Рецепти за красота » Грижа за тялото » Средства против изпотяване. Състав дезодорант и антиперспиранта. Правила за ползване

Средства против изпотяване. Състав дезодорант и антиперспиранта. Правила за ползване

 

Средства против изпотяване. Състав дезодорант и антиперспиранта. Правила за ползване Ние пот, дори когато мерзнем. Така че чудно ли е, че от услугите на дезодоранти против изпотяване и ние се нуждаем по всяко време на годината, както впрочем и в познаването на тяхното използване.
Изборът на подобни средства срещу изпотяване доста обширна. Така че нека да видим как те се различават един от друг.

ПОРЪСВАНЕ
Предназначени за припудривания проблемните места на кожата. Най-често се използват в най-горещото време на годината. Те не са подходящи за суха кожа.

СПРЕЙОВЕ
Лесно се нанася с помощта на спрей аэрозольного състав. Те са най-ефективни при повишено изпотяване.

КРЕМОВЕ И ГЕЛОВЕ
Най-често са предназначени за нанасяне на краката си. А ето sticky – най-удобният вариант на подобни средства по отношение на използване, пренасяне и съхранение.

Състав дезодоранти и против изпотяване

Всички средства за решаване на проблемите с след това се делят на дезодорирующие и антиперспирантные.

Дезодоранти са предназначени за премахване на миризмата, който, между другото, идва не от потта, а се появява благодарение на микроорганизми, които ги хранят. Именно те бъде обвинявана за появата на неприятна миризма. По силата на това, в повечето дезодоранти съдържа специални антибактериални вещества, които пречат на растежа на микроорганизми, и парфюмированные парфюми, благодарение на което се унищожават с неприятна миризма. Дезодоранти не отстраняват потта, както и предотвратяват образуването на неприятна миризма или прикрито му, ако той се появи.

Против изпотяване съдържат алуминий връзка, на който понякога се добавя сол цирконий. Те намаляват отделянето на пот. Слухове за това, че антиперспиранти, които намаляват потенето, допринасят за развитието на рак на млечната жлеза, фалшиви. Заключващо въздействието на тези средства ефективно само на 40-50 %, а останалата част от пот, все пак излиза навън.

Против изпотяване-дезодоранти с антибактериални съставки частично блокират работата на потните жлези и приостанавливают размножаването на микроорганизми. В състава на подобни козметични средства могат да бъдат:

  • триклозан (хлорфенол), предназначени за потискане на растежа на бактериите, включително и тези, които се отнасят към родния микрофлоре на организма;
  • хлоргексин – сходен по антибактериальному действие с триклозаном, но се отличава от него по-лек от излагане на кожата;
  • фарнезол, който се добива от сандалово дърво или други етерични масла и предоставя най-мек ефект.

Правила за използване на средства от пот

Не си струва да се прилага дезодоранти или антиперспиранти в вспотевшую кожата или небритые под мишниците. Ефект от това прилагане ще бъде малко, така че мишниците трябва да бъдат девствена са чисти. Между другото, тези условия за нанасяне излезе от древните египтяни. Им принадлежи и идеята за бръснене на подмишниците, а също и един от първите рецепти дезодорант, в състава на което са включени масло сандалово дърво и червена глина.

Когато копаетесь в леглата, да се занимавате с фитнес, отидете на сауна или масаж, или загораете, в използването на дезодоранти против изпотяване и няма нужда. Във всички тези случаи потните жлези работят в средно режим, както и да попречат на работата им нищо не трябва.

И да не се пренасят средства с висока степен на блокиране на потните жлези – това може да предизвика възпаление. Не използвайте едновременно дезодоранти с парфюмерными отдушками и парфюмированную вода на различни фирми. При смесване на различни миризми, се формира "аромат", далеч от съвършенство.