Рецепти за красота » Очи и мигли » Как да расте шик мигли?

Как да расте шик мигли?

Дълги и пухкави, леко извити мигли винаги привличат възхитените погледи. Въпреки това, освен естетически предимства, те все още трябва да се справят със защитни функции, а именно: да се предотврати попадането на прах и дребните сора в очите, защитава лигавицата от увреждане.

Обаче не се интересува тези свойства на миглите, ние искаме те да са украсени нашия външен вид със своите уникални линии. За това как да расте мигли себе си, без да се прибягва до помощта на салони за красота, ще говорим в настоящата статия.

Как да расте шик мигли?

Ако миглите са здрави, не са особено травматизирани от природата имат добра дължина, едва ли ще можете да видите осезаем ефект от домашни маски и смеси. Максимални придадите им е малко по-голям обем и укрепване на витамини, което също не малополезно.

Но ако забележите, че вашите мигли стават катастрофално падат, стават крехки и къси, те просто се нуждаят от вашата помощ.

Този неприятен ефект се наблюдава при заболявания на очите, при конюнктивит , например, или при ечемик .

Защо? Да, защото ние започваме да се търка очите, дразнене и травмируя повърхност, където растат миглите.

Ефектът от прилагането на домашни маски и масла ще забележим само след седмица, а ако направиш всичко това в комплекса и да не е мързелив, а след това и по-рано.

Бързи методи

Защо се измъчвам и се занимавам с домашни рецепти, когато в по-голямата магазин витрини всичко е пълен с многото средства за грижа за миглите? Това наистина е така малък процент хора, тези средства наистина донесе някакъв ефект, обаче, не винаги е желано.

За куклено ресницах, като на момиче от реклама, може дори и да не мечтае, като се използват такива средства. Основно те се удължат миглите, но не им придават обем, както и нови мигли могат да растат на туфи, което е далеч от желания ефект.

За да расте мигли в домашни условия, е необходимо:

  • направите масаж за очите и миглите;
  • преди лягане всеки ден, за да прекарат терапия масла;
  • на всеки 1-2 дни се отдайте си на ресничките на хранителни маски;
  • опитвам се избегне грим по време на лечението на миглите.

Масаж

Мигли – това са същите косми, само расте на друго място. Ако за растежа на косата посъветва да правите масаж на кожата на главата, тогава защо за мигли не се прилага същия начин? Както е известно, въздействайки върху определени точки, може да се постигне подобряване на циркулацията на кръвта, което допринася за увеличаване на растежа на миглите.

Помощник в този труден случай за вас ще бъде на различни растителни масла, например, репейное или рициново . Можете да използвате смес от малко растително масло се смесва със сок от магданоз или от алое. Ако те е страх от попадане на масла в очите, тогава може и изобщо без тях.

Как да расте шик мигли?

Самата техника на масажиране е прост: движенията трябва да бъдат в основата на точечными. Върху горния клепач движим от вътрешната страна на окото към външния, а на долния – напротив. Трябва да помните, че трябва да се избягва разтягане в продължение на кожата около очите, в противен случай може да се закупи преждевременни бръчки около очите.

Да расте мигли в домашни условия ще ви помогнат различни маски, които използват полезни компоненти на билки и масла.

Маска

  1. Една от най-популярните и ефективни е маска от вазелин и репейного масло. За удобство вземете малка бутилка от трупове, измийте го и го напълнете със смес. Нанесете тази маска трябва няколко пъти на ден, или поне през нощта. На сутринта отстранете остатъците от масло с очите на памучен тампон. В аптеката се продава аналог на такова домашно маска, която също така съдържа всички лечебни компоненти. За да закачите полученият ефект, е необходимо лечението да се удължи с месец и за това време се опита да се избегне използването на козметични средства за мигли.
  2. Друга полезна маска може да се направи, като на перваза на прозореца, такова растение като алое. Няколко капки от това чудо-цвете трябва да се смесват с репейным масло чрез добавяне там малко витамин А под формата на маслен разтвор. Нанесете тази маска трябва да бъде за 2-3 часа преди сън, след изтичането на времето – памучен тампон или изплакнете с топла вода, иначе на сутринта може да се открие подуване на клепачите.
  3. Други ефективни варианти са отвари от лечебни билки – лайка, алое, магданоз, метличина, невен или черен чай. Максимален ефект може да се постигне чрез смесване на тези билки, или да ги редуващи се в различни дни. Използването на тези билки е много просто – завариваем, даваме оставя да престои 20 минути, се накисва памучни дискове с бульон и се налагат върху клепачите. След това може да се на пода часика се отпуснете под действието на вид на компрес. Такива отвари могат да се използват не само за лечение на увредените мигли, но и за профилактика на здрави.

Има късмет обладательницы дълги мигли, които не веднъж се чудех – как да расте гъсти мигли? В края на краищата искаш, за да те не само бяха дълги и прави, но и обемни с атрактивни завои.

Полезни изобретения

За да придадат ресницам изразителност и обем, може да се използва специално устройство, което механично завивает мигли. За това не е нужно да отидете в салон за красота, въпреки че е ръчна завивка може да издържи няколко дни, а химическа, което правят професионалистите, до три месеца.

Как да расте шик мигли?

Дълги и обемни мигли, перфектно се получават с помощта на специална спирала. Производители добавят там специален въси, които участват в създаването на дължина и обем. Разбира се, ние не трябва да забравяме, че ежедневното използване на тези средства, носи вреда за миглите, но понякога може да поглезите себе си.

Че не си струва да правиш?

  • Спи в грима. Това не си струва да правиш и със здрави миглите, очите започват да се подуват и да се почеше, че носи значителен дискомфорт и да навреди.
  • Ежедневната козметика стреля леко и внимателно, хвърляйки след това подхранващи маски или компреси.
  • Всеки ден използвате водоустойчиви или спирала за удължаване на миглите.

По принцип да расте шик ресничките не е проблематично. Важното е да има желание да изглежда зашеметяващо.