Рецепти за красота » Епилация » Колко е достатъчно лазерна епилация? Колко дълго трае ефектът?

Колко е достатъчно лазерна епилация? Колко дълго трае ефектът?

Колко е достатъчно лазерна епилация? Колко дълго трае ефектът? Към днешна дата има много начини за постигане на идеална гладкост на кожата. Въпреки това, най-радикалния метод е епилация с лазер.

Процедура лазерна епилация се състои в отстраняване на космените фоликули лазерен лъч, без да уврежда кожната покривка.

Принципът на действие на този метод на епилация се състои в това, че лазерът реагира на пигмент меланин, е на разположение в волосе.

Косъма и фоликула, нагрети под въздействието на лъча, се унищожават, след което косата пада и впоследствие не се увеличава.

За постигане на желания ефект е необходимо да се подложи на процедури.

Лазерната епилация има редица предимства, сред които:

 • Висока степен на ефективност;
 • Дълготраен ефект (след преминаване на курса процедури, необходимост от повторно епилация се елиминира за няколко години);
 • Изключване на възможността за предаване на различни заболявания, т. к. по време на процедурата не уврежда се кожна покривка;
 • Липсата на белези и на врастнали косми след епилация.

Има случаи, когато лазерната епилация е противопоказан

Към тях се отнасят:

 1. Бременност и период на кърмене;
 2. Наличието на кожни заболявания;
 3. Наличието на злокачествени образувания;
 4. Захарен диабет;
 5. Наличието на инфекциозни заболявания.

В отделни случаи тази процедура не се препоръчва при наличие на рани и ожулвания на кожата, разширени вени, по време на менструация.

Премахване на коса в различни зони на кожата

Епилация на зоната на подмишниците депресии

Колко е достатъчно лазерна епилация? Колко дълго трае ефектът? Процедурата се извършва по цялата повърхност на кожата, където забележим растеж на косата. Тъй като тази област е достатъчно чувствителна, да, преди процедурата да използвате обезболивающую мехлем, но обикновено липсва ефект от въздействието на струя студен въздух.

Продължителността на процедурата е между 10-30 минути.

Преди процедурата се препоръчва да се обръсне косата и ден преди сесията не се маже с кремове и масла.

След процедурата трябва да се избират дезодорант, който не съдържа алкохол. А в останалата част на грижи за кожата след лазерната епилация стандарт.

Зона бикини

Преди процедурата косата се препоръчва да се обръсне, да лазерному лучу е било по-лесно да се повлияе на фолликулу. Един час преди епилация е желателно да анестетичен крем, т. к. процедура в даден участък на тялото достатъчно болезнени.

Колко е достатъчно лазерна епилация? Колко дълго трае ефектът? Ако правите лазерна епилация за първи път, по-добре не възлага процедура по време на менструация, тъй като в този период праг на болка намалява.

Продължителност на сесията е 20 минути-час, в зависимост от обработваеми площи.

Трябва да се отбележи, че в различни салони в идеята за "епилация бикини зона" могат да включват различен обем работа, така че по-добре обърнете към майстор, който влиза в тази услуга.

След процедурата кожата грижа за стандартен.

Премахване на окосмяване по лицето (мустаци)

Преди да започнете курс на лазерни эпиляций, по-добре е да се консултирате с дерматолог или козметик, за да се определи причината за растежа на косата над устните.

Колко е достатъчно лазерна епилация? Колко дълго трае ефектът? Час преди процедурата е препоръчително да се нанесе на анестетичен крем, т. к. епилация на този участък от доста болезнени.

В деня преди процедурата косата трябва да се обръсне. Не е нужно да премахвате по друг начин, за да не се увредят фоликулите. Ако често страдате от херпес на устните, а след това за няколко дни преди сеанса по-добре да започне да приема антивирусно лекарство.

След процедурата се препоръчва стандарт за грижа за кожата.

Необходимият брой сесии и ефективността на процедурите

Броят на сеансите се определя индивидуално за всеки конкретен случай, в зависимост от цвета и плътността на косата, хормонални функции на организма.

Като правило, в салони твърдят, че е достатъчно 4-5 сесии, но това не винаги е вярно. Обикновено за постигане на необходимия ефект може да се наложи 7-10 процедури.

Но след преминаване на курса лазерна епилация може да се забрави за необходимостта от премахване на нежеланото окосмяване на няколко години. Обикновено ефект от лазерната епилация е достатъчно за 3-4 години , въпреки че това отново зависи от индивидуалните характеристики.

Разбира се, ефект "за цял живот" е почти невъзможно , но при навременното преминаване на поддържащи процедури може да се направи постоянна.

Грижи след сесия лазерна епилация и поддържащи процедури

Колко е достатъчно лазерна епилация? Колко дълго трае ефектът? След процедурата лазерна епилация не се препоръчва да се прилагат козметични средства и убивам участък от кожата, върху която изхвърлят косата. Също така е противопоказан присъстват сауни, басейни, да се къпете в открити водоеми в първите седмици след епилация.

Веднага след процедурата на кожата може да се наблюдава зачервяване, което самостоятелно преминава през няколко часа. Но по препоръка на лекар могат да се използват противовъзпалителни, заживляющие и овлажняващи средства.

Няколко седмици след сеансите лазерно обезкосмяване не се препоръчва да се посещават салони за красота и да се насладите на автозагаром. Освен това, не се препоръчва да бъде на слънце, без слънцезащитни средства.

След завършване на курса процедури, резултатът трае няколко години. Въпреки това, за да го поддържа постоянно, е необходима повторна процедура.

Отзиви за процедурата и в различни части на тялото

Много жени, попробовавшие лазерна епилация на лицето (вежди и мустаци), отбелязват висока ефективност на тази процедура. Коса почти спират да растат след 4-5 процедури .

Но за болезненост епилация данни парцели говори почти от всички. Освен това, някои посочват, че над горната устна след процедурите кожата изсветлява и престава да се правят слънчеви бани.

Що се отнася до зона бикини, тук мнение за ефективността на разходите . Във всеки случай, не трябва да има завишени очаквания, една сесия няма да реши проблема с нежеланото окосмяване. Освен това, трябва да се вземат предвид особености на Вашия организъм.

За болезненост на тази процедура отзиви и значително се различават. Някой казва за болката е само по време на първата сесия, и някой, който трудно се дава всяка процедура.

Лазерна епилация на краката може да се пренася, като правило, е по-лесно. Да, и ефектът се постига по-бързо. Често можете да прочетете ревюта, в които се говори за почти пълно да се отървем от косата след 4 процедури .

Като цяло трябва да се каже, че се вземат предвид мненията, разбира се, можете, но трябва да се помни, че всеки човек е различен, и че ефектът от лазерната епилация може да бъдат съвсем различни.

Средните цени на процедура в Москва

Цената на процедурата може да бъде различна, в зависимост от парцела, на който трябва да премахнете космите, дебелина и цвят на косата.

 • Но средно цените на лазерна епилация са следните:
 • Парцел между веждите: 1000-150 USD;
 • Парцел над горната устна: 1400-107 USD;
 • Зоната на подмишниците депресии: 3000-257 USD;
 • Ръце (напълно): 7000-667 USD;
 • Бикини (европейско): 4000-220 USD;
 • Бикини (дълбоко): 6000-330 USD;
 • Бедрата: 7200-584 USD;
 • Долната част на крака: 6500-434 USD;
 • Крака (напълно)-18000-1000 USD

Видео: Колко ефективна епилация на зона бикини?