Рецепти за красота » Грижа за краката » Лекарства за лечение на гъбички на ноктите на краката: 10-ефективните средства

Лекарства за лечение на гъбички на ноктите на краката: 10-ефективните средства

Фармацевтичен пазар предлага много различни противогъбични кремове, лакове, спрейове и средства за вътрешно приложение, които допринасят за бързото възстановяване на нокътната плочка.Днес, мястотоwomenmagazines.infoразкаже каквилекарства за лечение на гъбички на ноктите на краката може да се използва, за да се отървете от този проблем.

Лекарства за лечение на гъбички на ноктите на краката: 10-ефективните средства

Защо се появява гъбички на ноктите

Гъбички на ноктите на краката възниква при инфекциозни лезии на патогенни гъби. Болестта се предава пинов начин от заразените хора в случай на неспазване на прости правила за хигиена. Обикновено това се случва, когато се използва в семейство на общата дрехи, обувки и предмети от бита. На обществени места можете да получите в плувни басейни, спортни зали и други помещения, където се задържа висока температура и висока влажност. Лечението протича по-дълъг период от време.

Симптомите на гъбички на ноктите на краката

Развитието на болестта започва с инфекция на кожата стоп и гънки между пръстите, се наблюдава лющене, се появява сърбеж и парене. Често се появяват пукнатини и шампанско кожа. Нататък гъбички отива на ноктите, прониква във всичките им слоеве, достигайки вила. Тъй като има няколко вида гъбични инфекции, симптомите могат да се различават един от друг.

 • Мая гъбички водят до изтъняване на нокътната плочка и ексфолиране си от ноктите подава, при това ноктите придобива жълт цвят;
 • Dermatophyte водят до появата на жълти петна и надлъжни ивици на нокътната плоча;
 • Плесневой гъбички води до увреждане на ноктите, причинени от на фона на вече съществуваща инфекция, при този нюанс на нокътната плочка може да вземе сини и дори черни нюанси. Плесневой гъбички не прониква в структурата на нокътя.

При първите признаци на промяна на кожата, стоп, форми, цветове на ноктите и межпальцевых гънки трябва незабавно да се консултирате с лекар . Само специалист може да постави диагнозата, да се определи вида на гъбични инфекции и да назначи подходящо лечение. Ефективността и продължителността на възстановителния период зависи от това колко бързо е бил открит инфекция, и започна лечение. Освен директно на негативното действие, гъбички, намалява съпротивителните сили на имунната система, усложняващи рамките на съществуващите заболявания.

Лечение на гъбички на ноктите на краката аптечными лекарства

Съвременната фармацевтична индустрия се разви доста надеждни лекарства, общо и местно значение за по-бързо възстановяване от гъбички. Клиничните особености на всеки случай няма да позволи да се определи универсално средство, за да се отдадат съставянето на курса на лечение трябва да бъде единствено от квалифициран специалист.

Антимикотические лъки, серуми и разтвори срещу инфекции на ноктите, лепенки с отслаивающимся действието добре помагат в незапущенной етап, когато резултатът се постига лесно от местното влияние. както и различни Към това се отнася:

 1. "Лоцерил",
 2. "Батрафен",
 3. "Циклопироксоламин",
 4. "Микозан".

За безболезнено премахване на заразения нокът са евтини лекарства:

 1. "Ногтевит",
 2. "Ногтимицин".

Това е една прекрасна алтернатива на медикаментозному лечение и хирургически намеса.

В напреднали стадии и при бързото развитие на плесен предписват антимикотические хапчета за общо действие. До ефективен перорален медикаменти са:

 1. "Fluconazole" и неговите аналози - "Diflucan", "Флюкостат";
 2. "Кетоконазол",
 3. "Итраконазол",
 4. "Тербинафин".

Още една група лекарства местните експозиция – кремове, спрейове и мазила . Те се различават един от друг основно действащия компонент. Активното вещество се съдържа в спреях и кремове:

 1. "Ламизил",
 2. "Атифин",
 3. "Тербинафин",
 4. "Залаин",
 5. "Батрафен",
 6. "Экзодерил",
 7. "Бифосин",
 8. "Низорал",
 9. "Мифугнар".

Ако лечението потоци под контрола на лекар, след това скоро симптомите на заболяването трябва да изчезне, а засегнатата от гъбички ногтевая плоча замениться на здравословна. Обикновено възстановяването се потвърждава от резултатите на анализите, които трябва да се явя на две и четири седмици след курса на лечение.