Рецепти за красота » Епилация » Лазерна епилация: вреда, противопоказания и последици

Лазерна епилация: вреда, противопоказания и последици

Всяка жена се стреми към идеалната красота, а именно, че нейната кожа е чиста, гладка – това е мода на XXI век. Особено този проблем озадачиваются дами през лятото, когато идва ваканция и е време да отидете на плаж на слънчев ваннам.

За щастие технологиите не стоят на едно място, за смяна на бритвам и восъчни депилация дойде лазерна епилация. Какво представлява лазерната епилация? Това е безболезнен метод на епилация, който отстранява косъма заедно с фолликулом. Няколко такива процедури е в състояние да ви освободи от космения растителност завинаги.Разбира се, това е прекрасно, че след като направи няколко такива процедури, може почти да забрави линията покривка на не по желаните участъци от тялото. Вече няма нужда да се измъчват ежедневно бритьем краката и бодлива четина.

Лазерна епилация: вреда, противопоказания и последици

Но, добра ли е тази процедура е всъщност? Това, че тя ще ви освободи от косата – това безспорно е вярно. Все пак не трябва да забравяме за нея противопоказаниях и за последствията! В тази статия ще поговорим за това дали си струва да отида на тази процедура, знаейки за възможните последици след него.

Какви са противопоказанията?

Тази процедура се счита за достатъчно скъпи, така че, ако пренебрегнем противопоказания, може да се предположи, че ще хвърлите пари на вятъра. Факт е, че ако се направи процедура, например, на щавени кожи, ефект от лазерната епилация ще се радват на съвсем кратко, освен това може да навреди на кожата си. Така че не пропускайте да се запознаете с нижеперечисленными противопоказания:

 • Не се препоръчва да се извършва процедурата за тен на кожата. Най-добре е процедурата да се направи през пролетта, когато слънцето все още не е много активно. Също така препоръчват след самата процедура известно време се укрива, третирани участъци от кожата, затова е по-добре да я направите в студения период на годината.
 • Заболявания на кожата.
 • Пигментни петна или наличието на бенки върху участък от кожата, който ще се поддаде на влиянието на лазер. За нюансите премахване на бенки може да се прочете в отделна статия.
 • Инфекциозни заболявания, като ТОРС, грип, настинки.
 • Период света на детето и кърменето.
 • В никакъв случай не може да се направи процедура при наличието на герпесной инфекция или възпаление на кожата, а също така и на злокачествени новообразувания.
 • Появата на алергична реакция към момента на провеждане на процедурата.
 • Захарен диабет.
 • Разширени вени.
 • Заболявания на кожата, а именно, екзема, лупус, псориазис и други подобни.
 • Лица, не достигнувшим 18 години. Преди процедурата е необходимо да се получи разрешение от родителите.

До категорическим противопоказаниям включват:

 1. онкологични заболявания;
 2. наличието на херпес;
 3. сива коса;
 4. захарен диабет;
 5. индивидуална непоносимост.

Важно! За да се реши на тази процедура, малко знаят всички противопоказания за нея, трябва първо да отиде на среща с лекаря си и да получите неговото одобрение на процедура.

Какви могат да бъдат последиците и усложненията?

Като такава вреда на самата процедура не може да нанесе, но все пак при наличието имате някои противопоказания и непрофесионално майстор може да възникнат някои усложнения.

И така, в някои случаи след извършване на лазерна епилация, се появява силен оток и синини, също могат да се появят следи от изгаряния, приличащи на мехури. Всички тези неприятни последици могат да възникнат само в случай, че процедурата е извършена на наскоро силно загоревшую кожата. Не може да се изключи липса на професионализъм выполнявшего майстор. Така че, в никакъв случай не правете лазерна епилация на много загоревшую кожата.

В някои случаи хората се оплакват от липсата на ефективност на процедурата. Това може да се дължи на хормонални нарушения. Така че, за да се отърве от нежелана растителност, първо трябва да се определи първоначален източник за възникване на този проблем, и едва тогава да отида на обезкосмяване с лазер начин.

А също така са възможни и такива негативни последици след лазерна епилация: алергии, герпетические обрив, конюнктивит, фотофобия, хиперпигментация и загуба на зрението в случай на попадане на лазерния лъч в обвивка на окото.

Друг много интересен факт е, че епилация с лазер може да се отрази на вашата хормонална система. Факт е, че измиране на голям брой космените фоликули може да бъде разбрано погрешно вашия организъм. В резултат на което тя може да се опита да поправи ситуацията изхвърляне на допълнителни хормони. Това е съвсем естествено, но все пак хората с нарушена хормонална система може от това да пострада.

Като се има предвид по-горе възможни странични въздействия, е трудно да се говори за пълната безопасност на процедурата. На историята са известни случаи, когато не е до края на регионално технологиите, използвани в практиката, в резултат на което са постигнати негативни резултати. Така че вие решавате дали да отиде на възможен риск или се доверите на доказани методи на епилация.

Лазерна епилация: вреда, противопоказания и последици

Отзиви за процедурата

Наташа: онзи ден ходих на 5 процедура лазерна епилация. Премахва косми по краката, тъй като няма повече сили непрекъснато да ги обръсне. Всичко мина безболезнено, нито с какви странични ефекти не се е събирала. Към избора на салон и майстор на погледнах сериозно. Учи противопоказания, затова отиде на процедурата, след като выздоровела след простудного заболявания.

Соня: Резултат от доволен! Постоянно правя премахване на космите над горната устна. Сега поне не се срамува да изляза навън. Имаше леко зачервяване след процедурата, но след няколко дни самата мина.

Катя: Моята позната лазерната епилация не помогна, като ходеше с мустаци, така и все още ходи с тях. Може би това се дължи на факта, че тя източните кръв. Тя по природа е много черни и твърди косми.