Рецепти за красота » Епилация » Восък за епилация в домашни условия: преглед, видове, указания за употреба и препоръки. Епилация с кола маска в домашни условия - практически съвети и описание на процедурата

Восък за епилация в домашни условия: преглед, видове, указания за употреба и препоръки. Епилация с кола маска в домашни условия - практически съвети и описание на процедурата

Космите по тялото са голям проблем за жените. Кои момиче не иска да й е кадифе, нежна кожа? Но вместо това още на следващия ден след бръснене на краката и в областта на подмишниците стават осезаемо твърди бодли. Чудесна алтернатива на станку – епилация с кола маска. Волосыпосле такава процедура радват на липсата на 3-4 седмици и растат вече не са толкова тежки и тъмни, като от бръснене. Какви видове восъци има, как да се извършва процедурата?

Видове восъци за епилация

Този начин да се отърват от нежелана растителност е най-старата, защото, според някои, те се ползват още на Нефертити и Клеопатра. Но въпреки, че минаха толкова много години, популярността на метода по-малко не става, дори напротив. Красотата Индустрия се развива непрекъснато и днес в магазините може да намерите много и различни восъци. Те са разделени не само на производителите, но и на температура при употреба:

 • Студен.
 • Топло.
 • Горещо.

Студена епилация препоръчват да се провежда в случаите, когато космите са тънки и къси, а също така, ако кожата е чувствителна. Този вид епилация не е популярен заради продължителността и болезненост.

Топъл восък за епилация е подходящ за абсолютно всички дами. Тя се нарича низкотемпературным. Процедурата е най-удобна, лесна за провеждането и продължава значително по-малко време. Обаче и струва тя ще бъде по-скъпо. За топла епилация с восък, продавани в банките и специални касети, които се използват в тандем с воскоплавом. Предимство е, че липсва рискът от изгаряне.

Топла епилация изисква специални грижи и внимание при провеждането на процедурите. Ако едно момиче по-рано никога не е бил измъчван с този метод на епилация, тя ще бъде трудно да повторите всички стъпки са сами в домашни условия. Но епилация на гореща кола маска е най-безболезнено от всички три метода, макар и неприятни усещания все още са налице.

Восък за епилация в домашни условия: преглед, видове, указания за употреба и препоръки. Епилация с кола маска в домашни условия - практически съвети и описание на процедурата

Какви восък за епилация се предлагат на пазара: видове и производители

И така, има 3 основни вида на продукта, за които бе писано по-горе. Но при закупуване на една жена може да се справи с проблема на избора: восък за епилация се случва и още няколко вида, а именно:

 • В касетата. Икономичен и много удобен вариант, който е изключително подходящ за редовна употреба в домашни условия. Восък распределятся по повърхността на тялото с помощта на специален накрайник. За предпочитане в комплект веднага да закупите воскоплав, тъй като този вариант предполага топла восковую епилация, т.е. продукт трябва да се загрява. За голяма част от тялото допълнително нужда от хартиени ленти.
 • В банките. Предимството е в това, че в състава са включени ухаживающие средства. Но обикновено, този тип кола маска се използва от професионалисти. Първо се загрява в специален уред или микровълнова печка (това е точка на опаковката) до 37-38 градуса, след това с помощта на шпатула се нанася върху кожата, както и премахване на вече хартиени ивици.
 • В брикетах. Това е най-горещата восъци, които са идеални за епилация на големи зони на тялото и в зони, където твърди косми.
 • В гранулите. Идеален за малки обекти, например носогубного на триъгълника. Бързо се топи и лесно се прилага.
 • В та. Това отново горещ восък за епилация, но се различава по това, че той е по-гъста и по-добро качество. Чудесен избор за нежната кожа на интимните зони и лицето. Топи при температура 45-47 градуса.

В специален или обикновен козметичен магазин, може да видите много такива продукти. Най-известните производители:

 • Тонер Касети: Depilflax, Veet, White Line, Cristaline, MayStar NeoPlox, Depilia, Rica, Kapous, Depileve.
 • Баночный восък: Depilflax, Veet, Planet Нейлз, DepiProf, Xanitalia, White Line, JessNail.
 • Брикети: Depilflax, White Line, Arco Cosmetici, Worldepil.
 • На Гранули: White Line, Depilflax, Depilica.
 • Cd-Та: Kapous, Beauty Image, White Line, Depilflax.

Восък за епилация в домашни условия: преглед, видове, указания за употреба и препоръки. Епилация с кола маска в домашни условия - практически съвети и описание на процедурата

Мнения за восках: как да изберете най-добрият?

Най-популярната професионална линия е Depilflax. Испанска фирма произвежда восък за епилация в различни форми и е една от любимите руските жени. Освен това, Depilflax предлага серия козметика за грижа за кожата след епилация.

Също така популярни, се считат за производители White Line, Veet, Kapous, Rica, Beauty Image и Depilia. Тези марки се предлагат на различни видове восък, качеството на която не по-лошо от известния Depilflax.

При избора на най-голямо внимание трябва да се обърне внимание не толкова на марката, колкото на типа на восък. Ако разгледаме въпроса от тази страна, най-лошия вариант може да се нарече студена епилация. Тя по-трудно, болезненнее и трае по-дълго. Горещо може да стане причина за изгаряне, ако не притежава необходимите знания и практика. Но този вариант е почти безболезнен. Епилация с топъл восък е най-добрият метод за провеждане на процедури в домашни условия.

Восък за епилация в домашни условия: преглед, видове, указания за употреба и препоръки. Епилация с кола маска в домашни условия - практически съвети и описание на процедурата

Плюсове и минуси

Правилната епилация с кола маска не се превърне в причина за появата на никакви отрицателни последствия. Но ако направим грешка при провеждането на процедурите, могат да възникнат най-различни неприятни явления, като това не се отнася само до процеса на епилация, както и за последващата грижа. Това е и изгаряне или развитие на алергична реакция, както и появата на врастнали косми, да се отървете от които трудно. Други минуси епилация:

 • болезненост;
 • необходимостта да се изчака, докато космите растат желаната дължина;
 • останалите малки коса и невъзможност да ги напусне;
 • дразнене под формата на червени точки.

Но всички тези минуси може да оцелее. Например, болезненост с всеки път ще става по-осезаем, а дразнене на отлично премахва хоросан "Хлоргекседина" или друго антисептично средство. Достатъчно е един път разтрийте кожата им, и червени точки, постепенно ще изчезнат. Остава само да преживеят един момент, когато космите растат на желаната дължина и докато си сред тях, не ще остане малки.

Плюсове восъчни епилация :

 • дълготраен ефект;
 • възможност за провеждане на процедурата в домашни условия;
 • все космите не са толкова строги;
 • с течение на времето, растежа на растенията, в тялото ви ще се забави.

Противопоказания

Преди да епилация, кола маска, трябва да разберете възможно ли е да се извърши тази процедура. Тя е противопоказан в такива случаи:

 • захарен диабет;
 • варикоз;
 • сърдечно-съдови заболявания;
 • нарушение на съсирването на кръвта;
 • увреждане на целостта на кожната покривка в предполагаемото място на епилация;
 • кожни заболявания в активна фаза.

Инструкция за самостоятелно прилагане на восък

Как да направя епилация, кола маска у дома, нали? На първо място, преди процедурата да се мият эпилируемый участък от кожата, добре избършете го и обезмаслени. На второ място, ако времето позволява, най-добре на пара порите. Така процедурата ще бъде още по-малко болезнено. Всичко това е необходимо за най-добро "сцепление" восък с косми.

Използването на тонер касети:

 • махнете защитното фолио;
 • поставете в воскоплав;
 • чакам отопление (около 25 минути);
 • обръщане на касета, за да восък стека;
 • задръжте валяк върху кожата по посока на растеж на косъма, като приблизително същото по дължина на ивицата от восък, как и отбрана;
 • да му слана;
 • отгоре се положат лента за епилация, притискат я, кожата леко издърпайте надолу с една ръка, а другата да се свободният край на хартиената ивица и рязко дернуть срещу растежа на косата;
 • повторете манипулация на всички зони на кожата;
 • една хартия лента може да се използва няколко пъти;
 • восък затопля по малко, ако е необходимо;
 • след епилация се справят участък от кожата хранителен или специален крем.

Използването на продукта в банката, а също и под формата на брикети, пелети и дискове се случва по един и същ принцип: трябва да се стопи, след което изчакайте, докато температурите ще стане удобен за нанасяне, и с помощта на шпатула се разпространи върху участък на кожата. Нататък да положат хартия ивица и да епилация, както беше написано по-горе – рязко движение срещу растежа.

Студен восък се загрява, единственото нещо, което може да се направи – да се постави тръба в чаша с топла вода, да стане по-течен и лесен за нанасяне. Топъл съставът трябва да бъде 37-38 градуса, а топла – 45-48. За подгряване се използва специален уред, а ако го няма, подходящ за микровълнова фурна или на водна баня.

Восък за епилация в домашни условия: преглед, видове, указания за употреба и препоръки. Епилация с кола маска в домашни условия - практически съвети и описание на процедурата

Как да направите епилация, кола маска в най-трудната зона – интимни?

Не напразно този участък от кожата се смята за най-труднодоступным. Наистина, епилация бикини кола маска в домашни условия - задача не е за начинаещи, затова е по-добре да отидете в салон. Обаче се колебаят за това не е всичко, поради факта, че са срамежливи. Друга възможност е добре да тренират в краката и в областта на подмишниците, а след това да се пристъпи към интимната област.

Тъй като кожата е чувствителна, по-добре се използва горещ восък – така че процедурата ще бъде по-малко болезнено. С помощта на шпатула или касетата трябва да си за растежа на косата, а когато изсъхне, поставете хартия лента и рязко дернуть. Основният недостатък се крие в това, че е трудно правилно да идиот ръка поради посоката на растежа на космите.

Дълбока епилация с кола маска означава пълно премахване на космите в интимните области, също така се нарича "бразилски". Принципи и правила процедури са подобни. Важното тук – изберете удобна поза, за всяко изтриване на ленти не е твърде болезнено и произведените губи.

Восък за епилация в домашни условия: преглед, видове, указания за употреба и препоръки. Епилация с кола маска в домашни условия - практически съвети и описание на процедурата

Епилация на краката – процедурата "от" и "до"

Премахване на космите по краката, може би най-лесна процедура. За нея може да използвате студен или топъл восък. Обикновено започват да епилация с долната част на краката, но, по принцип, това не е от значение.

Въпреки че изглежда, че космите на краката растат в една посока, в действителност това не е така. За да епилация е минал успешно, е нужно да се обърне внимание на това, да нанася восък и след това да го тъй, както трябва. Това се отнася особено за горната част на краката.

Обезкосмяване с восък в областта на мишниците

За ефективна епилация се препоръчва да се произвежда в тази област в две посоки, защото така растат косми. Първо нанесете топъл восък движение на шпатула надолу, а лента, за да премахнете идиот нагоре, след това сменяте посоката.

Восък за епилация в домашни условия: преглед, видове, указания за употреба и препоръки. Епилация с кола маска в домашни условия - практически съвети и описание на процедурата

Епилация с кола маска в домашни условия: съвети

 1. Препоръчително е в деня преди провеждане на процедури обработва участък от кожата търкам, за да се предотврати появата на врастнали косми или да се отървете, ако те вече имат.
 2. За 24 часа се проведе тест за алергия, ако определен восък се използва за първи път. Може би развитието на алергии към всички компоненти на състава.
 3. Не се опитвайте премахване на късите косъмчета (по-малко от 5 мм) – освен болка, никакъв ефект няма да има.
 4. Но не трябва да чакат, когато те растат прекалено големи – восък може да не вземе дълги косми.
 5. Ден преди и след процедурата не може да печете на слънце и да се насладите на солариум.
 6. Не е необходимо преди эпиляцией нанесете някакъв крем, напротив, кожата трябва обезмаслени. Единственото нещо, което може да използва - специална обезболивающую крем или спрей (при ниско болевом прага).
 7. В продължение на 8 часа след процедурата не е желателно да имат контакт с вода.
 8. След 3 дни се препоръчва отново да се направи пилинг с помощта на скраб.

Восък за епилация в домашни условия: преглед, видове, указания за употреба и препоръки. Епилация с кола маска в домашни условия - практически съвети и описание на процедурата

Грижи за кожата след процедурата

След епилация, кола маска, за да бъдат обработени кожна покривка първо антисептик ("Мирамистин" или "Хлоргекседин"), а след известно време да нанесете подхранващ крем, мехлем, замедляющую растежа на косата, или масло. Ако след процедура в охолство, зарастването ще се случи малко по-дълго. Така че желателно е в този ден да се къпят или да направите това, като минимум през 8 часа. Като цяло тази процедура е проста и безопасна, е само "на ръка" и да проникнат в основите на епилация, а след това вече няма никакви усложнения, това няма да се случи.