Рецепти за красота » Уроци по грим » Грим за кафяви очи, с нависшим век: стъпка по стъпка снимка

Грим за кафяви очи, с нависшим век: стъпка по стъпка снимка

Нависшие на клепачите – много често срещана женска черта, а грим за кафяви очи като цяло се счита за класика в жанра. Но на практика много момичета продължават да правят същите грешки, не е прикриване, а като подчертава недостатъците, избора на погрешна техника и подходящи нюанси сенки за очи. Днес, мястото womenmagazines.info ще покаже как правилно да изпълнява грим за кафяви очи, с нависшем век. Ще се разберем как да се направи поглед открит и спираща дъха – и на всяка възраст!

Общи правила за грим

Овладяване правилната техника на грим на очите е лесно. За начало запомнете и се използват пет основни правила на професионални гримьори.

 1. Нанесете сенките могат САМО след нанасяне на основа! Всяка сянка може да запушена в гънките на кожата на клепачите и под очите, като подчертава бръчките. Първата стъпка грим – основа, коректор средство или тонален крем, който се нанася върху кожата под очите и на горната част на клепачите.
  Съвет: Ако не използвате тонално крем, поне припудрите лицето и клепачите преди грим на очите. Сенки подчертават неравномерен и несъвършенства на кожата на лицето, така че леко тониране е необходимо.
 2. Добре поддържани вежди-чисти форми, с вдигнати дъги или вразлет визуално "приподнимут" тежки клепачи . Затова второто правило – следете форма на веждите! Кафяви очи позволяват по-тъмни нюанси на молив за вежди, но струя черна вежда е по-добре да не правим: те изглеждат неестествено, правят лицето по-груба и по-големи.
 3. Миглите трябва да бъдат дебели, да се балансира нависающее клепач . Но са твърде дълги и извити мигли не са подходящи за вас, те акцентируют поглед на тежки клепачи. Изберете спирала с ефект за обем, при това се прилага тя трябва да бъде само върху горните мигли, долни оставяме естествено.
  Съвет: за да проверите За свободни грим можете да използвате фалшиви мигли, но не плътни, а от греди и само на външния ъгъл на очите. Това ще даде на очите си осигури продължителен миндалевидную форма, изглежда ще манящим.
 4. 90% от сенки в живота косметичке трябва да бъдат матови и само 10% - перла, сатиновыми или с пайети. Блясък придава обем, който при нависшем век трябва да се маскира. Сенки с ефект на сияние може да се прилага точка, в средата на подвижния век или под надбровные дъга.
 5. За всеки палитра сенки за очи при нависшем век работи правило – от светъл до тъмен . Най-светли нюанси във вътрешния ъгъл на очите, по-близо до носа и под веждите. От най-тъмните – на външния ъгъл на очите, по-близо до слепоочие и по линията на миглите.
  Съвет: Ясни стрелките на течна очна линия или резки карандашные линия при нависших век са неприемливи. Те не позволяват да се прикрият гънка век и да се създаде нова форма, а само подчертават недостатъци. Тези трикове, по-добре да се избягва, особено през възрастова грима на очите.
 6. Правило "на устните или очите" си остава актуална. И тъй като ние правим корекция на формата на очите, при която не може да се мине без цветопереходов и тъмни акценти, червило трябва да бъде максимално естествена: розово-бежово, праскова, мед или неутрална.

Не в една вежда, а в очите!

Кареглазки изглеждат ярко във всяка възраст, но с течение на годините кожата около очите губи еластичността си, чертите на лицето са омекотени, така и палитра сенки за очи трябва да се отиде в посока в пастелни нюанси. Голям плюс кафяви очи – възможност за използване на по-интензивни цветове на сенките, без да прави грим за вулгарно и кричащим.

Палитра сенки за кареглазой красавици

За дневния грим използвайте цялата гама от кафяви сенки – светъл беж, кафе с мляко, сиво-кафяв нюанс увядшей рози, златист прилагат върху движещ се на клепача, а наситен кафе, шоколад, цвят от дъбова кора, цвят, канела и други по-тъмни нюанси на гънки и външен кът за корекция на формата.

Разрешава в дневната вариант мейк-ъп и зелени сенки, които така са подходящи кареглазкам. Но те трябва да бъдат комбинирани със сиви или бежевыми нюанси, като светло-зелен цвят придава болезнен вид. Също така е абсолютно изключени зелени нюанси при светла кожа. А ето кожа зехтин или топъл меден тон напълно хармонира с "русалочьим" поглед.

Люляк, лавандула, слива и други нюанси на лилаво перфектно подчертават и тъмно-кафяв, и вкусен, и кехлибарен цвят радужки. Но това е вече вечерния грим, подходящ в подходяща среда и при подходящо дрехи. Същото се отнася и до наситени синьо и тъмно сиво теням – красив мейк-ъп под вечерна рокля и нелеп с дънки и тениска.

Това не ви отива!

Момиче с кафяви очи, не използвайте тежък грим на очите следните нюанси:

 • светло синьо,
 • ярко-бяло,
 • "глух" тъмно сиво,
 • черен,
 • светло и розово,
 • оранжево.

Тези цветове са коварни и може да се предостави на лицето болезнен вид. Въпреки това, като се съсредоточават всички те са приемливи – например, в наситен черен цвят грима изпълнява ресничный контур и подчертава външния ъгъл. В правилната пропорция

Грим за кафяви очи, с нависшим век: снимка стъпка по стъпка

Помислете поэтапную техника за нанасяне на сенки за очи при нависшем век.

 1. Подготвя кожата за грим, парцел с мек молив кафяв или сив цвят на линия по протежение на горната част на миглите, повдигане си на върха на слепоочие. Можете да използвате сенките и тънка четка.
 2. Светли сенки покриваме всички мобилни клепач.
 3. Тъмен оттенък правим С-образна линия (или линия), като при това горната граница на цвят, разположени над гънки век. Растушевываем нагоре, като се придава форма.
 4. Сглаживаем преход между тъмните и светлите нюанси на сенки за очи среден цвят.
 5. Долния клепач отчитаме тясна линия тъмни сенки от средата до горната част на "С" или примки.
 6. Приключват грим, накрасив мигли и вежди по правилата, посочени по-горе.
Съвет: Нанесете сенките трябва да бъде с отворени очи, или иначе вие ще получите съвсем не е резултат, на който се надяваше.

Грим за кафяви очи, с нависшим век: стъпка по стъпка снимка

Видео "Красив грим за кафяви очи (нависшее клепач)"

Сега вие знаете как да направите безупречен грим за кафяви очи, когато нависшем век. Опитайте, модел техника, трикове и различни комбинации от нюанси и начин, винаги ще бъде добра, а поглед – неустоим!

Какви са тайните на грим за кафяви очи, с нависшем век знаете Вие? Споделяте в коментарите!