Рецепти за красота » Боядисване на коса » Като боядисване на косата пастел правилно и красиво

Като боядисване на косата пастел правилно и красиво

Ако искаше да се променят драстично начина, добави весели и светли нотки, коренно да смените цвета на косата си, в такъв случай не е необходимо да оцветите косата боя или тоник, които после дълго ще смываться. А забавно настроение ще изчезнат и вие ще съжалявате за този цвят.

За тази цел има пастели тебешири за коса, с помощта на които може да се боядисват косата или отделни прядки във всички цветове на дъгата. А след обичайното почистване на главата, цвят на косата, ще се върне в предишното си състояние.

Днес, мястото womenmagazines.info ще разкажа как боядисване на косата пастел правилно и красиво.

Като боядисване на косата пастел правилно и красиво

Най-добре да купите специални пастели за косата и не използвайте художествена. Особено за такива цели, не може да се използва двигателят е с мазителна пастел, тя дава неясен цвят, лошо се измива и косата става мазна и небрежен. Пастели за косата трябва да е суха и мека, тя е под формата на малки брусочков или под формата на сенки, чрез разделяне на натиснат в малка футлярчик.

Също така, не препоръчваме използването на евтини и низкокачественную пастел, тя може да съдържа чужди примеси и има най-високо съдържание на олово. Ако не можете да намерите специални пастели за косата, опитайте се да си купите комплект арт магазина, пита продавача точно суха, мека пастел.

Като боядисване на косата пастел правилно - етапи

Пригответе необходимо, преди оцветяването:

 • Пастели тебешири за коса
 • Маша или утюжок
 • За тъмна коса се нуждаят спрей с обикновена вода и сешоар, за да изсъхне косата. На светли косата лесно да се получи по-ярък цвят и без вода. Ако използвате вода за оцветяване пастел светли коса, след измиване на косата нюанс от пастели може да остане. Пигмент пастели при контакт с вода става по-ярка, че трябва да е за тъмна коса, за да разбие техните тъмни на цвят.
 • Гребен с редки зъбци
 • Лежеше на пода. Класици пастел може да се рушат при боядисване, заслужава да се мисли за това, което лежи на пода, за да не ви има мръсни.
 • Облечете дрехи, които не съжалявам петно.

Като боядисване на косата пастел правилно и красиво

 1. Косата трябва да бъде чиста, измита с шампоан без използване на балсама или климатик. Всяка плака, мазнини на косата ще попречи на боядисване. Косата е добре расчесываются. Ако косата е тъмна, трябва малко да се овлажнява с вода, по-добре се пръска от спрей. Сега трябва да се отделят малка прядку коса, може да прядку я огъвате допълнително в жгутик. Вземете пастели и започнете да оцветите косата си, по-добре е да се направи не с върха на плитка, а страничната страна. За да не навреди на боядисване на косата трябва по посока отгоре надолу и не се търка дъното на горната страна, така че косата не спутаются и не повредятся.
 2. Оцвети може всичко прядку в един цвят, или да ярък само върховете. Също така интересна стречинг цвят с постепенен преход. По този начин, отделяне на все нови и нови прядки, продължавай оцветяване на косата пастел. След като косата може да бъде внимателно причесать гребен само с редки зъбци, интензивно чесане значително убавит яркост, т. к. гребен ще събере в себе си част от праха.
 3. След като всички прядки ще бъдат боядисани, ако е използвана вода - източване на косата със сешоар.
 4. По-добре да се затегне пигмент на косата си трябва да използвате утюжок (ако не искате да се коса са по-вълнообразна) или маша, за създаване на кудрей. Под въздействието на висока температура пигмент ще издържат по-дълго и по-стегната.
 5. Лечение на новата си прическа с лак за коса, за да се определи резултат.Като боядисване на косата пастел правилно и красиво

Колко често може да се боядисват косата пастел

Пастели напълно безопасен и нетоксичен, но имат един недостатък - сух прах пастели изсушава косата, така че след боядисване и измиване на косата е задължително използвайте овлажняващи маски и балсами. Често се използва такъв цвят не си струва, може да иссушить краищата на косата. Така че опитайте се да се прилага този вид оцветяване не по-често от 1 път седмично, като се редуват с възстановителен, подхранващ и хидратиращ грижата за косата.

Като боядисване на косата пастел правилно и красиво

Пастели тебешири за коса - отлично средство за създаване на ярки и неординарного начин за парти или дискотека и изненада приятелите.

Като боядисване на косата пастел - ярки идеи

Ярки, цветни прядки изглеждат чудесно както в тъмните, така и светлите косата. Изглеждат на преки и интересно в вълнообразни.

Като боядисване на косата пастел правилно и красиво

Като боядисване на косата пастел правилно и красиво

Много ефектно изглеждат разноцветни прядки, заплетенные в плитка, колосок или рибя опашка.

Като боядисване на косата пастел правилно и красиво

Като боядисване на косата пастел правилно и красиво

Като боядисване на косата пастел правилно и красиво

Пастели за коса - видео: