Рецепти за красота » Масаж » Как да направите антицелулитен масаж - уреди за гладка кожа

Как да направите антицелулитен масаж - уреди за гладка кожа

Целулитът е запознат с почти всички жени, независимо от възрастта и вида на фигурата. Това се случва, че худеньких и снажен момичета също присъства на бедрата "портокалова кора". Целулитът не се появява просто така, и веднага, а се развива в продължение на дълго време.

Честа причина за това - заседнал начин на живот (физическа), неправилното хранене и вредните навици, както и хормонални нарушения. Тъй като целулитът се образува в течение на дълго време, то той няма да изчезне за няколко дни или седмици. Ако сте решили да се елиминира този недостатък, това е доста ефективен метод ще бъде специален масаж. Как да направите антицелулитен масаж и видове подробно ще разкажа сайт womenmagazines.info.

Ефективността на антицеллюлитного масаж

Антицелулитен масаж усилва кръвообращението и обменните процеси в подкожно-метаболизма на мазнините слой, което от своя страна води до разделяне на подкожната мастна обвивка. Подобрява разхода на лимфата и микроциркуляция, изчезват застой явление. Кожата става по-гладка и равна, туберкули не са толкова забележими.

Да се отървем от целулита - това е комплексни дейности. И заедно с масаж трябва да използвате специална антицелулитна козметика, ексфолианти-пилинги и маски. Да извършва физически упражнения, правилно хранене и задължително да посетите лекар, за да се изключи ендокринни или хормонални нарушения.

Антицелулитен масаж можете да правите самостоятелно или с помощта на друго лице.

Как да направите антицелулитен масаж - уреди

На помощ ще дойдат специални приспособления - масажисти или ръкавици. За началото на кожата трябва да се подготви и да направи на проблемните места, контрастен душ, нанесете скраб и да изпълни с тях предварителен масаж.

След това нанесете антицелулитен крем за тяло. Обикновено тези кремове съдържат ментол, камфору или масло от мента за създаване на холодка на кожата и засилване на кръвообращението. Масажът трябва да се извършва на 20 минути няколко пъти седмично. За първите масажи не се правят твърде интензивно действие, за да не се получат синини. Като цяло след антицеллюлитного масаж не трябва да се появяват синини, с изключение на няколко малки бледи синячков.Как да направите антицелулитен масаж - уреди за гладка кожа

 • Започнете да масажирате с леки удари с дланите си и постепенно се увеличава налягането върху кожата и темпо. Кожата трябва да се затопли и да стане теплей, отколкото преди започването на процедурата. Движението трябва да се прави отдолу нагоре.
 • Хвани кожата с подкожным мазнина в ролка. Насърчаване на този валяк от дъното нагоре през всяка зона в продължение на 2-3 пъти.
 • Силен надавливанием долната част на дланта проглаживайте всички парцели в една посока (отдолу-нагоре), като "утюжа". Кожата трябва да продавливаться и пред действа в малка гърбица. Направи 2-3 пъти за всяка зона.
 • Сложете дланта на ръката си в юмрук и ставите на пръстите прекарват отдолу-нагоре. Също повторете 2 пъти за всяка зона.
 • Ладошками добре похлопайте себе си върху бедрата и задните си части.
 • Хвани и двете си ръце, кожата и подкожную мастна фибри в ролка - дясната ръка насочете валяк нагоре, лявата ръка насочете възглавница надолу. След това дясната ръка, а напротив, изпратете ролка надолу, а лявата - нагоре. Проработайте по този начин всички зони. Бедрата На това трябва да се направи така, че валяк е по протежение на краката.
 • Повтаряйте и се редуват всички техники на масаж.
 • След масажа кожата трябва да бъде топла и розово - означава, че ефективно са прекарали тяло и той трябва да даде своите резултати.

Как да направите антицелулитен масаж с мед

Още един вид масаж против целулит - меден масаж. Можете да го използвате като самостоятелен метод или в комплекс с ръчен масаж, редуващи се между тези уреди. За този масаж се наложи течен натурален мед. Кожата преди процедурата също се изчиства и се подлага пилингу - това позволява по-добре мед да проникне в кожата и подобряване на обмяната. Такъв масаж с мед може да се използва за отслабване и корекция на корема.

 • Нанесете малко мед върху проблемните области на тялото, малко го търка поглаживающими движения.
 • Сега трябва да прилепить дланите към кожата и рязко отлепить. С всеки път все по-голям натиск и остротата на работното място на дланта на кожата. Процедурата е доста болезнена, но скоро след това кожата се адаптира, става по-еластична и дискомфорт почти не се усеща.
 • Дърпайте дланите трябва да са много рязко, от това добре се разрешават по подкожни натрупвания, бучки се разбиват, подобрява микроциркуляция и лимфоотток.

Сега вие знаете как да направите антицелулитен масаж, тази процедура може да постигне добри резултати, ако редовно го изпълнява, както и да се правят физически упражнения, както и да коригира храненето. Късмет!

Видео, меден самостоятелно тяло срещу целулит