Рецепти за красота » Красиви устни » Какво да направя, ако са напукани устните. Грижа за устните през зимата. Маски и компреси за сухи устни

Какво да направя, ако са напукани устните. Грижа за устните през зимата. Маски и компреси за сухи устни

 

Какво да направя, ако са напукани устните. Грижа за устните през зимата. Маски и компреси за сухи устниВ двора пукат от измръзване, а при някои дами в това време започват да се " устните. Напукани устни изглеждат не само добре, но и създават болезнени усещания. През зимата при много устните губят еластичността и естествения блясък на крек и кора. За да избегнете това, трябва редовно да използвате възможностите на защитно червило.

Съвети:

  • Преди да нанесете грима (минути за петнадесет), трябва да се нанесе на устните им гигиеническую червило и как трябва да помассировать устните.
  • В периода на зимата е препоръчително да се използва по-мазни червила. Особено подходящи са червило, съдържащи масло от жожоба.
  • Също така са добри червило със съдържание на хиалуронова киселина, която е естествен влагозадържащ.

Какво да правя, когато защитно червило не помага? За щастие, има множество алтернативни начини, с които можете да се погрижим за устните си през зимата.

В домашни условия може да се приготви парафинови маски, благоприятно влияят върху кожата на устните:

  • Разтопете малко парче парафин.
  • На устните нанесете растително масло, след редица слоеве на парафин (предварително трябва да се опита на ръка, не е твърде горещ парафин).Парафин за предпочитане е да се прилага с помощта на малка четка.
  • На върха на налагани парафин трябва да се налага салфетка, полиетилен и топла кърпа (с цел да парафин бързо се стопли). Маска издържат от десет до петнадесет минути.
  • След спирането му да се нанесе на устните гигиеническую червило. По-добре е след маската да не се излиза навън в продължение на един час.

Компреси от топло растително масло:

Намажете устните топло растително масло, се покрива с полиетилен и топла кърпа. Следете за температурата на компреси. Повторете няколко пъти.

Правете маска от топлите плочи на краставици:

Дава добри резултати при използване на тайна резени краставица. Те могат да бъдат пресни или замразени, най-важното, за да ги малко да се затопли. Компреси се правят колкото се може по-често. Маски с краставица още и предпазват от бръчки.

Правете всеки ден меден компреси:

Медът дава ошеломительные резултати! Най-добре е, ако ще се използва мед, заедно с пчелния прашец или няколко капки лимонов сок. Ежедневно смазване на устните си с дебел слой от мед. Оставете за 20 минути. Може да се комбинира с мед маски за лице .

Отделяйте малко време своите губкам и те ще са меки и красиви, дори и в студ!

А какви рецепти за грижа за устните си знаете Вие? Споделяте в коментарите: