Рецепти за красота » Лице и врата » Как да се направи черна маска с ръцете си: 3 най-добрите рецепта

Как да се направи черна маска с ръцете си: 3 най-добрите рецепта

Всяка момичета на съдебното заседание ново козметично средство, взорвавшее интернет и красота-индустрия – черна маска от черни точки. Въпреки, че идеята за създаване на такъв продукт принадлежи на азиатски козметични марки, днес аналози на този чудотворни средства може да се намери в почти всички производители. Днес на страницата на womenmagazines.info ние ще ви покажем как да се направи черна маска със собствените си ръце.

Как да се направи черна маска с ръцете си: 3 най-добрите рецепта

Популярни рецепти черна маска

Има много домашни рецепти за домашна черна маска срещу черни точки, които е лесно да се направи със собствените си ръце. Преглед на най-ефективните от тях.

Черна маска с активен въглен и желатин

Как да се направи черна маска с ръцете си: 3 най-добрите рецепта

Може би този вариант на производство на домашна черна маска-филм, най-близки до оригиналния продукт. За създаване на ефективна черна маска ще ви трябва:

 • 3г желатин на прах;
 • 2 таблетки активен въглен;
 • 5 мл чиста вода.

Предварително каша хапчета въглища в малки трохи или прах и добавете разтворения желатин, разбърква се добре. След това изсипете 5 мл чиста вода и да се постави съд с маска на водна баня или в микроволновку. Разбъркайте добре, за да може сместа стане хомогенна. След това оставете маската да изстине малко.

Все още топла сместа от желатин с активен въглен, нанесете върху почиствам лицето, равномерно маската си и чакайте, докато тя е напълно суха. След като маска превръща в черна лента, можете да я премахнете от лицето. Правете това внимателно, за да не се наранят парцели с тънка и чувствителна кожа. Тази маска също може да се прави чрез смесване на желатин с мляко .

Черната маска "Активен въглен и PVA лепило"

За създаване на рамка-филм също може да се използва неводостойкий канцелярский PVA лепило или медицински клей. И като абсорбиращ елемент ще отговарят на всички един и същ активен въглен. Му е необходимо предварително да се стрива на прах, а след това се смесва с лепило. На въглен може да се замени с козметична глина, тя също добре се справя с черни точки.

След като сте готови с маска, нанесете я върху лицето и изчакайте докато изсъхне и ще се превърне във филм. Но не се дръжте маската е прекалено дълго, не повече от 15-20 минути, в противен случай можете да изсъхнат на кожата. След това махнете фолиото с лице, заедно с него ще си отидат и черни точки. Най-добре е да използвате маска 1-2 пъти седмично, при мазна кожа и един път на 10-14 дни при суха кожа на лицето.

Как да се направи черна маска с ръцете си: 3 най-добрите рецепта

Черна маска с яйчен белтък и активен въглен

Още един не по-малко ефективен домашен начин за прочистване на порите – смес от яйчен белтък с козметична глина или активен въглен.

Пюре на прах и на активен въглен или козметична глина се смесва с един яйчен белтък и след това равномерно нанесете върху лицето. За да процес на пречистване се проведе по-ефективно, на върха на маската приложете тънки хартиени салфетки. Те трябва напълно да кисне в продължение на гмуркане и да приемат формата на вашето лице. Изчакайте пълното изсъхване на салфетки, а след това да ги премахне, заедно с черни точки. Останките на маски може да се измие с вода.

Как да се направи черна маска с ръцете си: 3 най-добрите рецепта

Плюсове и минуси

Черната маска е ефективен не само при почистването на порите и премахване на черни точки. Освен това тя има и редица други предимства:

 1. Регулира производството на себум и прави кожата матирана.
 2. Допълнителни компоненти на маски за подхранване на кожата на лицето и придават здрав вид.
 3. Почиства кожата от замърсявания.
 4. Намалява количеството на възпаления.
 5. Премахва подпухналостта на кожата и подобрява тена на лицето.

Въпреки това, ние черна маска има и своите минуси:

 1. Тя може да подсушивать кожата, така че е подходящ само жирному или комбинированному тип кожа на лицето.
 2. Маска-филмът не се препоръчва за много чувствителна кожа. Процесът на отнемане на маски с лицето може да доведе до покраснениям и раздразнение.
 3. След употребата на маската, кожата може да започне да отлепите.

Разлики от покупната маска

Начална черна маска срещу черни точки има някои предимства и разлики от покупных възможности. Първо, домашна маска не съдържа ароматизатори, химикали и други вредни вещества, които съдържа в себе си покупната маска. И второ, домашен вариант на маската струва много по-евтино известните азиатски черни маски-филм.

Вие вече сте опитвали да направите черна маска със собствените си ръце? Споделяте в коментарите!