Рецепти за красота » Лице и врата » Маски за лице с активен въглен: 4 най-добрите рецепта

Маски за лице с активен въглен: 4 най-добрите рецепта

Активен въглен широко се прилага не само при лечението на отравяния и интоксикации. Популярно и ефективно използване на въглища в нестандартни случаи, като например за отслабване, избелване на зъбите и грижата за кожата. Днес, мястотоwomenmagazines.infoще покаже какви самаска за лице с активен въглен, как те влияят върху кожата и как да ги приготвите.

Въздействие на активен въглен върху кожата

Въглен абсорбира в себе си токсините, вредните вещества и замърсяване. Като гъба попива в себе си всичко ненужно. Маски за лице, въглен действа също — почиства кожата, изважда на замърсяванията от порите, премахва черни точки и облекчава възпалението. Активен въглен премахва от кожата на замърсяване, токсини, натрупани в резултат на естествения обмен, а също така се установява в него на замърсен въздух. След маски кожата е чиста и свежа, тя сякаш свети! Редовното прилагане на детоксирующих маски с активен въглен забавя стареенето на кожата, почиства порите, изравнява тена на лицето и премахва възпалението.

Маската е желателно да се прави веднъж седмично или на две , комбинирани с други маски и пилинг. Да се съхранява готовата маска не може, затова трябва да се приложи непосредствено след приготвяне. Маската се нанася върху чиста, распаренную на кожата след употреба на скраб, така че ефективността на маската се увеличава, и ще можете да се насладите на резултат от вече след една молба.

Маски за лице с активен въглен: рецепти

Маска-филм с желатин и въглища

Маски за лице с активен въглен: 4 най-добрите рецепта

Ефективна маска, която е в състояние да се отърве от черни точки и затворени още. Нанася се на зони, които се нуждаят от почистване и премахване на черни точки. Обикновено това е Т-зона — носа, брадичката, челото. Но също така е възможно и прилагането на цялото лице, включително и на шията и областта на врата. Трябва:

  • Желатин на гранули — други чаена лъжичка;
  • Мляко — 1 чаена лъжица;
  • Активен въглен — други хапчета;

Хапчето трябва да се смила на прах и се смесват с желатин, добавете млякото и разбъркайте добре. Сега трябва да се затопли сместа, за да желатина се разтвори. Поставете в микроволновку на 15 секунди, или се загрява на водна баня докато желатина напълно се разтвори.

На чиста, распаренную кожа нанесете маската в гореща. Първият слой да карам в кожата, отгоре парцел на следващия слой. Дръжте маската в продължение на 15-20 минути до пълно изсъхване. Маската се превръща в обвивка, която трябва да се махнете от кожата. Черните точки са лесно излизат от порите маска не само почиства, но и значително стеснява. Кожата става чиста и гладка.

Маска с глина и активен въглен

1 таблетка активен въглен смила и се разбърква с 1 супена лъжица козметична глина ( тъй като изберете глина в действие вижте тук ). Налейте хладка вода (1 супена лъжица) и внимателно се разбърква до еднородна консистенция. Нанесете маската върху чиста кожа, държи се 15 минути, след това изплакнете с топла вода. Маска с глина и дървени въглища почиства и стяга кожата, почиства и свива порите.

Маска активен въглен и масло от чаено дърво

2 таблетки активен въглен се смила на прах и се разтваря 1 чаена лъжица вода и се добавя 1 чаена лъжичка лимонов сок, добавете 3 капки етерично масло от чаено дърво. Сместа внимателно се разбърква. Нанесете маската на тънък слой на чиста кожа, държи 20 минути, след това изплакнете с топла вода и избършете кожата с тоник.

Активен въглен и какао

Тази маска е подходяща за всеки тип кожа, включително суха. 1 таблетка активен въглен се стрива на прах, смесва се с 1 чаена лъжичка какао на прах, смес се разрежда 1 супена лъжица кисело мляко и разбъркайте добре. Разбъркайте маската до топло състояние. Нанесете върху чиста кожа, след 20 минути отмийте с топла вода.

Вие вече сте опитвали да се направи маска за лице с активен въглен? Споделяте в коментарите!