Рецепти за красота » Уроци по грим » Как да изберете захар за лице: 5 основните характеристики. Видове прах

Как да изберете захар за лице: 5 основните характеристики. Видове прах

Превенцията трябва да бъде в косметичке всяко момиче. Правилно подбрани, тя ще се превърне в незаменим помощницей своята любовница: скриване на малки и големи несъвършенства на кожата на лицето, шията и гърдите, изравняване на цвят, текстура, като помага бързо докосване на грима през целия ден. Днес, мястотоwomenmagazines.infoще разкажа как правилно да изберете захар за лице.

Изберете добра захар за лице

Как да изберете захар от типа на кожата

Първият и ключов момент при избора на прах е вид на кожата на бъдещата любовница. Така, наличието на мазна кожа диктува необходимостта от избор на матирующей козметика. Тя включва в състава си компоненти, които абсорбират влагата, като се крият мазен блясък. Често в състава й са включени антибактериални вещества, противоположни воспалениям на кожата.Ако кожата е суха, важното е, че на опаковката е информация за увлажняющем ефекта от козметичните средства.

Компактна пудра, като защита от слънцето

Производителите на козметика са се погрижили за момичета и са създали захар с слънцезащитен ефект. През пролетта и лятото избор такова чудо-средства – разумно решение. Не е задължително да избират висока степен на защита, ако е планирано пребиваване в града. Достатъчно ще бъде на стойност до 15 лева.

Как да изберете захар тон

Откакто дойде в магазина, задължително използвайте тестери, причиняващи малък брой различни нюанси на китката или, ако е възможно, върху долната част на бузите. Цвят трябва да се слее с цвета на кожата. Цвят на бъдещето на прах трябва да се обърне към цветотипу. Обладательницам светла кожата, косата и очите е идеален компактна пудра в розови и нежни бежови цветове. Тази цветова гама ще изглежда естествено. Много светъл тон, студен, ще направи лицето нездравословен. Същото правило важи и за брюнетки със светла кожа и очи.

Шатенки и рыженькие на топло цветотипа трябва да спре своя избор на пудре със златист или жълт оттенък.

Как да изберете захар състав

И накрая, струва си да се обърне внимание на състава на козметичните средства. В идеалния случай, в тях не трябва да съдържа вещества, които могат да набъбне от влага (например, оризово брашно). Присъствието на токсични вещества също така не е желателно. Преди да си купите много е важно да се запознаете с това, което предлага модерни момичета индустрия от козметични средства. 

И така, каква е превенцията?

Ронлив

Се прилага в идеалния случай само за упорит грим. Популярен е сред професионалните гримьори. Този вид на прах, в силата на своята консистенция, оставя простор в начина на приложение (може да набиране на всяко желаното количество на четката и нанесе върху кожата на слой с желаната дебелина). От недостатъците си струва да се отбележи достатъчно обемен размер и задължително наличието на четката, което технически ще усложни процеса на усъвършенстване на грима през целия ден. В същото време тя е най-сигурна, така че е добре да се използва за ежедневно приложение.

Компактен

В този случай името говори само за себе си: това е козметично средство, предназначено за това, да придружава своя любовница навсякъде, выручая в правилните моменти. Малък обем, здрав калъф, огледалце и специална гъба в комплект – всичко необходимо под ръка. Въпреки това, в сравнение с ронлива за лекота равномерно нанасяне, тя по същество загуби. По силата на това, че оттенък в компактна опаковка представен един, след това избор на подходящо средство, не трябва да се бърка с тон.Като цяло, най-добрият вариант е избор на тон по-светъл от цвета на кожата, тъй като при нанасяне на лицето стават по-тъмни.

Прах в телца

Много икономичен вариант. С характеристики на ронлива, този вид удобен при употреба, например, на пътя. Тя е еднакво и многоцветни. Последната ще се превърне в отлична алтернатива на румянам. Цветни топки ще помогнат вярно да подредите акценти – розови визуално ще направят кожата по-здрави, бели – ще придадат блясък и ще помогне да скриете недостатъците, златни и бежови ще създаде блестящо, но естествен цвят на кожата.

Как да изберете захар за лице: 5 основните характеристики. Видове прах

Бронзова пудра на прах

Запълва броячи магазин близо до топлия сезон. Ще се създаде ефект на слънчеви бани и придаване на блясък на кожата. При използване е необходима чистота – не си струва да се прилага твърде много, вместо резултатно слънчеви бани създаде усещане за неестествена бронзовата повърхност. Затова се прилага бронзова пудра на прах само с четка и малко количества.

Крем-пудра на прах

Успешно изпълнява функции на овлажняващ крем. Подходящ за проблемна и склонна към омазняване кожа, тъй като премахва необходимостта от налагане на допълнителен слой от крема, а това значи, че няма да направи дебел слой грим и забележими. Благодарение на своята гъста консистенция тя просто се нанася върху кожата. Правилно подбрани прах ще се превърне в пръчка-выручалочкой за момичета. В случай на усложнения на подбор не си струва да се срамувайте да се обърнете за помощ към консултант в магазина.