Рецепти за красота » Хармонично и здраво тяло » Как да останете във форма и през зимата: 4 тайна стройна фигура

Как да останете във форма и през зимата: 4 тайна стройна фигура

Много жени и някои мъже цял живот били гонени за красота, независимо от възраст и период на годината. Всеки своето разбиране за красота, например, в Япония по едно време сред момичета на голяма популярност се радваше на изкуствена имитация изразени кучешки зъби, които са отдавали лице наивност и прилика с тинейджерами. За това те щурмуваха стоматологични кабинети. Същите японки, честно казано, косолапят, за да придадат на образа пуерилност и да изглеждате по-млади. В нашата собствена култура представа за красотата е хармонично стройна фигура и добре поддържана лицето.Модерни нея това придават значение е точно фигура - тя трябва да бъде подтянутой и без наднормено тегло.

Средства и начини за поддържане на красотата на всеки са много, но не всички са ефективни са мистериозен. Какви техники да се обърнат, за да поддържа фигурата си през зимата , когато така искам да спя и нищо да не правя? Как да не е мързелив и какво да правите? Отговорите на тези въпроси ще разгледаме в тази статия.

Как да останете във форма и през зимата: 4 тайна стройна фигура

Защо фигурата на "страда" е именно през зимата?

Повечето съгласие съгласни за това, че именно през зимните месеци ние се добавя тегло и губят предишната си красота фигура. Защо се получава така?

През зимата, ние се придвижваме значително по-малко: разходка в дъждовно или покрити със сняг улици не могат да бъдат толкова дълги, колкото през лятото. Разполагаме с повече свободно време, много от тях започват да ядат повече. Намаляването на физическата активност в комбинация с изобилие от употребата на храна, придружено с добавянето на тегло и загуба на стройна фигура.

Мнозина забелязват, че в студените месеци искат да ядат повече. В това няма нищо изненадващо, тъй като тялото на подсъзнателно ниво се подготвя за зимата, съхранение подкожна мастна тъкан, при това на всички останали процеси леко се забавя, така че разходът на енергия е по-малко, откъдето и излишни килограми.

Има само един изход – да се движат повече. Разходка из къщата от ъгъл в ъгъл - не е опция, трябва да правят зимен спорт и правилно хранене.

Възможности за подкрепа на форма през зимата

Има стройно тяло през цялата година успява лева, най-често това са хора, никога не висока с наднормено тегло с бърз метаболизъм. Но, ако вие не спадате към тази категория хора, помислете за избора на вида на свободното време, за да могат активно да губите време и не наддават излишно на тегло.

Кънки – ефективен спорт, за да бъде винаги във форма

Тренировка на ледената пързалка се считат за един от най-продуктивните спортове по отношение на разходите за енергия през зимата. Днес кънки помагат не само да се поддържат във форма, но и да се срещам с приятели, да прекарат време в компанията на общуването. Отбор игри с кънки позволяват стимулира вълнение, като по този начин се губи повече енергия по време на езда. Атрибути за практикуване на всеки спорт може да се намери и сравнение на цени в портала http://novosibirsk.aport.ru

Че дават кънки за фигура:

  • По време на каране може да се изгорят до 400 калории за 1 час тренировка . Размеренное каране ще се отървете от 250 ккал, но ако се положат усилия, или като участва в отборни игри, може да изгори всички 400 ккал.
  • Изгарянето на мазнини става равномерно по цялото тяло. Това е много по-добре отколкото, да речем, при желание да се отървете от обвисшего корема, люлка съобщения в салона. По време на каране на кънки на лед участват почти всички мускули и излишната мазнина изтича равномерно по цялото тяло. Кънки на лед се отнася до аеробна натоварване, така че ефект от вашите тренировки максимален.
  • Увеличава общата издръжливост на организма и укрепва мускулите, а това означава, че с всяка следваща тренировка вие ще бъдете в състояние да направи повече, съответно да харчат повече мазнини.
  • По време на занимания на открито кръвта се насища с кислород, така че продължителността на тренировката може да се увеличи, за разлика от занимания на закрито, където умора настъпва по-бързо.

Фитнес зала – уютно място за подкрепа на форма през зимата

Ако изобщо не го студ и не приемлите да се замразява, вашият избор – уютен и топъл фитнес зала. В залата можете да прекарате време с големи ползи за тялото и да не изпитват дискомфортных усещания, предизвикани от промяната на времето. Модерната фитнес зала е с максимален условия за комфортна тренировка.

Да от време на време не се случи желание да останат у дома, вместо да посетите залата, изберете спортен клуб, който се намира в близост до вашия дом. Вероятността да се откаже от тренировка в отдалечен залата по причина на лошото време, много по-високи.

В залата може да се практикува не само на симулатори, но и да изпробват много други дестинации (кроссфит, аеробика, пилатес и др). За тези, които не могат да се принуди да се обучават, измислени групови тренировки, където треньор убеждава в това, че е необходимо да направите, прикрикивая и като "бърз старт" словесно и дори физически - по необходимост, ако думите му не се оказаха убедителни от първия път.

Бягането през зимата – ползи за фигурата и закаляване на организма

Бягане – треньор, който насища кръвта с кислород и подобрява настроението. За тренировка на практика нищо не трябва, само маратонки за бягане и облекло - топлинни бельо и мембранная яке. Характеристики на джогинг през зимата се различават от надпреварата през лятото, защото в студеното време на годината има опасност от настинка, но с правилен подход можете да получите само от полза за фигурата и организма.

Основното правило на зимния джогинг – вдишайте през носа. Вдишване през устата, може да настинка. Също така обърнете внимание на обувките си - тя не трябва да се плъзга по сняг. Продължителност на тренировка първоначално може да бъде в рамките на 15 минути, така че тялото свыкся с натоварване и студен въздух. Постепенно продължителността на джогинг може да се увеличи, което води до 30-60 минути, но не повече от това.

Как да останете във форма и през зимата: 4 тайна стройна фигура

Проследяване на хранителните навици

За тези, които не могат да се настройват за физически упражнения, освен корекция на хранителния режим, нищо не остава. През зимата ни е необходимо същото количество храна, както през лятото, така че не трябва да преяждат. Трябва внимателно да следите своите дажби и фигурата няма да пострада.

  1. Как да останете във форма и през зимата: 4 тайна стройна фигура Опитайте се да се консумират топли продукти, по-често пият чай (без захар) и има по-малки порции. Вкусен чай (с билки, плодове, подправки) намалява апетита и спомага за насищане.
  2. Не не преяждаме! Определете за себе си размера на порциите, от която можете наедаетесь и ограничьтесь него, не яжте повече.
  3. Не забравяйте, че през зимния период на много органи страдат от липсата на витамини. Например, щитовидната жлеза приема върху себе си голям удар, така че се нуждаят от подкрепа под формата на йод, който е в морската риба, лук, хурме. Ако често мерзнете през зимата, яжте повече желязо-съдържащи храни (боб, гъби, ябълки).
  4. Внимавайте, за да ден започва със закуска, а на обяд или вечеря. Задължително да имат закуска в продължение на час след събуждане. Това ще ви зареди с енергия, не ще да преяждат по време на обяд и "ще започне" на организма.
  5. Да Не забравяме мазнини, които са важни в диетата, да се откаже напълно от тях не се препоръчва. В зимния период в дневна диета трябва да бъде 55% мазнини от животински произход, а други – растителни. Калории от диетата на всеки човек, който е зает умственото трудно, през зимата не трябва да бъде по-2400-2600 ккал.

Как успявате да поддържате фигурата си през зимата? Споделяте в коментарите!