Рецепти за красота » Грижа за тялото » Как да си върне еластичността на кожата. Съвети за грижа за кожата еластична

Как да си върне еластичността на кожата. Съвети за грижа за кожата еластична

Как да си върне еластичността на кожата. Съвети за грижа за кожата еластичнаКожата губи своята твърдост не само в зряла възраст, но и в по-млада. Атоничность могат да бъдат както вродени, така и придобити.

При млади хора кожа може да стане слаб и не е еластична, поради изчерпването на нервната система, както и поради неправилна грижа за добър външен вид, хормонални нарушения, неправилно хранене, злоупотреба с козметични средства, не по възраст.

Обикновено кожата избледняват с възрастта, след 30-35 години, когато нивото на естрогена в организма намалява. Кожата губи тонус, увеличава броя на бръчките.

Под неправилно грижи за външния си вид, се подразбира къпане в прекалено гореща вода, тя така изсъхва кожата, тя става слаба, истончается. Какво можете да предприемете в този случай? Спрете да вземе гореща вана, отидете на контрастни душове, които повишават еластичността на кожата. Купувайте мляко и различни масла, за тялото, за кожата е добре подпитана и влажна. След вземане на душ, можете да се възползвате от следната смес: масло от авокадо се добавят няколко капки розмарин. Тази смес добре тонизира кожата, подобрява нейната еластичност.

При неправилното хранене , злоупотребата с кафе, недостатъчен прием на чиста вода, трябва също да се вземат необходимите мерки. На първо място, прегледайте хранителния си режим, нека в него ще има повече зеленчуци, плодове, различни gruels, млечни продукти, приемайте мултивитамини, особено витамин С, който е отговорен за еластичността на кожата.

Прочетете също така: Меден масаж на корема, отслабване, стягане и лифтинг на кожата

Много момичета често се злоупотребява с козметични средства , чрез закупуване на не по възраст, наивно вярвайки, че козметика, предназначена за жени над тридесет години може да доведе до тяхното младостта на кожата по-голяма полза. Заключение: козметика, трябва да изберете по възраст.

Кожата може да загуби своята твърдост при спазване на строга диета и бързо намаляване на теглото. Да отслабнете, трябва да стане постепенно, в противен случай кожата ви ще се разтегне и ще стане слаб.

При хормонални нарушения, например, при заболявания на щитовидната жлеза, кожата също губи своята еластичност. Трябва незабавно да се обърнете към эндокринологу.