Рецепти за красота » Епилация » Как правилно да эпилятором

Как правилно да эпилятором

Эпилятор по право се смята за незаменим уред. Той дава възможност за премахване на космите от корен, като прави кожата мека и гладка. Въпреки това, като всяко друго нещо, използване на эпилятора включва свои специфични особености, които трябва да се вземат предвид. Тук се отнася така дължина на косата, посоката на движение, подготвителни процедури и други нюанси. За премахване на растителност премина без увреждане на нервната система, придържайте се към практически препоръки и спазвайте основните правила.

Как правилно да эпилятором

Принцип на работа эпилятора

Эпилятор — това е уред с вградени дискове или щипчиками от метал. Свързване на инструмента към мрежата, елементи се въртят и улавят косъмчета, премахвайки ги от корена. На повечето съвременни эпиляторов скорост на въртене се регулира. Трябва да се започне от болезнени усещания и резултата, който желаете да постигнете.

Първите инструменти са създадени с тази цел, за да се отстрани излишната растителност по краката и в областта на подмишниците.). Вече по-късно съвременни производители са започнали да произвеждат епилатори с приложения, които са подходящи за интимна зона и на лицето.

В зависимост от дюзи може да се постигне не само премахване на косми с крушки, но и да се направи масаж на третираната зона. За сметка на това кръвообращението се ускорява, което ви позволява да проведе процедура по-малко болезнена.

Някои фирми-производители дадохме своите продукти функция за охлаждане, което е леко "замръзва" на кожата, предотвратяване на образуването на силна болка (важи за чувствителен тип).

Нов-fangled уреди са подходящи за абсолютно всички, независимо от праг на болка и броя на окосмяването по тялото. По желание можете да използвате инструмента на корема, гърба, гърдите, рамената, мишниците, краката, бикини линия.

Предимства на эпилятора

 • процедура, без труд може да се извърши самостоятелно;
 • лекотата на използване, удобство за съхранение и почистване;
 • не са необходими допълнителни приспособления;
 • космите се премахват от корен;
 • дълготраен резултат;
 • сравнително малка стойност.

Недостатъци эпилятора

 • силен работи (не всички модели);
 • продължителността на провеждане на епилация (в сравнение с депиляцией);
 • болезненост на процедурата.

Защо трябва да използвате эпилятор

Момичета и жени, които по-рано са правили депиляцию машина, е известно, че по време на бръснене не премахва космите от корена. Нож отрязва само горната част, която се извисява над кожата. При тази глава лук остава вътре, в резултат на нова растителност се появява след 2-3 дни. Эпилятор подобни функции не е основното му предназначение — да грабне коса, заедно с лук, прави кожата гладка в продължение на 3-4 седмици.

Използването на эпилятора не изисква допълнителни умения. Уредът е лесен за използване, така че процедурата може да се проведе самостоятелно, не overpaying салонам за красота. Тъй като за епилация според инструмент не са необходими допълнителни приспособления, всичко, което ви трябва — на самия уред.

Характеристики на приложението эпилятора

Как правилно да эпилятором

 1. Скорост. Както беше споменато по-рано, на эпиляторе присъства лост, който позволява да се регулира скоростта на въртене на диск или пинцетов. На малка мощност, които трябва да бъдат отстранени, твърди и къси косми, тъй като силно завъртане на почивка, а коренът остава вътре. Ако използвате эпилятором за първи път, болезнени усещания не могат да бъдат избегнати, особено на малка скорост. Няма смисъл повишаване на мощност, защото този ход ще намали ефективността на процедурата. След определен период на кожата свикне с товари, епилация ще мине по-бързо и безболезнено.Само тогава ще можете да увеличите скоростта, защото космите ще станат по-тънки, вследствие на което ще им бъде по-лесно да премахнете.
 2. Дължина. По време на депилация машина не е задължително отращивать гъста "шевелюру" на краката, мишниците или в бикини зоната. Достатъчно пара кожата, след което выбрить растителност напълно. В случая с эпилятором такава стъпка се направи няма да успее, ще трябва да се изчака 2-3 дни, до този момент, докато коноп не ще нарасне до 0,4—0,5 виж За премахване на косъма с корена, щипки трябва да го вземем изцяло.
 3. Уреди. Важна характеристика на епилация эпилятором смята се, че уредът трябва да се извършва срещу растежа на косата. В противен случай се появява риск, че ще прекара по една и съща линия на няколко пъти, увеличаване на възпаление на процедурата. При този ефект ще остане на нула. Що се отнася до разпоредбите на уреда в ръката си, дръж го под наклон към страната, в която се движите. Не се опитвайте премахване на космите чрез силна вдавливания эпилятора в кожата. Вие не увеличавате ефективността на процедурите по подобен начин. В резултат на това кожата стане раздразнена, в нея ще се появят драскотини от машата или дискове.Водете инструмент бавно и равномерно, не натискайте силно.
 4. Распаривание. Недостатък эпилятора приема болезненост от провеждане на процедурата. За да се сведе дискомфорта до минимум, распаривайте на кожата, преди да эпиляцией. Вземете гореща вана с морска сол и етерични масла. Ако няма баня, распаривайте дермата под горещия душ, важното е, чакайте момента, когато порите се отваря. След распаривания корен ще излезе на повърхността е много по-лесно, тъй като най-горния слой на дермата ще стане по-мек. Това условие е задължително, ако сте решили да се отървете от растителност эпилятором.

Епилация на отделни зони

В зависимост от третираната зона трябва да се използва эпилятор по различен начин. Например, бикини зоната се счита за деликатна, затова подходът към него трябва да бъде подходящо. Помислете за епилация на всяка зона, даваме практически съвети.

Епилация на краката
Ако говорим за най-чувствителните зони на кожата на краката — това е област, под коленете и глезените. Останалите зони се пристрастяват към процедурата достатъчно бързо, така че да не се чувстват силно изразена болка. Трудно провеждане на епилация първите 3-5 минути, след това дискомфорт намалява. За сметка на това, че краката имат по-голяма и равна повърхност, процедурата минава сравнително лесно. Тя ще ви отнеме 30-45 минути.

Как правилно да эпилятором

За да подготвим краката си за предстоящата епилация, распарьте кожата във вана, след това плъзнете скрабирование с помощта на утайка от кафе. Подобен ход ще изтрие ороговевшие частици кожа и извади врастнали косми върху повърхността. Нататък разгоните кръв здраво с луфа, търкайте всеки крак за около 3 минути.

Всички манипулации трябва да се извършва за 45-60 минути преди началото на процедурата, не по-рано. След като излезете от банята, подсушете с избършете кожата и направете масаж (триене, потупване, щипание). Подготвителната работа окончены, може да се включва эпилятор на бавна скорост и да започне премахването срещу растежа на косата.

Кола маска на зона бикини
Бикини зоната е считан за най-чувствителната. В тази зона се фокусират максималния брой рецептори за болка, така че епилация ще се проведе от дискомфорта. Възможно прекарват процедура, с помощта на спрей/гел (например, "Эмла"), който е замораживающими свойства за сметка на включени в състава на лидокаин.

Подходящ е също специална охлаждаща рукавица, която може да се закупи в магазините за козметика. Момичета, кожа, които са чувствителни към болка, предпочитат да пият болкоуспокояващи лекарства преди да включите эпилятор.

Преди да започне процедурата, вземете пинсети, премахнете няколко косата с вътрешната част на бедрото (по линия на страхливци). С действията си ще дадете възможност на кожата да се разбере, че скоро ще започне масово выдергивание на косата. След това лечение на деликатна кожа спирт, водка или антисептик за предотвратяване на задаване на инфекция.

След като всички космите ще бъдат отстранени, пригответе отвара въз основа на лекарствената лайка. Накисва се в него козметичен тампон, и избършете кожата. По този начин ще възстановите естествената регенерация на клетките и предотвратите възпаление.

Епилация подмишниците)
Въпреки, че зоната под мишниците е относително малка, тя изисква специален подход. Косата са разположени под мишницата, така че по време на епилация те оттягивают кожата и не се отстраняват напълно. За правилно провеждане на процедурата и да сведе до минимум дискомфорта, натягивайте епидермиса в този момент, когато вие ще доведе эпилятором по подмышке.

Ако имате прекалено дълга коса в областта на депресии, те трябва да се режат до 0,5 виж В противен случай болката ще е 2 пъти по-силен. След като сте готови, епилация, избършете кожата с козметичен лед на базата на отвара от лайка. Нанесете заживляющий крем или лосион, не използвайте дезодорант в продължение на 6 часа.

Практически препоръки

Как правилно да эпилятором

 1. В бикини зоната и подмишниците депресии много трудно да се получи добро сцепление пинсети с косата. За да се увеличи ефективността, капак на кожата по данни за зони на детската прах без ароматизатори или на основата на лайка. Талк ще стволовую зона на по-дебели, както и поглъща излишната подкожна мазнина и пот, която се отделя по време на епилация. В резултат на това не ще трябва да прекарат по една област 3-5 пъти.
 2. Не изпадайте в паника, когато видите червени точки по кожата. Тази особеност е следствие на механично въздействие, в това няма нищо страшно. След изтичане на 3 часа от тях не ще остане и следа. Обаче ако ще използвате регенериране и овлажняващи продукти за грижа за кожата преди епилация, като пигментация може да се избегне. Ако точката не изчезват в рамките на два дни, имате прекалено чувствителна кожа. Препоръчваме да вземете друг начин за епилация (восък, захар паста, лазер и др).
 3. За да намалят дискомфорта по време на процедурата, започнете епилация с най-чувствителните зони. Например, на краката — глезени и зона под коленками, в областта на бикини линия за страхливци (вътрешната част на бедрата). Когато кожата на данни райони ще свикне с болката, по-нататъшни манипулации ще се проведат почти безболезнено.
 4. При избора на эпилятора не е необходимо да се запишете на вашия комфорт. Не избирайте най-евтината модел без допълнителни дюзи и функции. Дайте предимство на добре зарекомендовавшим себе си фирми за грижа за кожата, тяхната гама е оптимално подходящ за използване в домашни условия.
 5. Преди да започнете епилация, проверете място, на което ще се изхвърлят излишната растителност. На него трябва да присъстват на бенки, брадавици, разширени вени, выпирающих вени (варикоз). В противен случай избягвайте тази област, не се лекува с нея. Разгледайте безопасен начин за премахване на, например, электробритву.
 6. Закупете в козметичен магазин средство, което намалява растежа на косата след епилация. Обикновено продуктите се предлага под формата на гелове, кремове, спрейове и кремове, изберете състава, с оглед на вида на кожата. Подобен ход ще помогне за намаляване на честотата на провеждане на епилация, вследствие на което ефекта е достатъчно за месец, в някои случаи и по-дълго.
 7. Някои момичета са пренебрегвани распариванием на кожата преди процедурата, болката става непоносима. Ако принадлежите към този тип хора, снизьте дискомфорт чрез поглъщане на студен душ. Кожата се успокои, ви остава само да го търка на кубчета козметичен лед и подсушете.
 8. Алтернативни възможности епилация эпилятором се приема захар паста и восък. В първия случай кожата предварително се загрява, вследствие на което се елиминира необходимостта от распаривания в банята. Вторият вариант е да се нанася на разтопен състава на парцел с такова име, а след това по-нататъшното премахване на растителност срещу растежа.

Лесно се използва эпилятор в домашни условия, ако следват стъпка по стъпка инструкции и практически препоръки. Уверете се, че дължината на косъма е не по-малко от 0,5 виж, распаривайте кожата и правете скрабирование преди провеждане на процедурата. Избършете преработени парцели отвара от лайка, за да се изключи вероятността от появата на раздразнения.

Видео: епилация эпилятором