Рецепти за красота » Грижа за тялото » Профилактика и лечение на целулит

Профилактика и лечение на целулит

 

Профилактика и лечение на целулит С наближаването на лятото всички нас, жените, да изглежда перфектно за цялото лято привлече към себе си възгледи на мнозина мъже. Ето защо през пролетта, като никога, се опитваме да се отървем от недостатъците на нашата фигура. Целулитът – враг номер едно за много жени. Особено целулита се проявява след "зимния" начин на живот.

Какво е целулит? Под целулита разбират структурни промени, които настъпват в подкожно-метаболизма на мазнините слой, в резултат на което е нарушен микроциркуляция и лимфен отток. А външно върху кожата се появяват неравности, така наречения ефект "портокалова кора", от който искат да се отърват от милиони жени в целия свят.

Сега, когато борбата с целулита получила масивен мащаб, се появи огромно количество начини за лечението му като медицински, така и фолклорни. По-подробно ще се спрем на лечение на целулит в домашни условия, защото не всеки може да си позволи цените естетични клиники и скъпи лекарства. Да, и лечение на целулит, както и всяко друго лекарство, трябва да бъде комплексен.

Правилното хранене
Един от основните методи, като профилактика, така и лечение на целулит е правилното хранене. Затова трябва да се придържаме към определена диета, а именно да ядете повече пресни зеленчуци и плодове, ядки и соя.

Също така възпрепятства развитието на целулита салата и зеле, зърно, хляб и различни зърнени храни, риба и морски дарове, разнообразни билки. С една дума, трябва да се придържат към здравословна диета, тогава и кожата ви ще бъде здрава. Трябва да се яде по-малко мазни храни и червено месо.

И ако има месо, а след това изберете не са прекалено тлъсти, а с птици, отстранете кожата и на целия мазнини. Може да се съкрати употребата на млечни продукти, които предизвикват образуването на лигавицата на филма, забавящ заключението на мазнини и токсини от организма. Разбира се, трябва да се контролира консумацията на въглехидрати, особено на захар.

Да се избягва употребата на алкохолни и газирани напитки, както и храна с "изкуствени" добавки. Тези добавки не са за всички физически и токсични, така че не се приемат от организма, а се натрупват в целлюлитных места.

Антицелулитен масаж
Преди да започнете масажа облейте бедрата студен душ. Масажът трябва да започне с леки удари от коляното нагоре от всички страни, а след това тя прави по-интензивни движения на цялата длан. При коляното съберете малко кожа и двигайте си нагоре по външната страна на бедрото, а след това на предната и вътрешна. Такива движения, направете 2-3 пъти.

След което да нанесете крем (масло) на бедрото и го търка дланите си в различни посоки. Първо втирайте крем с външната страна на бедрата, после вътрешната и предната част. Това трябва да се направи ще леки движения. За всяка зона на бедрата правете 4-5 движения. В заключение енергично пошлепайте дланите върху бедрата.

Един от методите за антицеллюлитного масаж са хватательные движение, което води до по-голям приток на кръв, което активира съдовете и съединителната тъкан. Масажирайте се препоръчва не само бедрата, но и предмишниците, коленете, корема. След този вид масаж трябва да нанесете антицелулитен крем.

Ето няколко такива движения:
1. Свиване на ръката в юмрук. Ставите на пръстите трябва да се държат по кожата отгоре-надолу и обратно. Продължавайте, докато не възникне прилив на кръв, и тялото започва да се изчервявам. Това движение е подходящ за корема, бедрата и задните части.

2. Сгънете пръстите си заедно. Масаж на кожата с кръгови движения. Кръгови движения, може да се направи с върха на пръстите, така и големи пръсти. Упражнението е подходящ за коленете, бедрата и задните части.

3. Хвани здраво кожата между палеца и другите пръсти, а след това разглаживайте в посока нагоре. Не много се е отнесъл щипанием, а след това могат да се появят синини. Щипание подходящ и за вътрешната страна на ръцете и бедрата.

4. За корема, задните части и бедрата. Трябва палеца и показалеца на двете ръце се образува триъгълник. Насърчаване на ръцете нагоре в посока на по-големи пръсти, с много лек натиск. След което разглаживайте кожата, движете палците надолу.

За да се отървете от целулита и пълни бедрата трябва да са: правилното хранене, избягване на стресови ситуации, спорт и редовно правя масаж, по време на лечението е правилно, за да събере дрехите си, за да скрие пълен бедрата и целулита. Воденето на здравословен начин на живот, като следвате прост препоръки, да се възстанови уравновесеност и еластичността на кожата.