Рецепти за красота » Епилация » Лазерна епилация при бременност: всичко за противопоказаниях

Лазерна епилация при бременност: всичко за противопоказаниях

В период на бременност при жените се активира растежа на косата и в различни части на тялото. За да изглежда красива и секси, много от тях прибягват до най-радикални мерки. Ще се разбере, може ли по време на бременност да се направи лазерна епилация и има ли процедура за противопоказания.
Лазерна епилация при бременност: всичко за противопоказаниях

Всичко за лазерната епилация

Процедурата е насочена към унищожаване на самите корените на косата, която се провежда под въздействието на огнища на лазер. Космените фоликули се нагряват и умират. Основното предимство на процедурата е ефективността. След нея риска от появата на врастнали косми са сведени до минимум.

По време на този вид епилация се усеща лек дискомфорт, но силни болезнени усещания от нея няма. Също така могат да се разграничат следните плюсове:

 • бързината на провеждане;
 • може да се направи за всички части на тялото.

Към недостатъците може да се дължи на следното:

 • процедурата е подходяща само за жени с тъмна коса;
 • ако работи неквалифициран учителя, тогава могат да останат изгаряния;
 • високи разходи за услуги, тъй като се провежда в салони за красота и клиники лекари дерматолози и косметологами.

Възможно ли е провеждане на процедура по "интересен" позиция

Да се направи или не епилация по време на бременност? На този въпрос не може еднозначно да се отговори дори и квалифицирани лекари. Доподлинно е известно едно, че процедурата няма отрицателно действие върху самия плод. Ако сте решили да направите епилация като бременна жена, струва си да се запознаете с някои препоръки, които трябва да се следват всяка бъдеща мама:

 1. Преди да се отправят в салон за красота, посетете вашия гинеколог и се консултирайте с него. Ако се наложи, прекарайте точните анализи.
 2. Извършва лазерна епилация трябва да се хване на време, докато е малък срок. Предполага се разчита на първия триместър на бременността.
 3. Ако планирате епилация на бялата линия на корема и зона бикини, това също е приемливо процедура само за малък период от време.
 4. По време на бременност тялото на жената е непредсказуемо, така че бъдете готови за това, което той може отторгнуть процедура и тя не се получи.
 5. Посъветвайте се с вашия лекар, за да достигна ви персонален график за посещения и се изчислява силата на въздействието на лъча.

Въпреки негативното влияние на лазерна епилация и не е доказано, че все още много лекари съветват да се отложи процедурата в следродовия период.

Въпреки, че услугата не се дава на силни болезнени усещания, детето може да передаться вашите тревоги и напрежение. Тялото ви все още в този момент, е изложен на стрес, което влияе неблагоприятно върху детето.

Противопоказания

Моля, обърнете внимание, когато правите епилация дори и на по-ранен срок, е строго забранено:

 • наличието на атопичен дерматит;
 • злокачествени заболявания;
 • различни видове инфекции;
 • някои видове херпес;
 • захарен диабет и други ендокринни заболявания.

Бъдете готови за това, което епилация може да предизвика сериозни алергични реакции в тялото. За да започнете прекарайте тест за поносимост. А по-добре да отмени процедурата в този момент, когато вече стане майка. Тогава и тялото ще се държат по различен начин.

Алтернатива лазеру

Най-добре е при бременност в борбата с излишните коса се използват само средства за депилация. При тях има своите предимства:

 • за простота (може да се извърши процедурата самостоятелно в домашни условия);
 • не оказва отрицателно въздействие върху организма на бременната жена и бъдещото дете;
 • липсва болка, а следователно и никакъв стрес за развитието на нервната система на детето.

Към по-безопасни методи за епилация са следните:

 1. По време на бръснене. Това е просто, евтино и напълно безопасно. При бременност процедурата е напълно възможно. Използвайте специални бръснене машини за жени.
 2. Крем-а depilator. Това е относително безопасен метод на епилация. В състава му са на разположение на вредни химични вещества, които помагат да се справят с проблема. Струва си да се забравя, че свива само горната част на косъма и скоро те ще растат отново.
 3. Студен и топъл восък. Процедурата се извършва в салон, така и в домашни условия. Необходим восък могат да бъдат закупени в аптеките.

Допълнителни препоръки

Ако сте в състояние на бременност, а след това, преди да решите да правите лазерна епилация, за пореден път чета някои съвети:

 1. Каква е вредата за плода ще има лазерна епилация, не знае никой, така че цялата отговорност пада изцяло на раменете си.
 2. По време на епилация, която минава почти безболезнено, в тялото на жената все още хормона на стреса. Той може да предизвика спонтанен аборт или преждевременно раждане.
 3. Използването на крем-депиляторы трябва да е с повишено внимание. Влизат в състава на химикали могат да предизвикат тежки алергични реакции.
 4. Изобилието на излишно окосмяване при бременност – това е временна трудност, която след няколко месеца ще се проведе от себе си.

От изложеното по-горе може да се направи само един извод, какво да правя по време на бременност лазерна епилация не си струва. Твърде рискова процедура, която си струва да се отложи за по-добри времена.