Рецепти за красота » Епилация » Живот след лазерна епилация - какво да очакваме от процедурата и от какво да се въздържат?

Живот след лазерна епилация - какво да очакваме от процедурата и от какво да се въздържат?

...Надежда човешки лъжливи.

Ф. М. Достоевски. Село Степанчиково и неговите обитатели

Как да се отървем от излишните косми завинаги – най-популярният запитване в търсачката, в навечерието на плажния сезон. За съжаление, завинаги да унищожиш косата е невъзможно.

Дори и лазери, които дойдоха на мястото на варварска электроэпиляции, не са в състояние да реализират мечтата за Вечна Гладкост.

Впрочем, всичко е относително, и лазери неслучайно пред останалите. Това е единственият живот след лазерната епилация не може да се нарича гладка...


Много търсене на Светия Граал епилация е довел до кабинета на лазерна терапия, но единици са останали доволни от резултата. Митът за "1 сесия, 100% косата и завинаги" отдавна е открита. Не сте чували? Прочетете по-нататък.

Когато отпадат косата?

"След колко косата пада след лазерната епилация? ", – се чудя на тези, които броят излезе от кабинета лазерна терапия "плешив". Факт е, че косата пада не веднага, става неприятно откритие.

Нека лазер бързо разрушава репродуктивната система на косъм, но кожата отторгает остатъците преди 1-2 седмици. "Коноп" излезе на косата преследва дълго ще, и това не е най-страшен кошмар...

Живот след лазерна епилация - какво да очакваме от процедурата и от какво да се въздържат?

Може ли косата да не падне?

Не на факта, че косата ще напуснат кожата по принцип. Ако след лазерна епилация космите не са отпаднали, както и да продължи ухо, обясненията са две. Първото – "не вярвай на очите си" или "фалшив растеж".

Обработени с лазер косата активно се бутат от кожни червата навън, което създава илюзия за растеж. Виж по-горе – в рамките на 1-2 седмици обгорени "коноп" ще отторгнуты.

Второто обяснение, защо след лазерната епилация косата расте , това е липса на професионализъм майстор. Парите могат да улетать в тръбата, ако специалист тръгнал эпилировать светли, сиви или червени косми, които са безразлични към лазерному лучу. Ако сте брюнетка, и лазер вас също не е необходимо – промяна на салон.

В този случай, може би, с изключение на лампи, или над мерки ценят кожата – така, че вместо да смертоубийственного удар фоликул получава приятен масаж.

Живот след лазерна епилация - какво да очакваме от процедурата и от какво да се въздържат?

Когато растежа на косата ще се забави или спре?

Бъдете готови значително харчат пари, за да изчака изрично и устойчиви резултати. Защо не мога да унищожи всички фоликули с един замах?

Защото едни от тях се намират в етап на растеж (анагена), а други – във фаза "сън" (телогена). Лазерът унищожава само активни фоликули, които в кожата едновременно не повече от 20-30%.

"Спящи" го сиятельный лъч са нарушени не може. Интервали между заседанията са необходими, за да се изчака "проснувшихся".

За отстраняване на възможно най-голям брой косата изисква средно 4-12 процедури с интервал от 2 седмици до 1,5 месеца. По същество, за спиране на растежа на косата може да се говори по-късно 1-2 години. Готови ли сте? А портфейла си?

Колко не растат косми след лазерната епилация?

"Готови!", – категорично ще кажат много хора, психически, след като се сбогува с 1-2 заплати. Завинаги – си струва жертвите. Уви, "завинаги" в разговор за лазерна епилация – на 3-5 години. Ако имате късмет.

В кожата при всякакви условия остават спящи крушки. Когато те се събуждат, на никого не е известно. Стрес, хормони, лекарства, за да покълнат, фоликулите ще намерят причина.

Как да се грижим за кожата след епилация?


Всъщност, правилната грижа за кожата след лазерната епилация резултатът не засяга, но от дискомфорт може да се отърве. А дискомфорт ще бъде – усещане за парене, подуване, гиперемия.

"Burning" зона 2-3 дни трябва да се справят с успокояващи спрейове или кремове тип Пантенол. В първия ден на възпалява парцелите може да се прилага студени сухи компреси. Ами не може, за него ще говорим отделно.

Забранено е че не може да се направи след лазерна епилация: за тен, миене и бръснене

Живот след лазерната епилация е пълен задръжки. И нека задръжки – временна мярка, спазването им е условие, което е необходимо. Последици пренебрежительного връзка с ограниченията могат да бъдат катастрофални.

Колко не може слънчеви бани след лазерната епилация?

В идеалния случай – през цялото време, докато трае курса. Минимум – 2 седмици преди и след сеанса. Ето защо епилация е удобно да се направи през есента или през зимата, а не в навечерието на плажния сезон.

След лазерна епилация, кожата става твърде ранимой. Контакт с UV-радиация може да стане причина за възпаления, хиперпигментация или дори изгаряне. Ако той е неизбежен, заедно с шортиками "носете" крем с SPF 60-100.

Възможно ли е след лазерната епилация е да се измие?

Не убивам като цяло – в първия ден. В следващите две седмици – само хладен душ и неутрален гел.

Процедури, повишаване на потенето и температурата на тялото (бани, сауни, парни бани, фитнеси) по това време са забранени. И басейн, но по друга причина. Хлорът – не е най-добрият начин за успокояване на чувствителната кожа, нали?

Възможно ли е да си обръсне косата, след лазерна епилация?

Бръснене – можете. Всичко, което не дразни кожата и не травмирует фоликули, по същество, е разрешено. Бръснене отговаря на тези изисквания. Пинсети, восък, захар паста, депиляционный крем – не.

Живот след лазерна епилация - какво да очакваме от процедурата и от какво да се въздържат?

Живот след лазерна епилация - какво да очакваме от процедурата и от какво да се въздържат?

Непредвидени обстоятелства: въздействието на лазерна епилация


Изгаряния, белези, пигментни петна – в рекламата за него нито дума. В реалността – всичко може да бъде. До непредвидени обстоятелства, могат да въвеждат професионални грешки козметик или неспазването на препоръките за грижи или обучение.

Почти всички усложнения се справя своевременно вземане на мерки.

  1. Изгаряния след лазернойэпиляции, за разлика от зачервяване, това е усложнение, а не страничен ефект. Изгаряне – винаги е по вина на капитана, който не е учил или не вземе предвид състоянието на кожата, не прочете инструкции към апарат или не са преминали адекватно обучение. Терапия: зависи от тежестта на изгаряне, и се извършва според съществуващите стандарти.
  2. Пигментни петна след лазерната епилация обикновено се говори за вина на клиента, който все пак е решил да "малко" се припичат на слънце преди и след процедурата. Или е забравил да купи крем с SPF. Терапия: избелваща козметика, ако в продължение на няколко седмици хиперпигментация не се провежда самостоятелно.
  3. Дразнене, сърбеж, акне, уртикария могат да посочат на алергична реакция към обезболяващи лекарства или средства постпроцедурного грижи. Терапия: антихистамини или глюкокортикоиди.
  4. Парадоксален гипертрихоз (засилване на растежа на коса) – рядко, но от това не по-малко възможно усложнение. Възможна причина – ниска плътност на енергията, която не е разрушила фоликул, а имало стимулиращ ефект. Терапия: процедурата по лазерна мощност.
  5. Възпаление на космения фоликул (фоликулит) често съпътства хората с повишен потоотделением (хиперхидроза) или злоупотребивших водни процедури, в почивките между сесиите. Терапия: в повечето случаи може да ограничи прилагането на противовъзпалителни мазила.

ВИДЕО ПРЕГЛЕД

Бенки и лазерна епилация: когато красотата не си струва жертвите


Петното или по-научному, белег по кожата от рождение – не безобидная нещо. Всяка травма може да се превърне "жар" в смъртно опасна меланому. Лазерен удар – това е травма. Невуси съдържат меланин и са за лазер същата мишена, че и космените фоликули.

В резултат на атака на лазерен лъч мол уволнен и повреди. До какво ще доведе, невъзможно е да се предскаже, но рисковете за прераждане на невуса в злокачествен тумор многократно се увеличават.

По-добре не рискувайте и затваря всички бенки в зона за обработка на специални накладки или боя бял молив.

Ако след епилация петното започва да расте или да мутира по друг начин, на стойност спешно посещение дерматоонколога. Въоръжени дерматоскопом, той ще направи проверка на страдалице присъда.

Между другото, не изпадайте в паника, да открият върху кожата на россыпь "бенки". Новоприбывшие, най-вероятно, пигментни петна. Лазер не е фактор, провоцирующим появата на невусов.

И като цяло всяка жена, на никого нищо не трябва. Идеална гладкост навсякъде и винаги – също. Ако грехът е под формата на отросших на косата, не е измъчван вашето чувство на вина, оставете растителност в покой. Нека си расте. Пари не иска, а, напротив, се спестява.