Рецепти за красота » Епилация » Как да премахнете космите от гърдите и около зърната на гърдите: съвети и трикове

Как да премахнете космите от гърдите и около зърната на гърдите: съвети и трикове

Никой не ще спори, че женски гърди — това е предмет на неговата гордост. Да, и за мъже женски гърди действа така наречените магнит. Нито един представител на силния пол не може да устои на красив бюст. Така че гърдите винаги трябва да бъдат в изрядно състояние. Но понякога може да се случи така, че на нея или около зърната започнат да се появяват на косата. Разбира се, те трябва да бъдат отстранени. Но това също няма да попречи на известна предпазливост. Ако не знаете как да премахнете космите на гърдите или не сте сигурни как да направите това правилно, не навредив здраве, непременно трябва да прочета тази статия.

Как да премахнете космите от гърдите и около зърната на гърдите: съвети и трикове Космите на гърдите при жените

Космите на гърдите: защо те растат?

Много жени са изправени пред такава ситуация, когато косата на главата си растат в доста скудном количество, но в нежелани места ги има повече от достатъчно. Често представителки на нежния пол дори изпитват някакъв дискомфорт и стягане, така че отчаяно се опитват да намерят начини за отстраняване на проблема си. Но преди да се опита да се отърве от недостатък, трябва да се премахнат причините за появата му. В днешно време има такива причините за появата на окосмяване по гърдите и около зърната на гърдите:

 • генетични фактори (наследственост);
 • хормоналните промени в;
 • последствията от използването на медикаментозных лекарства;
 • по време на бременност;
 • различни заболявания.
Как да премахнете космите от гърдите и около зърната на гърдите: съвети и трикове Причините за появата на окосмяване по гърдите и около зърната на гърдите

Каквато и причина нито предизвиква прекомерно увеличаване на броя косми в деликатни места, борбата с нея трябва да е изключително внимателно. Затова преди да се прибегне към един или друг метод за отстраняването му, трябва да се консултирате със специалист.

Как да се справим с растителност на гърдите

Сред основните начини, по които може да помогне да се отстранят косми по гърдите и около зърната на гърдите, има следните:

 • бръснене;
 • скубане;
 • депиляцию;
 • промяна на цвета;
 • салонные процедури.

Скубане – това е първото нещо, което може да дойде в главата на една жена. По този начин много представителки на прекрасния пол, много често решават проблема с излишната растителност по лицето си. Но като изберете този вариант, трябва да помним, че кожата на гърдите и около зърната са по-чувствителни, отколкото на лицето му. Поради това отстраняването им обещава да бъде изключително болезнено.

Как да премахнете космите от гърдите и около зърната на гърдите: съвети и трикове Скубане на коса на гърдите с помощта на пинсета

Понякога жените предпочитат выбривать косата. Но отново трябва да се помни, че в процеса на бръснене може да нарани кожата на зърната. В резултат на това да изпитате доста болезнени усещания, тъй като кожата около зърната на гърдите и в тях самите е изключително нежна и чувствителна.

Най-лесният начин да се справят с нежелана растителност може да се превърне в депилация с помощта на специални средства. Освен това, тази процедура е удобно да се направи в домашни условия самостоятелно. При това трябва да се страхуват покраснений и раздразнения на кожната покривка в областта около зърното.

До салонным процедури, които включва премахване на космите може да се дължи на:

 • фотоэпиляцию;
 • епилация с лазер;
 • епилация с помощта на ток;
 • промяна в цвета на водороден прекис.

Всяка от тези процедури има както своите предимства, така и недостатъци. Например, лазерна епилация е доста популярна процедура във всеки козметичен салон. Вярно е, въпреки цялата си ефективност, тя е доста болезнен, да, и струва тази услуга е много. А ето епилация с ток не е толкова болезнена. Но тя е подходяща само в тези случаи, когато косата е малко, а кожата не се различава, особена чувствителност.

Каквото и да беше, избор или друг начин за премахване на нежелана растителност — процес е изключително индивидуален. Ето защо преди да се вземе окончателното решение, няма да попречи да се получи консултация от специалист.

На какво трябва да обърне внимание? Това, което е записано?

Всяка жена трябва да разберат, че премахването на окосмяването по гърдите и около зърната на гърдите – това е доста деликатна процедура, която изисква изключителна предпазливост. Затова преди да се прибегне до такива мерки, се гарантира на сто процента, че това наистина ви е необходимо. Също така не забравяйте, че преди да се възползват от някакъв метод за борба с растителност, струва си да опитате да намерите причината за появата му. Ако космите на гърдите и зърната повече приличат на лек пушок, за да ги изтриете по-добре изобщо да забрави — това е нормално явление. Изтриване на растителност трябва да бъде само в крайни случаи, тъй като млечните жлези са много чувствителни и ранимы, както и различни средства и методи могат да им щети.