Рецепти за красота » Епилация » Като обезболить епилация лидокаином и други средства

Като обезболить епилация лидокаином и други средства

Жени, борещи се за обжалване и ухоженности готови да изпитват болка, и да се облекчи процедурата за отстраняване на нежеланото окосмяване на помощ идват специални обезболяващи средства. Така от обезболить на кожата, преди да эпиляцией?

Подобни средства за облекчаване на болката има много, всеки от тях има свои собствени характеристики. Ние ще ви разкажем за основните методи за обезболяване при епилация, и ще можете да изберете най-оптималния вариант.

Важно е да знаете: Процедура "епилация" и "депилация" коренно се различават един от друг. Депилация процедура, чиито действия са насочени към самото премахване на косъмчета. По време на епилация, се случва премахване на косъмчета заедно с лук.

Като обезболить епилация лидокаином и други средства

Лидокаин за епилация

Тази упойка, свободно се продава в аптеките. Често се използва зъболекари би. А ето за епилация, тя се използва в следните случаи:

 • лазерна епилация;
 • фотоэпиляция;
 • восъчен епилация;
 • фитоэпиляция;
 • электроэпиляция;

Лидокаин, който можете да използвате за безболезнено провеждане на процедура за депилация и епилация, се случва на няколко вида:

 • Спрей;
 • Крем;
 • Инжекции;

Най-често за обезболяване преди эпиляцией използват местна упойка, например, кремове или спрейове. Основният компонент на тези препарати е лидокаин. Като цяло лидокаин, много отдавна се използва в медицинската практика, и като местна упойка и при въвеждането на инжекции. Лидокаин може да си купите във всяка аптека. Основното предимство на лидокаин е лесен за употреба и местоположението на действие. Нека по-подробно разгледаме формата на издаване на лидокаин, всяка от които има своите плюсове и минуси.

Лидокаин преди эпиляцией под формата на спрей

Обезболяващ спрей за епилация с лидокаиномКато обезболить епилация лидокаином и други средства най-удобния начин за анестезия в домашни условия. За да направите инжекции с лидокаином ви, не е нужно, а и по принцип това не се препоръчва. Инжекция може да се направи само специалист, който има определени умения. Лидокаин-спрей за епилация можете да закупите в аптеката. Ако спрея не, можете да купя ампула и сипете ги в съд с пистолет.

Аналгезия лидокаином под формата на спрей се прилага в областта на подмишниците, краката и ръцете.

Лидокаин при епилация бикини са широко използвани. Нанесете спрей за лицето не е препоръчително, тъй като е голяма вероятността да попаднат в очите и дихателните пътища.

Действието на лекарството започва след няколко часа. Преди пръскане на лидокаин върху парцел с такова име, внимателно распарьте кожата, а след това я подсушете с избършете. След прилагането на спрея на обработваните участъци от покрива кожата с фолио и се оставя за 10 -15 минути. Ще се почувствате хлад на кожата си. Сега вече смело може да пристъпи към процедура за обезкосмяване. Болезненост процедури значително намаляват.

Крем с лидокаином

Анестетичен крем с лидокаином може да се прилага абсолютно на всички участъци от кожата, включително по лицето.

Ефективността на крема не отстъпва на спрею, но поКато обезболить епилация лидокаином и други средствацена той е по-скъпо. Крем за разлика от спрея не ще се разпространи по кожата и не дава никакви проблеми, когато се прилага. Освен това е и икономично средство, е достатъчно да се прилага крем на тънък слой на кожата. Крем за облекчаване на болката при епилация, както и спрей изсъхват бързо, така че за по-голяма ефективност трябва да се използва превръзка, удерживающую влагата. Такава превръзка сред лекарите се нарича оклузивна, и тя не дава възможност на крему и спрею бързо се изпари, като блокира контакт на препарата с въздух. Най-простата форма на оклузивна превръзка — това полиетиленово фолио.Крем започва да действа само няколко часа по-късно.

Инжектиране на лидокаин

Както вече казахме, инжектиране на лидокаин се използва, не се препоръчва в домашни условия и при липсата на определени умения.

Въпреки това, този вид анестезия се прилага доста често.Като обезболить епилация лидокаином и други средстваПравят инжекции с помощта на инсулинового спринцовка с много тънка игла. Лекарството се инжектира под кожата на дълбочина до 2 мм, на разстояние 3 см един от друг. Първоначално върху участък от кожата се образуват малки пъпки, които с течение на времето да мине. Основният плюс инжекционен метод е бързина на въздействие в сравнение с крем и спрей. Но не трябва да надвишава допустимата доза, както и провеждане на инжекции по-добре под грижите на друг човек. Също така не е препоръчително да се извърши инжектиране на лидокаин по лигавицата на срамните устни. Тази процедура е доста неприятен, но изборът винаги остава ваш.

Основни предимства на лекарства, лидокаин е ефективността на обезболяващи и лесна за приложение. Но, както всеки наркотик у лидокаин има и своите недостатъци, които се свеждат до го противопоказаниям. За да не нанесете вреда на здравето си, преди употреба проверете този списък с противопоказания:

 • Деца, бременни и кърмещи прилагането на лидокаин не се препоръчва.
 • Заболявания на черния дроб и бъбреците
 • Заболявания на нервната система
 • Ниско кръвно налягане
 • Сърдечно-съдови заболявания
 • Алергични реакции.

Както виждате, списъкът е доста сериозен, така че се отнасяме към лидокаину си струва сериозно и замислено. Освен това, лидокаин и голям списък от нежелани реакции, например, мигрена, гадене, повръщане и др. Има лекарство — прилокаин, който не разполага с такъв списък "побочек", въздействието му е по-бавен, но не по-малко ефективно. Във всеки случай, ако имате предизвика опасения тези лекарства, консултирайте се с вашия лекар.

Други начини на обезболяване

Хапчета

Хапчета – това е най-лесният и икономичен вариант за облекчаване на болката при епилация. В аптеката можете да закупите всички и анестетични лекарства, които облекчаване на болки и спазми. Ето някои от тях:Като обезболить епилация лидокаином и други средства

 • Анальгин
 • Пенталгин
 • Ибупрофен
 • Диклофенак
 • Андипал
 • Кетопрофен

*Цената на тези лекарства варира от 1 до 7 USD на 20 таблетки.

Приемат таблетки половин час преди началото на процедурата, че лекарството започва да действа.

Преди приемането на препарата се запознайте с препоръките, противопоказания и странични действия.

Препоръчително е да използвате препарати, които са се прилагали по-рано, за предотвратяване на нежелани реакции. Ако по-рано не са и анестетични лекарства, трябва да се консултирате с вашия лекар, който ще ви помогне да направите правилния избор. Умалчивать за отрицателните ефекти на хапчето на вътрешните органи не сме. Ето защо честото приемане на лекарства може да се отрази зле на здравето.

Не е желателно употребата на аспирин преди процедурата, т. к. той прочиства кръвта. И при увреждане на кожата, на кръвта ще върви по-интензивно.

Кремове и мазила

Почти всички кремове и мазила, предназначени за Като обезболить епилация лидокаином и други средства облекчаване на болката при епилация, съдържат в състава си лидокаин. Например, крем "Эмла" се състои от лидокаин и prilocaine. Този крем е станал популярен и сред средствата за анестезия при епилация. Крем не е на голям брой странични ефекти и може да се похвали с по-продължителна експозиция. Анестезията настъпва след един час и продължава около два часа. Но сметана "Эмла" има все пак няколко недостатъци.

 • На първо място, това е цената.
 • Второ, ако имате алергия към лидокаин, този крем ви дава точно това не е много подходящо.
 • И трето, когато бременността е да използвате този крем не се препоръчва.

На следващо място, идващи от интернет-коментари, в класацията на най-добрите анестезирующих средства попадне лекарство DeepNumb. Това е лекарство по-често се използва при епилация на зона бикини, тъй като освен лидокаин съдържа и други активни компоненти. Още един анестезирующий крем, който е получил широко приложение – това е крем "LightDep". Най-често го използват в този случай, ако има алергична реакция към съставките на крема "Эмла" или пък с висока чувствителност на кожата.

Главния герой съставка в крема "ЛайтДеп" е – анестодерм.

Това анестезирующий комплекс, в който са включени:

 • лидокаин,
 • прилокаин,
 • тетракаин,
 • эпинефрин.

Крем"LightDep" няма противопоказания, не причинява алергии и раздразнение. Правила за провеждане на анестезия при всички кремове са абсолютно еднакви. Прилагането на оклузивна превръзка задължително, за да се крем впитался в дълбоките слоеве на кожата и ефектът се засилва. Крем "LightDep" предлага се в няколко форми: за лице (15 мл) и за тяло (30 мл). Що се отнася до разходите, тук заслужава да се отбележи, че един крем "Эмла" в пъти по-скъп крем "ЛайтДеп".

Помощ

Също като болкоуспокояващи начини да използват лепенки. Като обезболить епилация лидокаином и други средстваОсобено удобни лепенки за подмишниците, тъй като тяхното действие е ограничено до малък участък. Има едно правило използването band-спин: не се препоръчва да се използва за повече от 3 band-спин. Най-популярният лейкопласт се счита за помощ на фирма "Эмла".

Използването на специални дюзи на эпилятор

Ако за премахване на нежеланото окосмяване използвайте специален Като обезболить епилация лидокаином и други средствауред, наричан эпилятором, освен основните начини на обезболяване обърнете внимание на специални дюзи, които намаляват болезнените усещания. За по насадкам включват: хидромасажни и охлаждащи дюзи. Масажът наставка това е един вид червени "маневра". Масаж поваля подаване на болка сигнали и процесът на премахване на окосмяването става по-лесно и удобни.

Охлаждаща струя е малко по-различен принцип на действие, и тя се основава нито на колко за намаляване на болката, колкото да предотврати появата на раздразнения. Эпилятор с охлаждаща приставка има някакъв капацитет, в която се налива вода и се поставя във фризера, докато се образува лед. Такава эпилятор провежда процедура не само по-малко болезнено,но и предотвратява появата на раздразнения на третирания участък.

Бих искал да спомена още една насадке на эпилятор, която има няколко прореженных дискове, благодарение на от път выщипывается по-малко косми, следователно, и по-малко болезнени усещания. Само така эпилятором се проведе на имота трябва да няколко пъти.

Следващото видео ще ви разкаже и за други начини на обезболяване на кожата преди эпиляцией, а също така на пример за мъже, можете да се уверите, доколкото ние жените все още е трудно да понесе тежестта на красотата, и мъже, дори и минута не могат да понасят нито една от предложените им на процедури за обезкосмяване. Търсим! Това ще е интересно!

Съвети и препоръки

За основните методи на обезболяване епилация ние ви говорихме, и накрая искаме да ви дадем няколко полезни препоръки, които, разбира се, изцяло от болка вас не ще, но ще направи процедурата по-лесна и удобна:

 • Цикъл . Много често жените се занимават с въпроса, кога е най-добре провеждане на процедура за обезкосмяване. Мнозина дори и не подозират за наличието на естествената защита на организма. Например, по време на менструация тялото повишава нивото на праг на болка, за да намалят болезнените усещания. Ако се вземе под внимание тази особеност, след това извършва епилация по-добре на втория или третия ден след менструация. Най-остри болкови усещания възникват по време на овулацията и няколко дни преди началото на месеца.
 • Време на стоук . Също така си струва правилно да изберете време от деня за процедури. Най-често от сутринта кожата е по-възприемчиви и рязко реагира на болка. Най-оптималното е следобедните часове. Но, струва си да се отбележи, че този въпрос е строго индивидуален. Опитайте се да си проведе процедура по различно време на деня и изберете за себе си "своето" време.
 • Подготовка . В навечерието на планираната процедура прекарайте ексфолиране на кожата. Това може да стане с помощта на скраб или пилинг. След ексфолиране на кожата ще стане по-мек, а космите податливей. Освен това ще ви предпази от врастнали косми .
 • Масаж . Преди эпиляцией внимателно масажирайте участък от кожата, където ще се извършва процедурата. Масаж намалява болезнените усещания.
 • Хапчета . Половин час преди епилация моля, болкоуспокояващи хапчета.
 • Първи път . Ако сте начинаещ, тогава използвайте в първо време эпилятор на малки скорости.
 • Преди процедурата . Преди отстраняването на косата, кожата трябва внимателно пара. След распаривания порите се разширяват и эпилятор по-лесно премахва нежелана растителност.

Важно: Спиртосодержащие разтвори не намаляват болката, а само усложняват процеса. Тъй като при протирании спирт съдове ссужаются. Също така не си струва да използвате лед за облекчаване на болката преди эпиляцией. Това допринася за стрес на мускулите и стесняване на порите.

 • Грижи след . След епилация, кожата е също изисква подходящи грижи. За предотвратяване на възпаление , след епилация на кожата трябва да се кубчета лед и се прилага успокояващ лосион.
 • Дължина на косата . Не забравяйте, че къси косъмчета се почисти по-лесно. Допустимата дължина от 0,5 см, ако вашите косми по-дълго, възползвайте се от процедура за депилация, тогава има бръснач или специален крем с шпатула.

И още малко полезна информация:

 • Вземете душ или топла вана непосредствено преди процедурата. Суров мускулите по-малко чувствителна, а космите сами ще се простират нагоре, за да ги изтриете.
 • Преди эпиляцией кожата трябва да е суха. След взимане на душ, старателно почистване на кожата си.
 • При работа с кола маска или эпилятором задължително натягивайте кожата, така излишните на космите се отстраняват по-ефективно.
 • Ако не може да проведе процедура за премахване на косми от себе си, а след това изберете специалист с голям опит. От яснота и съгласуваност на работата на съветника ще зависи болезненост процедури.
 • Кофеин и алкохол преди процедурата на всички жени влияете по различен начин. Някой по-добре търпи болки след консумация на такива, а някой обратното, тя става много чувствителна.
 • Понякога помага дихателна техника. Така например, вырывайте на косата на върха на дълбоко вдишване.
 • Ако имате нисък праг на болка, можете да използвате няколко начина анестезия. Например, нанесете на кожата с лидокаин или друго обезболяващо средство, а за половин час се пие болкоуспокояващи хапчета.

А какво е мнението на лекар по този въпрос?! Нека да разгледаме следното видео!

За модерните жени епилация — това е съществена част от грижите за себе си. Болезнените усещания не трябва да се плашат жените и свалят ги от пътя към съвършенството. Именно с тази цел са създадени и анестетични лекарства. Вашата задача остава да изберете какъв начин анестезия е подходящ за вас, според вашите индивидуални особености. Можете да комбинирате техники, но можете да използвате едно нещо. Важното е, че процедурата епилация се проведе комфортно.

Полезни статии:

Крем след депилация – ТОП 8 на най-добрите средства

Какво да правя с изгаряне след депилация

Как да се забавя растежа на косъма след депилация