Рецепти за красота » Домашна козметика » От мийте през зимата? - Хидрофилни плочки за измиване на лицето си - Как да направите сами + Видео

От мийте през зимата? - Хидрофилни плочки за измиване на лицето си - Как да направите сами + Видео

 

С идването на зимата кожата изпитват липса на овлажняване, поради сухота на въздуха в помещението, коледа и студен вятър. И тук възниква въпросът, какво се измива и кои инструменти да използвате за почистване на кожата, за да не изсъхне кожата ви още повече? За този отличен подходящи хидрофилни плочки за измиване на лицето си. В края на краищата, хидрофилни плочки по-голямата си част се състоят от полезни растителни масла (около 80% от състава). Но как тя ще се изчистване на кожата, ако в нея толкова много масло? Отговорът е прост, цялата работа е в това, че плочките съдържа още эмульсионный восък, който помага на эмульгировать вода и масло в нежно мляко.Това млечице перфектно почиства, овлажнява и подхранва кожата.

От мийте през зимата? - Хидрофилни плочки за измиване на лицето си - Как да направите сами + Видео

С помощта на гидрофильной плочки могат да бъдат не само за изчистване на кожата, но и премахване на грим. Масло отлично се разтваря и се измива от кожата мазнини и козметика, оставяйки след себе си в кожата на хранителната тънък plenochkoy от естествени растителни масла. Кожата е нежна, бархатистая и напълно чисти. Освен масла, теракот може да бъде обогатен с различни екстракти, етерични масла, глина или скрабирующими частичкам (кафе, кокосови стърготини, водорасли и др)

Хидрофилни плочки могат да се използват за почистване на лицето, ръцете и цялото тяло.

Хидрофилни плиточки най-често могат да се срещнат в линейках натурална еко козметика и козметика, ръчно изработени. И тази керемида може да се приготви себе си и това ще отнеме съвсем малко време.

Готвене рецепта гидрофильной плочки за измиване на лицето:

За основно рецепта трябва да използвате тези пропорции:

 • Твърди масло - 80% (какао, ши, кокос, манго и др)
 • Течно масло - 20% (зехтин, бадемово, праскова, зородышей пшеница и други)
 • Эмульсионный восък - 20% от общата маса на твърди и течни масла

Този основен рецепта може да се разнообрази и да добавите етерично масло (1-2% от теглото на масла), скрабирующие частици (смляно кафе, мак, смлени овесени ядки, шоколад кокосов орех и други), натурални восъци (като пчела - 5% от теглото на масла).

Ние трябва:

 • Какаово Масло - 76 гр
 • Масло от шеа - 38 грама
 • Масло от кокосов орех - 24 грама
 • Эмульсионный восък Полавакс - 38 грама
 • Маслиново масло - 14 гр
 • Етерично масло от чаено дърво - 5 капки
 • Кутии (например за лед)

Процесът на приготвяне:

 1. Претегля на везни всички твърди съставки от състава и ги поставете в жаропрочную малък съд.
 2. Поставете я топля на водна баня, за да се твърди масла и эмульсионный восък растопились. Внимателно разбъркайте сместа.
 3. Измерване трябва да количества течни масла и се изсипва в растопленную смес.
 4. Дайте малко да се охлади, добавете етерично масло и се разбърква.
 5. Изсипва се сместа по формите. По-добре, когато те са малки и една плочки за изпускане на няколко умываний. Поставете във фризера за 20 минути.

Вашите хидрофилни плочки са готови. Те могат да се съхраняват в банята, поради голямото съдържание на твърди масла те не ще се стопи, само при контакт с вода се образуват меки млечице.От мийте през зимата? - Хидрофилни плочки за измиване на лицето си - Как да направите сами + Видео

Как да се насладите на гидрофильной плочки

Изплакнете лицето с топла вода, плъзнете плочки за кожата си и тя ще започне да реагира с вода и се превръща в нежно мляко, масаж на лицето с леки движения и изплакнете с вода. При необходимост процедурата може да се повтори. Ще забележите, каква нежна и мека кожа ще бъде след такова измиване! Някои момичета дори не се нанася крем след употреба на хидрофилни плочки - те и толкова прекрасно подхранват и овлажняват кожата.

Видео:

 

Опитайте се и Вие да приготвите своето средство за измиване на лицето, ще Ви харесат!