Рецепти за красота » Очи и мигли » Вредно ли удължаване на миглите: 5 факти, които трябва да знаете

Вредно ли удължаване на миглите: 5 факти, които трябва да знаете

Колебае за удължаване на миглите, плюсове и минуси си струва да се оценят замислено. При това не е необходимо да слушате съветите на "опитен" и тези, които само че знае нещо за съвременни техники на нанасяне на фалшиви мигли, но никога от тях не се радваше. Предлагаме ви да помислите 5 разпространените мнения за опасностите процедури. И разберете мнението на козметика.

5 мита за изграждане на миглите и реалност

 1. Вашите мигли непременно ще падне . Със сигурност ще падне, дори ако ще да извършва разширения в най-модерния, лицензированном салон. Факт е, че миглите падат по своята същност. Жизненият цикъл на всяка волосинки е 200 дни. А това, колко бързо растат и да се възстановяват, зависи от грижа за кожата на клепачите и наличието в организма необходимите витамини. Визуално също навреди на нарощенных на миглите е много забележим: когато снимате отгоре, на вас ви се струва, че очите са се превърнали в "лысыми". Причина тук е в това, че вече сте свикнали да гледате на своите век гъсти и луксозни косми.
 2. Клеящие вещества са много вредни . На въпрос, какво е вредно натрупване на миглите, често отговарят: влиянието на лепилото. Ако ще използвате най-евтиният, закупен в супермаркет, последиците са наистина сериозни. В най-добрия случай на век ще остане филм, в най-лошия — ще развиете оток и алергична реакция. Ако процедурата се извършва в салон с лиценз, за нея се използват професионални лепило съединения, не оказват отрицателно въздействие върху кожата и космите. Но и в този случай вероятността от алергия никой не е застрахован.
 3. Вашите мигли пренебрегнете космически . Този факт се отнася към най-негативни последици за изграждане на миглите. Но и тук има нюанси. Чупката близки на ресничките в повечето случаи е показател за непрофесионализъм майстор. Ако първоначално са избрани космите на подходяща структура, а поставянето им е извършено по правилата, чупката е много малко вероятно.
 4. При изваждането винаги страдат вашите мигли . С този факт се дължи много спорове за това, вредни ли са фалшиви мигли. Но и в този случай има особености. Ако се прави тегления от себе си, повече от вероятно да изтривате собствените си космите заедно с изкуствени. Ако това ще направи капитанът в кабината, той останат такива специални средства, бързо и безопасно растворяющие клеевую основа. В такъв случай всичките си косми да остане на място.
 5. Ефектът трае дълго . Това зависи от уменията на майстора. Непрофесионално нанасяне ще предостави резултати само за една седмица. Опитен професионалист ще даде гаранция, че косми ще се задържат поне 3 седмици. В идеалния случай корекцията се извършва 1 път на месец.

Плюсовете и минусите на процедурата

Имайки предвид тези факти за нарощенных ресницах, плюсове и минуси могат да се оценят по-съзнателно.

Удължаване на миглите — плюсове

 • Вашият поглед е непреодолим , дори ако природа излъгани вас натурални ресничками.
 • Не е нужно да нюанс на очите . Това ще ви спести време и пари, които обикновено са разходите за закупуване на брасматика. Между другото, качествена спирала стойност е не по-малко от процедура за корекция на миглите.
 • Изглеждаш перфектно , независимо от времето на деня — сутрин и вечер.
 • Може да се промени! Това ще позволи на различни варианти на ресничките, които осигуряват различни ефекти поглед: лисича, беличий, естествен...

Вредно ли удължаване на миглите: 5 факти, които трябва да знаете

Удължаване на миглите — "против"

 • Повишава се риска от алергична реакция — зачервяване на очите, оток на клепачите.
 • Фалшиви мигли изисква самодисциплина — ще трябва да се откажат от навика търка очите или спане по корем.
 • Трябва редовно да извършва корекция — в противен случай, вашите клепачи ще изглеждат комично поради натрошеното греди.
 • Трябва да се намери добър майстор — това е може би най-важният фактор за дълголетието на фалшиви мигли и ги отворете гладко.

 

За кого процедура явно не е подходящ?

Трябва да се вземат предвид индивидуалните особености, без да се налага удължаване на миглите. Вредно или не това решение, трябва да се обърнете към вашия лекар.

 • Носите контактни лещи . В този случай, риска от алергични реакции се увеличава многократно. Освен това, в допълнение към стандартната алергии е възможно развитието на възпалителни процеси. В пренебрегвани състояние на възпаление създава риск за здравето на очите, разрушава ретината.
 • Страдате от хроничен конюнктивит . При този заболяване на клепачите не се прекратява на бавен възпалителен процес. Всяка намеса може да доведе до неговото влошаване, за да се справят с които ще бъде значително по-трудно, отколкото обикновено.
 • Вашите native мигли са много тънки и слаби . Разбира се, корекция на замаскирует този дефект. Но определяне на административните структури на тънки native може напълно да ги разруши. Проверете при козметик, като се засили си мигли. Най-вероятно ще ви посъветва да мине месечен курс на терапия рициново масло, и вече след това да извърши процедурата.

Така че, вредно ли е удължаване на миглите? Коментарите показват, че повечето от недостатъците ви позволява да се коригира професионализъм на изпълнителя. Също така трябва да се вземат предвид противопоказания за тази косметологической процедура.