Рецепти за красота » Епилация » Колко често може да се прави лазерна епилация

Колко често може да се прави лазерна епилация

Много се чудя за това колко често можете да правите лазерна епилация и какви са подобен метод има противопоказания, въпреки че това е сравнително безопасна процедура. С помощта на тази процедура може бързо да се отървете от нежеланите косми по цялото тяло.

Колко често може да се прави лазерна епилация

Лазерната епилация е един от най-добрите начини да направите гладка кожа без излишни косъмчета, така че той е много търсен.

Провеждане на отстраняване на лазерни лъчи помага дълго време да се забрави за проблема с наличието на нежелани косми, тъй като под действието на узконаправленного лъч светлина свива глава лук, и космите растат по-тънки и слаби.

Колко безопасно провеждане на

Много бихме искали да знаят как се прави лазерна епилация и безопасно ли е провеждането на подобни манипулации. Някои момичета вече са успели да изпробват тази техника на себе си и имат противоречиви становища относно неговата ефективност и безопасност.

След изпълнение 1 манипулация напълно да се отърве от нежелана растителност е невъзможно, тъй като човешкото тяло има косми, които се намират в състояние на покой, и обикновен лъч ги засегна, не е в състояние. Но под действието на лазера те могат да се активира и е необходимо повторно провеждане на процедурата.

Колко често може да се прави лазерна епилация Манипулация на хората, помага да се отървете от излишните косата буквално на всички зони на тялото, по-специално:

  • по краката и ръцете;
  • на лицето;
  • в интимната област.

За пълно премахване на всички излишни косми трябва да проведе няколко процедури, броят на които изцяло зависи от характеристиките на състоянието на кожата и косата. Ако трябва напълно да се отървете от космения покривка на тялото, това ще отнеме поне 10 сесии.

Тази процедура се извършва и за мъже, и за жени.

Колко пъти и колко често трябва да се проведе лазерно премахване?

Някои жени, които искат трайно да се отървете от наличните на нежелани косми по тялото си, искат да знаят, колко често трябва да правите лазерна епилация и дали няма да е проблеми с кожата. Това е процес на силно индивидуален и зависи не само от характеристиките на кожата, но и от най-козметичен апарат и неговите настройки.

Всичко зависи и от цвета на косата. За брюнетки може да се наложи 10 процедури, а шатенкам достатъчно ще бъде и на 8 сесии.

А ето как често си струва да се прави лазерна епилация бикини зоната, зависи най-вече от модели на бански костюм. Заслужава да се отбележи, че тази методика за провеждане на отстраняване безболезнена, но при необходимост козметик може да изпълнява местна упойка при силна чувствителност на кожата. За определяне на чувствителността на предварително се провежда тест върху малка област от кожата.

Колко често може да се прави лазерна епилация Колко често може да се направи козметично премахване, решава само капитанът, въз основа на характеристиките на местоположението на нежелани косми, тяхното характеризиране и скоростта на прераждане. Да се обърне внимание е необходимо и за вида на кожата на момичето. Основният проблем на нежеланото окосмяване се решава след провеждане на 6 заседания в продължение на няколко месеца. Лазерната епилация се извършва на всеки 2 седмици. Ако проблемът не е толкова изразена, това е достатъчно, само на 2 посещения в продължение на шест месеца.

Колко пъти се извършва лазерна епилация, се определя строго индивидуално. Изпълнението на отстраняване е пряко свързано с интензивността на растежа на нова коса и тяхната структура. Всички налични космените луковици живеят различни периоди, а именно:

  • период на растеж;
  • период на преход;
  • състояние на покой.

Козметик извършва манипулация по време на етапа на растежа на нова коса, след това има буквално на всеки 20-50 дни.

Мнението за това, че ако се прави лазерна епилация, много често, това ще помогне за по-бързо отстраняване на коса, няколко объркани. Епилация всички зони на тялото може да се извърши на всеки 2 седмици, така и на всеки месец, това ще зависи от индивидуалните характеристики и интензивността на растеж на косъма. Колкото по-бавно растат космите, толкова по-голям времеви интервал между извършването на манипулации.

При първоначалното посещение на косметологического кабинета на капитана ще определи интензивността на растежа на нова коса, във всяка област и дата на повторно провеждане на процедурата. Струва си да се забравя, че след провеждане на първата процедура интензивността на прераждане може да се увеличи, а след това тя се забавя. Така че времето за изпълнение на най-новите манипулация ще се увеличи няколко.

От каква възраст може да се извършва?

Тийнейджърите, които започват да растат бързо излишните косми по тялото, се чудят с каква възраст може да се извършва лазерна епилация. Всичко козметика са съгласни, че за да се извърши тази процедура може да започне от 17 години.

В пубертета структурата на косъма и характеристика на тяхното прераждане постоянно се променят, така че изпълнението на лазерна епилация е просто невъзможно.

Заключителни мерки

След извършване на лазерна епилация е необходимо да се осигури подходяща грижа за кожата е да се избегне появата на неприятни последствия.

След извършване на процеса на епилация е невъзможно да се прилагат лосиони и тоници на алкохолна основа. Освен това, не се препоръчва силно да намокрите обработени зона и използването на ексфолианти в продължение на 12 часа. В продължение На 2 седмици забранено тен в солариум или под отворени лъчи на слънцето.

В случай на неспазване на тези правила на кожата може да се появи пигментация и изгаряне. Освен това, слънчево изгаряне може да се образува нестабилна, и ефект за провеждане на епилация намалява.