Рецепти за красота » Домашна козметика » Как да направите тоник от листенца от рози, без алкохол за грижа за кожата и косата

Как да направите тоник от листенца от рози, без алкохол за грижа за кожата и косата

Цветя рози едни от най-обичаните и красиви цветя. Те очароват със своята свежест и деликатен сладък аромат и мекота на пъпките. От венчелистчета на роза получават най-скъпото етерично масло и го използват в козметиката и парфюмерията.

В тази статия уеб сайт womenmagazines.info разкаже за това, как да направите тоник от розови листенца за грижа за кожата и косата.

Листенца от рози съдържат в себе си изобилие от полезни активни вещества: ценното етерично масло, биологично киселина, полизахариди, пектин, витамини от група B, PP, К. От венчелистчета на роза правят лечебно сладко, козметични маски за лице.

Също така може да се направи тоник от венчелистчета на роза, която е подходяща за всеки тип кожа.

Тоник перфектно овлажнява кожата, омекотява, прави я кадифена и нежна. Премахва възпаление и зачервяване, подходящ за чувствителна и раздразнена кожа.

Тоник може да се използва за коса. Розовата вода спомага за по-лесно расчесыванию, овлажнява косата и придава великолепен лек аромат.

Как да направите тоник от венчелистчета на роза

За тази цел е необходимо:

  • Няколко пресни пъпки от рози. Добре, ако това ще са рози, отгледани на сайта. Ако купувате рози в цветарски магазин, попитайте продавача, лекувани с дали те са цветя за дълго съхранение. За тоник подходящи само пресни и с нищо не са преработени пъпки.
  • Чиста вода
  • За консервант - екстракт от грейпфрутовых семки (може да се купи в аптеките). Или всеки друг естествен консервант, който може да се купи в специализирани магазини съставки за козметични продукти.
  • Малка тенджера

Как се приготвя:

Как да направите тоник от листенца от рози, без алкохол за грижа за кожата и косата
Листенца от прясна рози първо трябва да се изплакнете под студена вода. Сложете ги в малка тенджера или ковшик и покрийте с вода. Включване на бавен огън на котлона. Нагрява се, докато водата само започне да ври - незабавно изключете огъня. Всички вещества от венчелистчета влизат във водата и ще се окаже, бордо на цвят тоник.
Инфузията трябва да се охлади и се прецежда в чист флакон (продезинфицированный спирт или хлорхексидин) и се добавя около 15-20 капки екстракт грейпфрутовых семки. (3% от общия брой).
Как да направите тоник от листенца от рози, без алкохол за грижа за кожата и косата

Ако не се добавят консерванти тоник ще се съхраняват в хладилник 1 седмица. С консервант може да се съхранява при стайна температура 1-1.5 месеца.

Как да се прилагат като тоник от розови листенца

Може да се изсипва в пулверизатор и напръскайте върху кожата или косата. Избършете кожата, след почистване, преди прилагането на крем. Също така могат да бъдат замразени в ледени кубчета, и избършете кожата.

Този натурален тоник от рози ще се радвате на всяка кожа. Младата кожа или увядающая ще изглежда след розов тоник свежа и здрава.