Рецепти за красота » Грижа за краката » Методи за да се отърват от мазоли. Ваната се от мазоли

Методи за да се отърват от мазоли. Ваната се от мазоли


Методи за да се отърват от мазоли. Ваната се от мазолиТакъв проблем, тъй като натоптыши ще бъде винаги актуална, защото в процеса на живота с него се сблъсква всеки човек. За появата им се влияе от много фактори. Най-основната е неправилно подбрани тесен или просто неудобната обувки. В днешно време има много начини да се отървете от тях.

Много ходят в салони, където се правят различни Спа процедури, но това е скъпо и много от тях не могат да си позволят. В сегашните магазини изобилие от кремове, но те са предимно или са неефективни, или не са ефективни като цяло. В много женски списания се описват маса начини за борба с натоптышами в домашни условия, в тази статия са описани най-ефективни методи.

Методи за да се отърват от мазоли, тави от мазоли

Дръжте краката си в гореща ванночке трябва да се 20-30 минути, след вани на краката ополаскиваются чиста вода, се използва за търкане, пемза или щеточка за краката, за да махам на размягченную кожата. След това на суха кожа се нанася подхранващ крем за крака.

  1. Сапунена вана за къпане и компрес с лук . Необходимо пара краката в сапунена ванночке, след това да направят на проблемните места парченца пресен лук , обвернуть парчета полиетилен и да носите чорапи. Сутринта свалете компреса и измийте краката си.Така се повтаря три дни и накиснати натоптыши лесно да се отстраняват.
  2. Сапунена вана за къпане и компрес с картофи . По този начин се радваше още от нашите баби и го смяташе за най-ефективен. Отново пара краката и направете компрес, но този път от сурови настъргани картофи и обвивка от полиетилен.
  3. Ами и най-прост метод - това е солевая вана за къпане. В купа с вода, добавете сол около един и половина - две супени лъжици на литър вода. Дръжте краката си на 20-30 минути. Този метод трябва да се повтаря два - три дни.
  4. Мыльно-сода вана за къпане от мазоли. Вземете 5 супени лъжици сода за хляб, се разтварят в топла сапунена вода за 1 литър и може да распаривать крака.
  5. Накрая един съвет за тези, които не искат да се заблуждаваме с ванночками. Той истината е по-дълъг, но също така и ефективен. Вземете по няколко капки от етерични масла: лимон и лавандула, втираете всеки ден в продължение на седмица.