Рецепти за красота » Грижа за краката » Как да направим мека кожата на петите и ходилата за 10 минути

Как да направим мека кожата на петите и ходилата за 10 минути

 

Загрубевшая кожата на петите е позната на почти всички, но как искате да петите са гладки, меки като на бебе. Ние се грижим за кожата на лицето, косата и ноктите, прави пилинг на тялото и красив грим. Понякога забравяме да се обърне внимание на своите пяткам и кожата бързо грубеет, става твърда, може да се появяват пукнатини. Днес, мястотоwomenmagazines.infoразкаже, как да направите меки петите само за няколко дни.

Как да направим мека кожата на петите и ходилата за 10 минути

Така че, за да, за да направите меко петата трябва да се готвят:

  • Специална пилку за софия (като на снимката по-долу). По-добре да не използвате пемза, а да си купите специално пилку за краката, той е подобен на пилочку за нокти, но само в пълен вид. Пила трябва да бъде фин. С голямо покритие пила не е подходящ. Обикновено такива пилочки се продават двустранни - от едната страна е по-груба, а втората страна е с по-дребен абразивом. Най-добре се премахва загрубялата кожа дребния abra. Т. к. той не раздирает кожата и добре я полира и леко стачивает ороговевшие частици. Не причинява вреда на нежна и здрава кожа.Като пили идват в различна форма и в различен база - дърво или пластмаса.
  • Подходящ крем за крака.
  • Малко вода.

Как да направим мека кожата на петите и ходилата за 10 минути

 

Как да направим мека петите само за 10 минути

Изтриване на загрубевшую кожата, като не е странно, ние ще бъдем без распаривания на краката. Цялата работа е в това, че когато краката распаренные, кожата се подува. Разбира се, петата стават по-гладки, но не съвсем. Също е контузен нормална кожа, което от своя страна води до нейното бързо нагрубанию.

  1. Чисти и сухи петата трябва да намажете с крем. Изчака известно време, за да се крем напълно впитался в кожата. Кожата преди процедурата трябва да бъде напълно суха.
  2. Сега вземете в ръце специална пилку за софия и малко намочим я с топла вода и стряхнем излишната вода. Пила трябва да бъде леко влажна на пипане.
  3. Сега просто трябва разтривайте проблемните места на стъпалата - петата, ходилото на крака, стърчащи части. Всички места, които се нуждаят от внимателно пилинге. Влажна пилкой бързи движения на три кожата. След известно време (около половин минута), вие ще забележите, как огрубевшая кожа на петите слущивается и изостава от софия. Направи тази процедура могат да бъдат в банята, подстелив кърпа, за него ссыпалось всичко ненужно. Като пила изсъхва, трябва отново да се овлажнява с вода и да продължи да бъде шлифован петите. Правя, докато петата напълно не отполируете.
  4. След това вече може отново измийте краката и добре пух ги смели и овлажняващ крем и да се носят меки носочки.

След една такава процедура, която ще отнеме доста време - около 10 минути, може да се усети осезаемо преображение пяточек - те, най-накрая са станали меки, гладки и розови. Съвсем като бебе!

За по-груби пети и дебел слой огрубевшей кожата върху тях се нуждаят от няколко такива процедури в рамките на няколко дни. Просто повторете на следващия ден отново тази процедура - на сухата кожа да се нанесе крем и да му се даде напълно попие. След което, влажна пила за нокти за пети добре шлифован кожата, да се измие и отново, намазани с крем.

Снимка пяточек: 1 - пета, все още не подвергшаяся процедурата, 2 - пяточка след такава процедура.

Как да направим мека кожата на петите и ходилата за 10 минути

С помощта на тези прости и лесни стъпки можете бързо и лесно да направите меки петата и цялата кожа на стъпалата . Опитайте се и при вас да успеете да постигнете желания резултат!

За профилактика огрубения кожа използвайте всеки ден овлажняващ и омекотяващ крем за крака и веднъж седмично просто полируйте петите си по този начин. Също така, важно е да носят удобни обувки и по-често се разхождате боси по нещо и тънък.

Прочетете също така:

Педикюрные носочки - обновяване на кожата на стоп
Модерен летен педикюр - дизайн нокти в крака (снимки)

Също така, се препоръчва:

  • Никога не се режат на груба кожа с ножица, нож или бръснач. На първо място, може много силно да се нарани, пренасят инфекции и да се получи болка и възпаление - красиви обувки вече не се носи!
  • Не използва груба пемзу. По-добре да се ползват скрабами, които също така лесно да приготвите сами. Например, смесете всяко растително масло с прясно смляно кафе и тази маса се направи масаж на влажна кожа. Или да се ползва покупным търкане в епруветка.
  • Не изтривате закалени кожата на петите след распаривания на кожата. Както вече споменахме по-горе, нормална и здрава кожа от вода набъбва и омекотява и лесно нарани абразивами. Така, често се оказва, че след изсъхване на кожата, като и гладка, но все още е суха и твърда на пипане. Всичко, защото ние я боли агресивно въздействие. Като резултат на това, кожата се включва защитната си реакция и бързо грубеет още по-силно.

Сега вие знаете как бързо да си крака в ред и как да се направи меки петите и стъпалата. Бъдете красиви!