Рецепти за красота » Епилация » От депилация по-добре бръснене — предимства и недостатъци

От депилация по-добре бръснене — предимства и недостатъци

Нека разгледаме основните предимства на восък пред бритьем:

  • резултатът продължи по-дълго, защото при епилация на космите се откъснат от корена си, а не срезаются;
  • липсата на порязвания, драскотини, белези, а това означава, минимизирование рискове пренасят инфекции в организма;
  • зачервяване, които се появяват при бръснене, след восъчни депилация преминават през няколко часа;
  • косъмчета след кола маска растат по-малко жизнени, стават тънки и незабележими;
  • лека ексфолиация на кожата след епилация и след бръснене кожата пересушивается, по-груба и отлепете, усеща се чувство за стягане, дискомфорт, дори и след нанасяне на козметика за тяло.

Други характеристики депилация преди бритьем?

  1. Благодарение на депилация може напълно да се отървете от ненужните косми, а ето бръснене води до това, че космите започват да растат и да стават още по-дебел.
  2. Липсата на чувство за сърбеж, лющене след восъчни епилация, кожата става гладка и еластична, а да се постигне този ефект с помощта на бръснене няма да стане.
  3. Извършване на процедура в салон, Вие ще можете изцяло премахване на космите, дори и в най-трудно достъпни места, това ще бъде комфортно и качествено.

Ето от депилация по-добре бръснене, а ако противопоказания срещу восък?

От депилация по-добре бръснене — предимства и недостатъци

Недостатъци депилация

Преди да изберете — депилация или бръснене, трябва да се консултирате с лекар, при наличието на демотических заболявания или алергични прояви. Като восковую депиляцию първия път, когато трябва да запастить търпение, защото това е болезнена процедура.

Също така може да възникне силен сърбеж, парене, алергии на вида на използваната епилация. За това не се е случило, трябва да се направи примерен тест върху малък участък от тялото, за да сте сигурни, че тази процедура няма да Ви боли.

Модерни начини за обезкосмяване, безболезнено и удобно

Да, премахване на излишно окосмяване не е свързана с получаване на удоволствие или приятните усещания. Бръснене трябва да се повтаря много често, восък навсякъде мухъл, а използването на лазер – дълъг и понякога болезнен процес. Начин от всички тези проблеми, свързани с изхвърлянето на нежеланото окосмяване — IPL.

Какво всъщност се крие под тази абревиатура?

IPL (Intense Pulsed Light) — това е безболезнен метод на епилация, който се базира на технологията на светлинните импулси, а по — точно-на принципа на селективна фототермолиза. Епилатори IPL излъчват светлинни лъчи с различна дължина на вълната.

Вълните проникват под кожата и се натъкват там на меланин, се преобразуват в топлинна енергия. Тя унищожава космените фоликули, които са отговорни за наново поникналите косми. Цялата процедура е напълно безопасен и безболезнен.

Метод IPL препоръчително е хората с чувствителна кожа, склонна към раздражениям, например след бръснене. Така че епилатори IPL може да се използва дори за отстраняване на косми по лицето.

Характеристики и предимства на всеки метод за премахване на излишните косъмчета – какво да изберем епилация или бръснене?

Разбира се, всички методи на епилация имат своите предимства. Бръснене машина – по-бързо и не изисква закупуването на допълнителни устройства, освен самите глави. Епилация с кола маска дава дълготраен ефект и води до отслабване на косата и лазер — добро решение, за да се отърве от нежелана растителност веднага на няколко месеца.

Въпреки това, ние не можем да забравим и за техните недостатъци. След бръснене космите растат много бързо, те са по-тъмни и по-стегната. При изтриване на косата кола маска е трудно да го премахнете от вече депилированных места.

От депилация по-добре бръснене — предимства и недостатъци

А лазер е достъпен само в салони за красота и понякога може да предизвика промени в пигментацията на кожата или дори изгаряния. Освен това, самата процедура е доста тромава и отнема много време, защото трябва да се премахне всеки косъм поотделно.

По време на епилация IPL не трябва да се тревожи за болката. Тези процедури са приятни. Общо 11 заседания достатъчно, за прераждане били отстранени в срок от две до осем години, а намаляване на космения покривка до 90% идва след осми.

Освен това, тази процедура може да се изпълни самостоятелно – не е нужно да се срещам с козметик. Устройството IPL в края на краищата, може да се купи в момента и с успех да ги използвате у дома. Всяка от тях е напълно сигурен, че потвърждават положителните резултати от тестове в независими лаборатории.

IPL — това е не само ефективен начин да се отървем от нежеланото окосмяване. Това също е технология, която се използва в естетическата медицина. Тя се прилага, за да се отървем от съдови лезии по краката и подмладяване на кожата.

Такива процедури са облъчени на кожата, което допринася за началото на възстановителните процеси. В резултат на това кожата освежени и подмладени, като става по-еластична, гладка и еластична.

Фото подмладяване с помощта на IPL стимулира клетките на кожата покрива на регенерация и изработването на колаген, който е отговорен за правилното функциониране на много тъкани в човешкото тяло.

 

Какво да изберем: бръснене или епилация? Правим заключения!

Епилация IPL — идеалният избор, ако за нас е важен дългосрочен ефект и безболезненность процедури за премахване на косми. Можете да забравите за всички проблеми и нередностите, сопровождавших тези начини за епилация, които са били използвани по-рано. Освен това, благодарение на IPL можем да се отървем от нежеланото окосмяване за много дълго време.

Видео за лазерна епилация

Видео за предимствата на шугаринга