Рецепти за красота » Маникюр и ноктопластика » Как правилно да се грижат за изкуствени нокти

Как правилно да се грижат за изкуствени нокти

Как правилно да се грижат за изкуствени нокти За специален повод или без повод всяка жена иска да я ръце украшал безупречен маникюр. Но какво да направите, ако ноктите са тънки, непрекъснато се разграждат и не позволяват да расте ги до желаната дължина? Към днешна дата този въпрос е решен с помощта на изграждане. След тази процедура, ще можете да се насладите на ноктите желаната форма и дължина с елегантен дизайн.

Ако сте се възползвали от натрупване за първи път, по-добре започнете с не много дълги нокти, привыкнув за тях, вие можете да носите по-дълги. Трябва да се помни, че след изграждане на нокти се нуждаят от специални грижи. Да те дълго остават красиви и поддържани, трябва да се следват няколко прости правила.


1. При походи в басейн, парна баня или сауна опитайте да бъдете по-внимателни. Не забравяйте, че ноктите вреди рязката промяна на температурите. След като излезете от банята добре избършете ръцете си с кърпа и оставете ноктите да изстине.
2. Бъдете внимателни, когато боравите с нож и други кухненски уреди, те могат да навредят на изкуствени нокти.
3. Знайте, че изкуствените нокти са способни да изгори, затова не дръжте ръцете си в близост до открит огън. Ръцете и не много готино, това ще направи ноктите по-крехки.
4. Ако ноктите са покрити с гел, бъдете по-внимателни, тъй като ноктите имат лъскава повърхност, която бързо се разваля.
5. Не забравяйте, че изкуствените нокти трябва от време на време да се коригира, за това трябва да посетите майстор, който скроет материал на част от отросшего на нокътя.
6. За да бъдат коригирани ноктите трябва да се пилкой, но не и метални. Забранено да се използват за тази ножица и ножица.
7. За да вземе лак с изкуствени нокти трябва да се използват средства, които са предназначени за премахване на лака, в повечето случаи те не съдържат ацетон, който вреди на ноктите.
8. При нанасяне на лак на ноктите, уточнете, влиза ли в състава му гел и акрил. Прави избор в полза на скъпи лакове, знайте, че високата цена не винаги се крие високо качество. При закупуване на нов лак, не забравяйте да го гледам срок на годност и консистенция.
9. Не забравяйте, че прекомерното количество лак на ноктите си, им пречи да диша, което впоследствие може да се влоши външния си вид. Известно е, че на изкуствени нокти лак се задържа по-дълго, отколкото върху естествени нокти.
10. Последната правило гласи: забранява сам да стреля на изкуствените нокти, за това вие трябва да се обърнете към администратора. Естествени нокти от такива домашни експерименти могат да страдат, превръщайки се в сухи и тънки.

Като следвате тези стъпки не сложни правила, ноктите още дълго време ще остане, добре поддържани и красиви!