Рецепти за красота » Грижа за гърдите » Как да се запази красивата гърдите по време на бременност и кърмене

Как да се запази красивата гърдите по време на бременност и кърмене

Една жена е готова на много жертви, за да на светлината се появи едно малко чудо - на нейното дете. Бременността е прекрасен период в живота, но, за съжаление, оставя своя отпечатък, особено на нашия вид. Появяват стриите и отпуснатост на кожата, наддаване на тегло. Но всичко това ни интересува не толкова силно, колкото да се грижи за бебето, здравето му. Един от важните елементи на здравето на бебето е кърмено.

Без съмнение, нито една смес не са заместител на това, така че да се откаже да кърми, не си струва. Тъжно е, но повечето жени след бременност и лактационного период от формата и вида на гърдите се променят не към по-добро. За да избегнете това, поставете малко усилия и въведете в навик на нови процедури за грижа за себе си. Каква е процедурата, ще ви разкажа по-нататък.

Rubdowns и контрастен душ за запазване на красивите гърди

Как да се запази красивата гърдите по време на бременност и кърмене Най-достъпни средства за подкрепа на гърдата в добра форма е контрастен душ. По време на бременността и след периода на кърмене е задължително сутрин и вечер правете прости обливане последователно хладно и много топла вода (завършва се винаги със студена).

В периода на самото хранене най-добре да се откажат от такива процедури. Също така е полезно за поддържане на еластичността на гърдите си направи rubdowns куб лед .

Кремове и народни средства за защита

Дори ако това е 1 месец на бременността, и вие все още не чувствате увеличение в размер на гърдата, трябва да се използват специални кремове, които ще защитават кожата си от стрии. Това също се отнася до корема и бедрата.

Ако не можете да си купите добър крем, използвайте масла : бадемово, зехтин с добавка на масло от пшеничен зародиш. Добро средство от стрии е на мумията. Трябва да се смесват няколко хапчета с половин туба с обичайните детски крема и го втрийте тази смес в зони, където има стрии веднъж или два пъти на ден.

Прилагат мумията е възможно само в края на бременността и периода на кърмене, тъй като неговото въздействие върху организма на бременни и кърмещи майки, а съответно и на детето, не е достатъчно проучена.

Какво можете да направите по време на периода на кърмене? Да се направи маска за гърди от масла, маски от банани и сметана, козметична глина (розова и синя). Всичко това е земята, парцел в областта на гърдите и деколтето, след 20-30 минути смываем хладка вода, парцел в кожата детски крем или специален крем за еластичност на бюста и против стрии, който се препоръчва при кърменето.

Упражнения за красиви гърди

Не забравяйте, че не само кожата на гърдите се разтяга по време на бременността и кърменето, но и на мускулите отслабват, стават слаб. Затова е важно да се направи пъти на ден елементарни упражнения за мускулите на гърдите : лицеви опори на пода, които могат да се изпълняват с опором на колене, а не чорапи.

Също така ефективно упражнение е следното: съединете дланите на нивото на гърдите си и се опитват с всички сили да се тъпчат с една ръка в друга, натиснете и задръжте напрежението на 8 секунди, след това отпуснете, и повторете 10-20 пъти.

Отлично натоварване на гръдните мускули ще осигури плуване. Ако сте бременна и имате никакви противопоказания за ползване на басейна, не забравяйте да се запишете в група за аква-фитнес за бъдещи мамочек. По време на хранене и след него плуване ще помогне за възстановяване на формата и предишния форма на гърдите.

Ясно е, че младостта на мама и така е достатъчно притеснения с малко дете, а често и на себе си, просто няма време. Но ако направите своята навик да грижи за гърдите само 10-15 минути на ден, то запишете си красива и подтянутой.