Рецепти за красота » Епилация » Колко често може да се прави лазерна епилация, процедури характеристики

Колко често може да се прави лазерна епилация, процедури характеристики

Колко често може да се прави лазерна епилация, процедури характеристики Лазерната епилация е много по-свръх метод за премахване на нежелана растителност върху лицето и тялото, при което козметика обещават да се отървем от окосмяване завинаги. На въпрос за това, колко често може да се прави лазерна епилация, подходяща за жени, които планират да преминат пълен курс процедури и да се спаси от проблеми с постоянно премахване на космите.

Безопасна ли е лазерната епилация?

Премахване на космите метод на лазерна епилация безопасно и безболезнено, затова технологията придоби популярност. Същността на този метод се състои в това, че с помощта на мощен поток на светлинния лъч се унищожават корените на косата.

В линията на фоликул съдържа меланин, който да абсорбира светлинни вълни с различна дължина, излъчена лазер. Под въздействието на силен лъч светлина меланин в космения лук обединява в себе си енергия и се нагрява много силно, се унищожава намиращите се в непосредствена близост до клетката. Корен умира и не се възстановява отново, растежа на косата се прекратява.

Ако направим сравнение с други начини за епилация, лазерна епилация – най-нежния и най-сигурният метод. Бръснач дразни кожата, след кратък период от време космите растат отново, и отново трябва да се обръсне. Депилация с восък или на захар паста – това е една изключително болезнена процедура, след която са възможни неприятни последици: възпаление, врастването на косъма, раздразнение.

Така че лазерът не напразно е спечелила репутацията на най-ефективно и най-сигурно средство за премахване на нежеланото окосмяване от всяка част на лицето и тялото. Проучвания показват, че при правилното използване на оборудване и правилния подбор на параметри след процедурата не възникват негативни последици.

Колко пъти и колко често трябва да се проведе лазерно премахване?

Основният плюс на лазерна епилация, се състои в това, че космите върху лицето или тялото изчезват завинаги. По тази причина клиент козметика са готови да харчат много пари за процедурата. Но факт е, че след една сесия резултат достигне невъзможно. Лазер може да се въздейства само върху космените луковици единствено в състояние на растеж. Тези, които в момента на провеждане на процедурата в състояние на покой, не са засегнати.

Колко пъти?

В отговор на въпрос, колко често да се направи лазерна епилация, зависи от редица фактори:

  • цвят и структура на косата;
  • дължина на косъма;
  • състоянието на кожата;
  • хормонален фон;
  • област на въздействие.

Най-добрия ефект от епилация се наблюдава, ако цвета на косата и цвета на кожата контрастны. Твърди тъмна коса премахнати с помощта на лазер е по-лесно и по-бързо, отколкото светлите vellus. Това се дължи на съдържание в структурата на косъма меланин.

Най-подходящата дължина на косъма е 3-4 mm. Косата по-малка дължина на лазер може чисто и просто "не забеляза". Различните видове оборудване в диодном, александритовом, рубиновом, неодимовом лазери, за всеки от тях настройка на дължината на косъма е различен.

Съвременните апарати са в състояние премахване на нежелана растителност и с тен на кожата. Но светъл кожен покривка допринася за това, че космите по-добре се вижда на него, така че да е напълно да се отървем от тях ще се нуждаят от по-малко брой процедури. Зона растежа на косата също влияе върху това, колко често трябва да се присъства на съветника. Например, зона бикини изисква много по-малко сесии, от долната част на крака.

Колко пъти трябва да се прави лазерна епилация, ще ви каже козметик, провеждане на процедурата. Той ще оцени състоянието на косата и на кожната покривка, техните индивидуални характеристики. Средно на брой сесии е около седем процедури, но варира от 2 до 10. Постигане на резултати, а именно да се отървем от растителност завинаги, може би само след преминаване на пълния курс.

Колко често?

Вторият по популярност въпрос, вълнуващ клиенти – това на какви интервали от време да присъстват на съветника, за да се постигне ефект. Тук основна роля играе степента на растеж на косата. А това е индивидуална особеност на организма. Лазер може да премахне само косми в активна фаза на растеж. За да се отървете от космения покривка напълно и завинаги, трябва да изчакате, докато останалата част от космените луковици "ще се събудят и ще започнат активно да расте.

Средно интервал между процедурите е около четири седмици. Варира той може да е от 2 до 8 седмици. Някои смятат, че ако се направи депиляцию лазер по-често, а след това и да се постигне ефект може да бъде по-лесно и по-бързо. Това е коренно погрешно схващане. Колкото по-бавно растат косми по тялото си, толкова по-дълъг е периода между сесиите на епилация.

Врастнали косми

Лазер – това е чудесен начин за премахване на врастнали косми на краката, ръцете, бикини зоната и в други части на тялото. Врастнали косъмчета изглеждат unaesthetic, създават дискомфорт, се възпаляват и стават причина за дразнене, сърбеж, зачервяване. Се появяват те, най-често след неправилно проведено на бръснене, това е и един от страничните ефекти на восъчни депилация.

С помощта на лазер въпрос е решен бързо и безболезнено. Колко заседания е необходимо за всеки конкретен случай, ще определи капитана. Но обикновено след две-три процедури за проблем може да се забрави. След първата сесия на козметик каже, след колко трябва да направите епилация повторно.

Да се отървем от косата завинаги: мит или реалност?

Цената на една сесия е висока, затова клиент искат гаранции за ефективността на процедурата. Лазерната епилация е най-надежден, модерен начин за борба с растителност по лицето и тялото, което се потвърждава от маса от положителни отзиви. След третата сесия на дейността на почти всички фоликули вече спира, това е косата почти не растат. Но за пълно освобождение от космения покривка е необходимо да се спазват две основни условия:

  1. Да премине курс от началото до края, независимо от това, вие правите епилация на подмишниците или зоната над горната устна. По-голям брой отрицателни отзиви оставете тези жени, които не са имали търпение или финансите завърши пълния курс. Колко пъти манипулация, необходим ви, ще е само на капитана.
  2. С честота веднъж на две години трябва да присъства на съветника за поддържащи процедури. Окосмяване на тялото по това време, ще се появи малко, но обработка с лазер ще унищожи останалите живи фоликули.

Колко често може да се прави лазерна епилация, процедури характеристики

От каква възраст може да се извършва?

Рязък растеж на окосмяването по тялото се пада на пубертета. И ако момчетата с нетърпение чакат появата на растителност по лицето си като признак на израстване, а след това момичетата абсолютно не харесват краката, на ръцете, под мишниците.

Но в тийнейджърските си години процедура, с помощта на лазер е изключително не се препоръчва. В този период непрекъснато се променя хормоналния фон, което се отразява на всички системи и части на тялото. Скорост на прераждане, структура и дори цвят на косми в това време може да се промени, ето защо лазер е просто неефективно. Оптимално напредване на възрастта, с които да пристъпи към процедури, – 17-18 години.

Лазерна епилация – най-ефективната съвременна процедура, за да се отървете от нежелана растителност по лицето и тялото завинаги. Космите изчезват не веднага. За постигане на ефект са необходими от 3 до 10 процедури с честота от 2 до 6 седмици – специфичните параметри зависят от индивидуалните особености на организма.