Рецепти за красота » Грижа за косата » Рецепта за маска за коса от авокадо: за сухи и мазни

Рецепта за маска за коса от авокадо: за сухи и мазни

 

Рецепта за маска за коса от авокадо: за сухи и мазни Сред изобилието на готови продукти за грижа за косата, по-рядко могат да се срещнат точно този вариант, който ще бъде с незначително разходите ви позволява да придобие един наистина ефективен и полезен продукт. Затова съвсем не е изненадващо, че повечето съвременни жени все още предпочитат да използват домашни рецепти козметични средства, позволяващи правилно да се грижим за косата и гарантира 100% полза на естествени съставки.

Един от тези уникални продукти за грижа за косата е световен известни плод авокадо . Заслужава да се отбележи, че на Запад маска за коса от авокадо отдавна се радват на огромна популярност, измествайки подобни аналози от най-известните производители на готови маски.

Предимства на авокадо в грижата за косата

В момента плодът авокадо е признат за един от най-уникалните продукти на природата, който безпроблемно се съчетава белтъчини и витамини (А, D, E, K, B), магнезий, мед, желязо и фолиева киселина, калий и аминокиселини. Благодарение на този уникален "набор" маска за коса от авокадо признати за една от най-ефикасни методи за възстановяване на структура на косата, подобряване на тяхното общо състояние и храненето на корените.

Рецепта за маска за коса от авокадо

За да се подготви маска за коса от авокадо , ще ви е необходимо:

  • 1 узрели авокадо
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици. л. зехтин (Extra Virgin)

Сега пристъпваме директно към готвене. Нарежете плодовете на авокадо в блендер до пюреобразного състояние, влиза в получената паста, зехтин и едно яйце.

Ако имате суха и чуплива коса , то в такъв случай резоннее добавяне на не-цяло кокоше яйце, както и да се използват само жълтък, който е надлежно подпитает си обезжизненные къдрици, без никакви странични ефекти.

След като сте се перемешаете всички съставки, можете да нанесете маската върху суха или влажна коса . След това плътно увийте главата си с найлон и оставете маската върху косата си не по-малко от половин час. След изтичането на посочения срок, добре изплакнете главата с топла течаща вода, като се използва минимално количество шампоан.

Ще бъде по-добре, ако след прилагането на тази маска няма да стане да използвате сешоар, за да изсъхне основи otpravlyatsyav коса, и ги оставете да изсъхнат по естествен начин, това е добре промокнете ( не търкайте! ) ги мохеровым с кърпа и се оставя на открито.

За мазна коса в рецептата на тази маска можете да замените някои съставки, като добави вместо зехтин кисело мляко или кисело мляко, а вместо яйца – една супена лъжица мед.