Рецепти за красота » Епилация » Видове епилация: ефект и популярност

Видове епилация: ефект и популярност

Красива и гладка кожа без особени неприятности и проблеми – мечтата на всяка жена. Един от методите, които позволяват да се постигне устойчиво ефект за сметка на премахването не само на косата, но и луковици, е епилация. В последно време обаче видове епилация е толкова много, че често такова изобилие може да се постави в задънена улица. За да реши за себе си въпроса, каква епилация е най-ефективна, трябва да има идея за технология за всеки метод и за предимствата и недостатъците на всеки от тях.От многото съществуващи начини за епилация, със сигурност, има един, който ще ви хареса и ще стане щастлив спечелила гладка и добре поддържани кожа. В повечето от съвременните салони за красота предлагат на клиентите различни видове епилация.

Электроэпиляция

Един от най-надеждните и ефективни начини за премахване на неэстетичных коса с право се смята за электроэпиляция. Премахването на косата и унищожаването на космените луковици се случва благодарение на тях електрически ток. От своя страна электроэпиляция има няколко разновидности: електролиза, термолиз, пинцетный метод, блэнд-метод и флаш метод. Противно на по-висока ефективност на метода, неговата не е достатъчно висока популярност се дължи на наличието на съществуващите недостатъци:

  • процедурата е изключително болезнени;
  • висок риск от поява на отоци и алергични реакции;
  • голям списък на медицинските противопоказания: този метод е забранен за употреба за бременни жени, хора с високо кръвно налягане и наличието на разширени вени.

Видове епилация: ефект и популярност

Лазерна епилация

По мнението на много жени, един от най-добрите начини за призната за лазерна епилация. Унищожаването на космените фоликули се случва от излагане на лазерно лечение, което осигурява траен ефект на липсата на растеж на косъма.

Като недостатък заслужава да се отбележи неприемливостта на метода за светловолосых хора, но за притежателите на тъмна коса това е почти идеалният вариант. Брюнетка говорят за този метод е много добре.

Фотоэпиляция

Според статистиката, много клиенти естетични клиники предпочитат фотоэпиляции, принципът на действие на който е почти идентичен на метода на въздействие с лазер. Различни един от друг тези видове епилация само приложими оборудване. В случай фотоэпиляции, въздействието се извършва с помощта на специален лъч светлина.

Безспорни предимства на процедурата са: пълна липса на болезнени усещания и бързина, както и продължителност на действие в продължение на 5-6 години. Сред минусите трябва да се отбележи: появата покраснений и отоци в зони на въздействие, в допълнение, за постигане на желания резултат е необходимо провеждане на няколко сеанса.

Ультрозвуковая епилация

Епилация с ултразвук не е толкова популярен сред жените, което се дължи на наличието на повече недостатъци, отколкото предимства. Процедурата се извършва чрез специален гел и ултразвукови вълни, не слой на космените луковици.

Ултразвуково излъчване само забавя процеса на растеж на косъма, като при това негативно въздействие върху кожата. Резултат също може да се наблюдава само след няколко сесии, провеждани през интервал от 45 дни.

Энзимная

Энзимная епилация името си е получила благодарение на энзимам – специални средства, с помощта на които в процеса на процедура разбити глави лук коса. Косата започва да утончаться и осветляться вече след първата сесия, но процедурата трябва да се повтаря доста често, поради факта, че унищожаването на крушки не се наблюдава.

Трябва да знаете, че да се отървете от окосмяване по лицето и в интимната зона, този метод не може да бъде. Въвеждането на ензими е невъзможно, без да се консултирате с квалифициран дерматолог.

Биоэпиляция

Повечето жени, испробовавших различни съвременни видове эпиляций, все пак отбелязват превъзходство сред останалите методи биоэпиляции, тъй като космите се отстраняват с помощта на биологично натурални продукти.

Особена популярност са придобили восък и захарно депилация. Въпреки значителна болезненост на тези методи, те са екологично чисти, не са достатъчно ефективни и по цена са на разположение. Освен това, този метод е добър за липсата на строги противопоказания.

Коментари и мнения за епилация

Почти всички салони за красота, които следят за съвременните тенденции могат да предложи на своите клиенти различни видове эпиляций, сред които можете да изберете приемливи по отношение на разходите и технологията на провеждане. Разбира се, обещаните продължителност на действие, също е от решаващо значение. Клиенти, за първи път ще премахване на космите в условията на косметологического кабинет, да се направи избор е трудно, така че трябва да потърсят съвет на опитен специалист, който ще помогне да се реши с подходяща процедура.

В съвременната козметология се използват различни видове эпиляций, помагащи на жените да получим гладка и красива кожа, и всеки от тях има своите предимства и недостатъци. За всяка жена, най-приемливо е подходящ именно за нея начин за борба с нежеланото окосмяване.

Ако вече имате любима метод да се отърват от нежелана растителност, това е чудесно. Ако този метод все още не е избрана, трябва да се обърнат към специалисти, те ще ви посъветва да, по какъв начин най-добре да изберете.