Рецепти за красота » Епилация » Подготовка за лазерна епилация, за възможните последствия

Подготовка за лазерна епилация, за възможните последствия

Подготовка за лазерна епилация, за възможните последствия Правилната подготовка за лазерна епилация – гаранция за получаване на успешен резултат и липса на усложнения. Ако подготвителни процедури са били пренебрегвани, възниква риск от неефективност епилация и появата на последствията. Че това не се случи, трябва да се решат в спецификата на обучение.

Необходимостта от правилно обучение

Подготовка на кожата е една от областите, в която ще бъде подложена на въздействието на светлинния лъч, е задължително. Преди да замине за епилация, обърнете се за съвет към добро специалист. Най-добре е ако това бъде един козметик, който да се заеме с премахване на растителност.

Трябва да се разбере, че всяка процедура за епилация има противопоказания. Ако пациентът не са запознати с тях, се увеличава рискът да навредят на здравето. Квалифициран майстор притежава необходимата медицинска подготовка и ще бъде в състояние да кажа на всички нюанси на лазерна епилация, за да се избегнат последващи проблеми.

Моля, обърнете внимание! Ако кожата ви е твърде чувствителна, необходимо е да се уведомяват за този специалист предварително. Тогава капитанът предложи на нанасяне на специален охлаждащ крем, който предпазва от появата на болезнени усещания.

Грамотен козметик ще ви помогне да изберете тип на лазера: ако кожата е светла, най-добрият ще бъде епилация александритовым лазер. Да се отървем от растителност диодным лазер е приложим за всякакъв тип кожа.

Как се подготви за тази процедура?

Подготовка за лазерна епилация могат да се разделят на няколко основни времеви етапа:

 1. За месец и половина. На този етап козметика препоръчват да не се печете на слънце и да не се прилага епилация эпилятором, воздействующим в основата на фоликула. В този случай е епилация, кола маска, электроэпиляция и скубане растителност, са противопоказани. Ако го направи, това космения фоликул ще загине, следователно, лазер няма да бъде мишена за поглед, и процедурата ще бъде безсмислено.
 2. За 2 седмици. Не си струва да приемате антибиотици от тетрациклиновата редица, да посещават солариум, а също и да използвате козметични средства на базата на алкохол. Правилно да се подготвят за лазерна епилация в продължение на 10-14 дни да се откаже от ползване на басейна и ограничаване на физическите натоварвания.
 3. За 1 ден. На този етап е необходимо да се обръсне косата си, преди да лазерна эпиляцией на тези участъци от кожата, които ще бъдат изложени на влиянието на светлинния радиация. За тези цели най-подходящи депилация с помощта на обикновена самобръсначка или специален крем-депилятора.

Съвет! В деня на процедурата трябва напълно да се почисти обработения участък на кожната покривка от козметични средства. Кожата трябва да бъде чиста и суха – само тогава сесия ще покаже резултатите.

Някои момичета се интересуват дали отращивать косата си, преди да эпиляцией? Отговорът е не — напротив, те трябва да се премахне. Различните зони на тялото се нуждаят от някои разлики в подготовката. Например, за да се подготви парцел на подмишниците за лазерна епилация, трябва да обръсне косата си 1 ден преди началото на процедурата. В същия период от време се отнася и зона бикини.

Подготовка за лазерна епилация на лицето съдържа всички изброени препоръки, обаче растителност зоната на горната устна и трябва да се премахне бръснач за 4-8 часа преди началото на процедурата. Всички останали части на тялото – участъци на ръцете, краката и други – препоръчва се обръсне 3 дни преди старта на епилация. Отбелязва, че минималната дължина на косата трябва да бъде 1 mm.

Списък на това, което може да се направи преди лазерната эпиляцией:

 • използвате депиляционный крем;
 • да се прилага бръснача;
 • нанесете на кожата крем против слънчеви бани при принудително случаи.

Не забравяйте за това, че трябва да се придържаме към графика на посещенията на козметик за изпълнение на повтарящи се процедури. Да расте косата е необходимо само в случай, ако преди това те са били отстранени кола маска или электроэпиляцией.

Противопоказания

Подготовка за процедурата включва задължително липсата всички налични противопоказания. За да проверите наличността им у себе си, препоръчваме ви да се запознаете със списъка:

 • тен – започнете да правите сесии се препоръчва вече през зимата, когато кожата области ще бъдат затворени под дрехите;
 • болести на кожната покривка в напреднал стадий или хронични;
 • голям брой бенки на мястото на обработваеми лазер повърхност;
 • настинки, инфекциозни заболявания;
 • онкологични заболявания;
 • херпес;
 • варикоз – този забраната се отнася за обекти на краката и ръцете;
 • склонност на организма към образуване на келоиди – разрастване на тъканите в процеса на вреда;
 • наличието на изгаряния;
 • период на кърмене или бременност;
 • присъствието на алергични реакции: обрив, раздразнение;
 • поражението на кожната покривка натъртвания и драскотини.

Моля, обърнете внимание! Отстраняване на космите с помощта на лазер не се препоръчва пациенткам, на които не сте навършили 18 години. Ако е необходимо, козметик може да изиска официално разрешение от родителите си.

Растителността в пубертета има своите особености, и ако ги премахнете лазерен метод, по-нататъшен растеж на косата след известно време ще се характеризира с тъмен цвят и твърдост.

Струва си да се забравя, че сива и твърде руса коса инсталиране няма да види – в такъв случай процедурата се изпълнява безполезно.

Възможни последици

Експертите са съгласни, че епилация с лазер не нанася вреда и не предизвиква болезнени усещания. Дълбочината на проникване на лъча е 1-4 mm, но ако пациентката има противопоказания или козметик не е достатъчно квалифициран, могат да възникнат усложнения. Към тях се отнасят:

 • изгаряния;
 • пигментацията на кожата;
 • алергични реакции;
 • фоликулит;
 • герпетическая обрив;
 • проблеми със зрението.

Последна усложнение се появява при липсата на специални защитни очила пред очите на пациента. Лазерът излъчва светлина, която влияе неблагоприятно върху зрението, така че в салона са длъжни да носят очила на очите на клиента.

Непосредствено след процедурата може да се появи лек оток и зачервяване. Те не се нуждаят от специално лечение и преминават в рамките на няколко дни. Подобна ответна реакция на кожата възниква в резултат на въздействието на лазерната енергия: космите се нагряват и поглъщат енергия. Че това не се случи, посъветвайте се с козметик охлажда кожата преди старта на процедурата.

Подготовка за лазерна епилация, за възможните последствия

Грижи за кожата след епилация

Повечето пациенток интересува въпроса, възможно ли е да се обръсне след лазерната епилация. Специалисти твърдят, че най-добрият начин за премахване на растителност в процеса на провеждане на сесии е редовното бръснене. При такова въздействие не е засегната фоликул.

Важно! Повечето козметика клонят към това, че изобщо не се докосват косата след лазерната епилация. Но всяка която открива за себе си момиче не може да предотврати това да се разхожда с растителност няколко месеца, така че бръснач – най-добрият вариант.

След провеждане на процедурата се препоръчва да се придържате към тези съвети:

 • не убивам обработени зона в рамките на деня;
 • да не се излага тялото на физически натоварвания в продължение на първите 3 дни;
 • да не вземе продължителна вана в продължение на две седмици;
 • без излагане на слънце без използване на защитен крем;
 • да не се прилага ексфолианти около 2 седмици;
 • след епилация на лицето се допуска лек грим на следващия ден;
 • да не се консумират лекарства – в този смисъл си струва да се консултира със специалист.

Първата седмица се препоръчва да се прилага върху кожата на Бепантен, който има успокояващ ефект. Освен това, ще бъде полезен овлажнител, нанесени върху третираните зони по няколко пъти на ден.

Да се подготви за процедурата усложнения, най – важното- да спазва всички изисквания и да се вслушат в препоръките на лекуващия козметик. Тогава ефектът от лазерната епилация, само ще доведе до положителен резултат.