Рецепти за красота » Епилация » Спря на восъчни депилация? Комплекти и оборудване за депилация, кола маска

Спря на восъчни депилация? Комплекти и оборудване за депилация, кола маска

Восъчен депилация - това е един от най-старите методи за депилация, която при това все още добре изтъквани. Ефектът на епилация, кола маска е много дълготраен, ако може така да се каже, надежден, а защото много жени го предпочитат за всички други. На пазара има много видове апарати за работа с кола маска, а също и различни набори. Изборът е богат, ни кара сериозно да се мисли. Малко за това, как правилно да изберете комплект за восъчни депилация.

Сред най-очевидните предимства на този вид епилация може да се нарече наличност метод, поради липса на голям брой специализирани инструменти, бързина на процеса, а също и много траен ефект. Космите се отстраняват заедно с лук, което води до забавяне на повторното израстване на косата, а в частни случаи води до пълно спиране на растежа на косата при прилагането на метода в рамките на няколко месеца-години.

Недостатъци начин също са очевидни: болезненост на процеса на премахване на пушкового на косъма с перерождением в тъмен и твърд (не е правилно, обаче, всякакъв вид епилация), появата на червени точки. Сред по-малко очевидни слабости, които се проявяват при неправилна провеждането на процедури за епилация. Например, когато дръпна косата в обратната посока на растежа на косата може да започне да расте в кожата, което причинява възпаление. Трудно с помощта на восък премахване и съвсем къса коса, се налага да ги изтриете с помощта на бръснач.

Има и редица противопоказания , които трябва да се вземат предвид. Например, при лош заживляемости на кожата (при захарен диабет), при масивни кожни образувания в места за депилация (брадавици, бенки, папиломи), при ярко изразена варикозе, при алергия към пчелен восък.

Спря на восъчни депилация? Комплекти и оборудване за депилация, кола маска

Какво е необходимо, за депилация, кола маска?

Восък за епилация може да бъде мека, твърда и водоразтворим. Мек восък, които се правят от дървесна смола (ела или бор), която се разрежда с помощта на мед или пчелен восък. Най-често в състава на восъчни смеси има и специални смекчаващи вината съставки, които намаляват ефекти, дразнене на кожата. Топъл восък отваря порите на кожата, премахване на коса при него е по-надеждно, по-ясно, но и по-болезнено.Твърд восък не съдържа най-восък, в него има смола и фракция на нефт, които често се разрежда с един масла от растителен произход, които не позволяват на масата, за да се придържаме към кожата. Този восък се изисква дълго време, за да разогревания, позволява още по-добре да разширят порите на кожата, а също и да направите усещането по-малко болезнени. Използва се най-често в салони за красота. Разтворим във вода восък - това е мек крем с мед или захар, който се прилага често в домашни условия.

Продава восък в полужидком и твърда форма. В първия случай восък продава се в буркани и контейнери, а във втория във формата на дискове, гранули и на таблетки. Ако първият вид на восък може да се затопли на водна баня, а след това за пелети, дискове и касети трябва да се използват специални восконагреватели. Воскоплав може да бъде изпълнена в формфакторе котелка с капак, за да може да се затопли твърд или мек восък в ванночке, която се нагрява от електричество, а има и касетъчни воскоплавы, които презареждат ленти и се използват за директно нанасяне.

Хартия за депилация, кола маска обикновено се продава на рула или полосках. Тя се използва за премахване на восък маса заедно с косата . Изисквания към хартията са доста прости: якост, добра хигроскопичен при якост на опън (усвояването на вода), адхезия. Ако хартията е добре адгезирует с кола маска, а след това премахване ще бъде по-бързо, което означава по-малко болезнено. По принцип, ако хартията не е китайска, а качеството му ще бъде приемливо. Това се случва, че продават восъчни ивици - това е за хартиени ленти, импрегнирани с кола маска, доста загрее и да се "залепи" на проблемните зони. Решение практично, но не е най-ефективното.

Спря на восъчни депилация? Комплекти и оборудване за депилация, кола маска

Пръчици за восък се използват за равномерно разпределение на восък по косата. Тези пръчици могат и да не купуват, но те эргономичнее лъжици или други видове подръчни инструменти, освен това те са евтини, те не трябва да се мият, а може просто да е изхвърлен. Шпатули са дървени и пластмасови. Пластмасова малко по-лесно да се работи, тъй като към него восък почти не се залепва, измиване и почистване техните също по-лесно. Сред консумативи и еднократни кърпи и салфетки. Восък зацапва околното пространство доста бързо и "сигурно", така кърпи за еднократна употреба - най-добрият избор.

В комплект за епилация включва различни компоненти, но на стандартен набор изглежда приблизително така:
- кассетный ръчно воскоплав;
- набор от касети (ленти) с различни видове восък;
- додепиляционный лосион за кожата;
- последепиляционный лосион за кожата или масло за премахване на восък;
- хартиени ленти или ролка хартия за восък ;
- косметичка или кутия за съхранение;
- ръководство за домашна епилация, кола маска.

Всички тези продукти може да се купи и по раздельности.

Грижи за кожата след депилация с восък . Депилация - това е болезнен процес, който частично се нарушава целостта на кожната покривка. Затова трябва да се обърне специално внимание, грижа за кожата след депилация. Правилно ще бъде веднага след отстраняване на восък да обработите кожата с масло, за да изтриете, и след това се прилага специална серум за забавяне на растежа на коса. Тази серума трябва да попие в кожата в продължение на 10-15 минути, а след това се обработва кожата крем за крака или лосион за омекотяване на кожата. Серум може да се прилага всеки ден след вземане на горещ душ.

За да се върнете в съдържанието на раздел " Дерматология "