Рецепти за красота » Грижа за краката » Как се лекува бум на големия пръст на крака: 2 ефективни начина

Как се лекува бум на големия пръст на крака: 2 ефективни начина

Проблемът на образованието подутини на големия пръст на крака, е позната не само жени на възраст, но и за младите момичета. Болезнено напрежение води до малки и неприятни ограничения в живота — периодични болки, затруднения в избора на обувки, не може да носи елегантни, красиви обувки и токчета, а и изглежда една такава клечка непривлекателни. Какво да правя? Днес, мястото womenmagazines.info ще разкажа как се лекува бум на големия пръст на крака, защо тя се появява и възможно ли е да се отървете от него поддържа.

Как се лекува бум на големия пръст на крака: 2 ефективни начина

Защо се появява бум на пръста

Вальгусная деформация на палеца на крака , а именно така звучи диагноза, е не само козметичен проблем. Деформация представлява на външен вид възниква бум на ставата на палеца. Но в действителност, няма пъпки и натрупване няма (въпреки, че в тежки случаи на ставата разраства кърпа). Това отклонение на палеца (на първата плюсневой кост) с наклон от вътрешната страна, така че основата, корона на тази кости започва да выпирать от външната страна.

При здрави крака всички пръсти са разположени успоредно един на друг и са здраво свързани сухожилиями. Но при промяна в связочном апарат на палеца започва да се отклонява. Как само се е случило едно малко отклонение, натоварване на стъпало се издига и се разпределя неправилно, което влошава проблема. С течение на времето выпирающая стоун става още заметней, възниква възпаление и болка. Става трудно да се намери обувки, выпирающая шишарката е изложен на триенето и причинява дискомфорт.

Причини за появата на пъпки

 • Наследственост. Ако на вашата майка или баба има выпирающие буца на крака, най-вероятно те ще се появят и при вас.
 • Честото ходене на токчета и тесни обувки. Високите токчета създават силна натоварването на ставата на палеца, така че слабите сухожилия се разтягат и не могат да задържат на костите в правилната живо положение. Тясна, тясна обувки кара се наведе палец на краката, като по този начин провокира заболяване;
 • Заседнал начин на живот;
 • Работа "на крака", където трябва да стои дълго;
 • Наднормено тегло;
 • Плоскостъпие;
 • Заболявания на ставите.

Етап на деформация вальгусной

 1. Първият етап . Ъгъл на наклон на палеца не повече от 20 градуса. На този етап мнозина дори не забелязват началото на заболяването.
 2. Вторият етап. Наклон на палеца е 20-30 градуса. Тук вече костите може да причини дискомфорт, при дълго ходене на токчета предизвиква болезнени усещания.
 3. Третият етап . Отместване на палеца на 30-50 градуса. Бум започва силно да боли, да пречат при ходене.
 4. Четвърти етап . Ъгъл на наклона на пръста е по-голям от 50 градуса. Стоун е в постоянно имате на трескави състояние. Болки не минава дори и в покой. На този етап На деформация може да се появи и в други пръсти.

Как се лекува бум на големия пръст на крака: 2 ефективни начина

Как се лекува бум на големия пръст на крака

Начини на лечение зависи от стадия на заболяването и се делят на консервативни и хирургични. За съжаление, народни методи не са в състояние да лекува костите. Различни вани, компреси, йодовые на мрежата в състояние само за облекчаване на болка и възпаление. Затова задължително се обърнете към лекар ортопед, той да се постави правилната диагноза и да назначи лечение.

Малка деформация може да се коригира с помощта на различни ортезни средства : специализирани бандажей, които здраво свързват палеца си в правилната позиция, не като се развие заболяване. Бандажи са два вида, първите се използват само по време на почивка, например през нощта — те плътно се определят на костите, но пречат на ходене. Други прислужници се използват в ежедневната чорап, те са по-компактни и могат да се носи под обувките си, имат вид на лигавицата, или междупальцевой вложки.

Задължително условие при лечение на натъртвания на пръста е използването на ортопедични стелки или на специални ортопедични обувки. При постоянно носене на ортопедични стелки форма на краката се връща в правилното състояние.

Как се лекува бум на големия пръст на крака: 2 ефективни начина

При лечение на натъртвания на големия пръст на крака помага специален масаж, гимнастика и физиотерапевтични процедури. Те са насочени към укрепване на мускулите и ставните връзки, които естествено ще се запази выпирающую на костите в правилното положение.

Силна деформация може да се определи само хирургично . В момента такива операции малотравматичные и позволява бързо да се върнете към обичайното си живот, но вече с красиви и здрави стопой.

Видео. Хирургично лечение на натъртвания на пръста на крака

Видео. Отнасяйте бучка, на костите на крака без сделка. Упражнения и гимнастика

Запознат ли сте с такъв проблем, тъй като бум на големия пръст на крака? Споделяте в коментарите!