Рецепти за красота » Красиви устни » Как да избелите зъбите си в домашни условия, без увреждане на емайла

Как да избелите зъбите си в домашни условия, без увреждане на емайла

Избелване на зъбите хардуерни методи – процедура, която е по джоба, не е за всеки. Има по-малко скъпо, но ефективни методи за осветление. Ефектът се постига за сметка на разрушаването на оцветени съединения в повърхностните слоеве на зъба. Повечето избелващи процедури не гарантират запазването на целостта на емайла. Днес на страницата наwomenmagazines.info, ние ще ви кажем на читателите, възможно ли е да избелите зъбите си у дома, и като го направи, без да навреди на зъбите.

Как да избелите зъбите си в домашни условия, без увреждане на емайла

Избелване без увреждане: възможно ли е това?

Функция на емайла - защита на зъба от повреди. Това е най-трудната материя, устойчива на деформация и изнашиванию. Цвят на зъбите е даден на човек от раждането, поради редица причини, той има свойството да получите тъмно. Промяната на цветовете се случва в сила възрастови, анатомични дефекти, наличието на пломби от лош материал, наранявания. Тези причини водят до непрекъснато боядисване на емайла. Потъмняване на емайла за сметка на неправилно и неправилна грижа, тютюнопушенето, честата консумация на кафе, прием на медикаменти, което води до временно боядисване.

Цел на процедурата на избелванев домашни условия – да се върнем на първоначалния цвят на емайла. Той е показан, ако промяната на цвета се дължи на временно боядисване. Избелване на зъби - процедурата окисляването и разграждането на пигмент. При изпълнение съществува риск от повреди повърхността на зъба. Избелите зъбите си в домашни условия е възможно, знаейки, и при спазване на технологията на процеса.

Начини и средства за избелване на зъби в домашни условия

Професионално почистване на зъбите от стоматолог – гаранция за опазване на здравето на устната кухина. Избелване в домашни условия се разглежда като допълнителен метод. Запазването на целостта на емайла се постига за сметка на ниската концентрация избелващ компонент. Важно е да знаете, че процедура за избелване трябва да се провеждат само на вылеченные живи зъби.

Изсветлява зъбите в домашни условия е възможно по два начина:

 • специално разработен за избелване на средства;
 • традиционните методи.

Тези методи позволяват да се спестят на бюджета, те са по-достъпни и жалят. Рискът от развитие на свръхчувствителност е минимална. Недостатък на метода за домашно избелване е невъзможността да закупят желаната белота за кратък период от време.

Характеристики за избелване на зъбите в домашни условия с помощта на специални средства

Ефективно осветление на зъбния емайл на няколко тонове възможно при условие, че повърхността на зъбите извлечен калций, се унищожават колагеновите влакна. До домашния отбеливанию трябва да се отнасяме с повишено внимание, спазвайки инструкциите.

Средства за домашно избелване включват използването на:

 • гелове и гелевых ивици;
 • пасти;
 • моливи.

Паста с ефекта на избелване е универсален и относително "безобидно" средство. Ефект се постига чрез въздействието на зъбите частици и "активен кислород". С химическо избелване на такава процедура не може да се сравни, но при усердном използване на паста, я абразивни съставки може да увреди най-горния слой на зъбите. Избор на паста за зъби, трябва да се обърне внимание на индекса на абразивно. Ако тя е под 75, може да се използва ежедневно.

Гелове с ефекта на избелване се считат за безопасни и удобни средства за домашно приложение. Те се прилагат върху повърхността на зъбите с помощта на специални кисточек. Ленти на основа на гела два пъти на ден прилепват към предната зъбите за 30 минути. Курса е 2 седмици.

Правила за ползване на ленти, гелове

 1. Забранено е да се пие, да се дъвчат, да се говори по време на провеждане на процедурата.
 2. Трябва да се изключи пушенето.
 3. След използването на средства трябва да се почистват зъбите и изплакнете устата.
 4. Изключи храни, които могат да се оцвети емайла.

В състава на гелове влизат пероксиды. Именно чрез тях зъбите стават по-леки. В този конкретен продукт концентрация избелващ компонент с ниска, така че гелове и ленти се отнасят към сравнително жалят средства.

Устата охрана – метод на домашно избелване, което се използва след саниране на устната кухина. В стоматологична клиника е направена гласове, която предварително е обработена гел. Голямото предимство на този метод е, че специалист ще даде инструкции за употреба и препоръки.

Каппу трябва да се носи час през деня. Степента на избелване е 2-3 седмици. Ефектът от прилагането на видими след първите процедури. Ако е необходимо курса може да се повтори след половин година. В резултат на това зъбите трябва да се посветлеть на 2 тона. Избелване с помощта на cvr – допълнителен метод, който се използва като поддържаща процедура след професионално избелване. Повреди емайла при използване на cvr трудно, тъй като този процес се контролира от вашия лекар.

Избелване моливи , сгушено гел. Те имат същия състав, че и други средства. Върху зъбите се нанася състав и ляв за 2 минути. Гъст гел бързо се втвърдява, образувайки филм. Препоръчително е в продължение на известно време след прилагане на молив да се усмихва, за да закачите ефект. Курс на прилагане е 10 процедури. Почивка между курсовете трябва да е минимум 6 седмици.

Степента на избелване зависи от концентрацията на избелващи средства активни компоненти.

Ефективността на народните методи за избелване на зъби в домашни условия

Как да избелите зъбите си в домашни условия, без увреждане на емайла

Избелващ ефект се постига чрез въздействието на четка за повърхността на абразивни съставки. Най-често се използва сода за хляб, сол, активен въглен.

Народни методи за избелване не винаги са от полза. Не им се препоръчва да се използва в следните случаи:

 • при наличие на чувствителност и истончении на емайла;
 • в периода на бременността;
 • при наличието на пломби и увреждане на предните зъби;
 • в случай на алергия към сода, водороден пероксид и други компоненти;
 • ако се развива възпалителен процес.

При цялата мощ на данни, техники трябва да се отбележи, че в състава на сода и водороден влизат в "агресивни" компоненти, които нанасят щети на емайла. Активният въглен се използва често като избелващ средства, но груби частици при силно триене разрушават зъбния емайл, се образуват пукнатини.

Маслото от чаено дърво се използва като избелващ средства. Използва се като антисептик, помага да се отървете от нежелано натрупване на плака. За профилактика на заболявания на устната кухина, достатъчно е 2-3 пъти седмично да правя промивки с разтвор. В чаша с топла вода трябва да се добавят 2-3 капки масло. Трябва да се спазват пропорциите, тъй като концентриран разтвор може да доведе до изгаряния на устната кухина.

Средства за избелване на зъби при правилното прилагане не води до увреждане на венците, лигавицата и емайл. За да брести бяла усмивка и поддържане на здравето, е необходимо да се спазва хигиена на устната кухина, да се откажат от тютюнопушенето и багрилни на хранителни продукти. Трябва да се помни, че всяка избелваща процедура потенциално носи риск от увреждане на емайла, венците, лигавицата на устата.

Видео

Коя от изброените опции за домашно избелване вие опитвали ли сте? Да споделят впечатления в коментарите. Интересни и информативни препоръки ще се вземат предвид при обновяването на материала.