Рецепти за красота » Епилация » Епилация на лицето завинаги

Епилация на лицето завинаги

Епилация на лицето завинаги

 

С проблема на висока и защото на нежелана растителност върху лицето си, се сблъскват много жени на различна възраст. Дори и слабо отклонение от нормата причинява комплекси относно външния си вид. При повишена волосатости освен безпокойство относно причините за появата му, толкова възниква естествено желание за: премахване на всички косми по лицето си – завинаги!

И в този случай не помагат никакви думи утешений или бытующего когато нещо е на мнение, че антените на лицето си – това е знак за особена сексуалност и привлекателност в очите на мъжете, както и темперамент.

Съвременни възгледи за женска красота не са съвместими с това твърдение. Дори ако това е вярно, то появата на прекомерно окосмяване по лицето и тялото на жената, казва за сривове в организма. Значи трябва спешно да се обърнете към специалисти, за да разкрие причините за това явление.

Причините за появата на окосмяване по лицето

Преди да се предприемат опити за премахване на окосмяване по лицето, трябва все пак да разбера защо се появява повишена 'окосмяването'. Едва ли борбата с нея ще бъде успешна без отстраняване на непосредствена причините за възникването му.

Медицинска обосновка

В медицината повишен растеж на косата е разделена в 2 вида:

1. Гипертрихоз , когато vellus или терминални косми започват да растат бързо в зони на обичайния си режим. Например, ако една жена вежди стават прекалено рунтава или широки – това вече е заболяване гипертрихоз.

2. Хирзутизъм , когато терминални косми, т.е., твърди и дълги, се появяват в нехарактерных места. Например, на лицето (мустаци, бакенбарды, брада), на гърдите и други части на тялото, където жените им не трябва да бъде. Най-често при това заболяване се наблюдават и мужеподобные промени в женския организъм: намаляване на гърдите и увеличаване на мускулната маса, спиране на менструалния цикъл, промяна на гласа и др.

Защо възниква усилва растежа на косата на лицето

Факт е, че фоликули или на космените луковици на първо място реагират на възникващите проблеми в организма на човека, и по този начин сигнал, че на тях трябва да се обърне внимание.

Хормонални смущения са най-често срещаните причини за появата на окосмяване по лицето при жените. Тези промени са свързани с преструктуриране женското тяло в определени периоди от живота: пубертет, бременност или менопауза, когато нивата на женските полови хормони се намалява по някаква причина.

Хормонален срив е възможно и по други причини, свързани с прилагането на неправилно избрани на противозачатъчни средства, както и стероиди. Именно затова не се препоръчва да ги прилагат самостоятелно, без консултация с лекар.

Често наследствена форма на хирзутизъм или вродена. Тъмно жените и българия на южните народи са най-податливи към повишаването на растежа на косата на лицето.

Но хормонален дисбаланс при жените в полза на андрогени възникнат и по-сериозни причини:

 • поликистозни яйчници (синдром на Матова-Левенталя) или още по-тежко заболяване – гипертекоз на яйчниците, всяка от които води до безплодие;
 • синдром на Иценко-Къшинг, който се характеризира с високо съдържание на хормони на кората на надбъбречната жлеза;
 • новообразувания на яйчниците и надбъбречните жлези;
 • хипотиреоидизъм – синдром, възникващи във връзка с недостатъчно съдържание на хормони на щитовидната жлеза.

Внезапна поява на косата или постепенно, но с наднормено ръст на лицето – това е повод да се направи незабавно да отидете на лекар-специалист за установяване на причините за промяна на външния си вид. По-добре, ако това ще е гинеколог-ендокринолог, който при необходимост ще насочи към други специалисти, за да се диагностицира заболяването. Само след определен за лечение, а по-скоро едновременно с нея, може да търси начин за премахване на окосмяване по лицето завинаги, т. за. лечение дава видим резултат не по-рано от след 6-12 месеца.Тя ще спре с наднормено растежа на нова коса, но не ви спасява от по-рано се мислеше, така че неизбежно възниква въпросът...

Всички прилагани начини за премахване на окосмяване по лицето се свеждат до 2 техники:

 • депилация (например: кола маска ), при която се отстраняват косата само с повърхността на кожата;
 • епилация , когато изтриване произвеждат заедно с космения крушката – корена на косъма.

Какво да изберете за себе си, епилация или депиляцию , зависи от много фактори:

 1. степен оволосения на лицето;
 2. индивидуалната реакция към прилаганите медикаменти;
 3. ниско болка регионална бариера;
 4. лично отношение към един или друг метод на епилация;
 5. финансови възможности.

Начини за епилация – ефект има, но с прекъсвания.

Механичен

Популярни механични методи за епилация – скубане и бръснене – не трябва да се прилага за борба с висока растителност на лицето, т. к. са възможни щети и дразнене на кожата, при които прикритие козметични средства става запушване на порите и възпаление на фоликулите. Освен това много бързо косата да се възстанови отново, но по-тежки, гъсти и по-тъмни естествени. Не за този резултат са Се опитали да се постигне, не е ли вярно?

Ако по брадичката и в зоната на антени са се появили отделни твърди и дълги косми са в период на възрастта на менопаузата, е най-безвреден и почти безплатен начин за борба с тях – премахване на тънки маникюрными ножничками. Но след известно време манипулация трябва да се повтори.

Недостатък: приложим при единични крайни волосках; не е подходящ при бурна растителност на лицето му; краткосрочен ефект.

Химически

Химически начин на епилация с помощта на крем-депилятора дава добър резултат само на 5-10 мин. Използвано средство трябва да бъдат специално предназначени за лица, т. к. тя има най-нежния грим. В идеалния случай ефект на гладка кожа продължава до 10-15 дни и при използване на допълнителни средства, замедляющих растежа на косата.

Цената на крем-депилятора за лице зависи от производителя, така че можете да се срещнете местни по-малко от 4 USD, а известни марки започват от 7 USD В същите тези рамките на ухаживающие средства, изисквани преди и след депилация.

Предимства: безболезненность; достъпност, както финансово, така и процедурно е възможно използването и в домашни условия; бързото постигане на резултати.

Недостатъци:

 • не е подходящ за чувствителна кожа и при алергични реакции;
 • не може да се справи с гъста и твърда коса;
 • не може да се използва за родинках и други права;
 • някои от тях не се препоръчват през лятото;
 • самите депиляторы при връчване на употреба са в състояние да предизвикат дразнене и алергична реакция;
 • недолговременный ефект.

Биологичен

Към този метод, да се отървете от коса са депиляцию восък (кола маска) и захар ( shugaring ). И двата варианта използват ефективно в салони за красота за премахване на окосмяване по лицето и тялото. При определен опит и умение много жени прекарват процедури в домашни условия.

За премахване на окосмяване по лицето се използва горещ восък, в състава на което влизат и дървесна смола, етерични масла, плодови, зеленчукови и билкови добавки. Избягване на изгаряния при самостоятелно използване, особено за първи път, по-безопасно да повери процедура професионален козметик. Освен това той ще вземе восък точно за вашия тип кожа.

Продължителност ефект на гладка кожа до 2-3 седмици.

Средната цена на пятиминутной процедура на лице – 10 USD

Предимства: при редовната употреба на косата истончаются, растежът им се забавя; - достъпни цени; натурални съставки восък.

Недостатъци:

 • болковите усещания по време на процедурата;
 • такива противопоказания (захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания, бременност, гнойни и възпалителни процеси на кожата – акне);
 • непоносимост към компонентите на състава;
 • необходимостта от допълнителни мерки за премахване на восък с кожата на лицето след процедурата;
 • врастнали косми;
 • необходимостта от повтаряне на процедурата на всеки месец.

За шугаринга на лицето се използват само паста гъста консистенция. Ценови диапазон в салона почти същото, което и за ваксинга. Продължителност ефект в най-добрия случай е 3-4 седмици. В сравнение с депиляцией кола маска захарно процедура има редица предимства, т. к. тя:

 • почти гипоаллергенна;
 • по-малко са болезнени;
 • едновременно носи пилинг на зоната на епилация;
 • на разположение в дома;
 • икономически полза, т. к. при самостоятелно приготвяне на паста трябва да има само захар, вода и лимон;
 • компоненти средства са естествени антисептици;
 • специална шелковистость на кожата след процедурата;
 • хигиенично, т. к. позволява лесно да се отмие остатъците от сварен средства на вода от кожата и съдове за готвене.

Както виждате, при всеки метод на епилация имат своите недостатъци и достойнства, освен това нито един от тях не е в състояние да постигне целта за премахване на окосмяване по лицето завинаги. Остава една надежда – за епилация.

За премахване на окосмяване по лицето има множество начини за епилация, всеки от които може ефективно да се справят с проблема, но трябва да се намери свой, индивидуален вариант точно за Вашия случай. Така и конкретни процедури, назначени само след консултация с лекар-козметик.

1. Най-доказани методи за премахване на косми завинаги – электроэпиляция и термолиз, сходни по същество: през иглата, въведена в волосяную лук, провежда се на електрически ток или топлина, под действието на които коренът е унищожен и коса вече не расте.

Цената на процедура 40-2 USD на минута.

Предимства: използва се за всеки тип и цвят на косата и на кожата.

Недостатъци:

 • възможни са усложнения след процедурата до белези;
 • много болезнен процес;
 • влияние се оказва върху един косъм (за 1 мин. – 4 косъмчета), така че процесът отнема много време и без повторна на курса процедури, които не разбираме;
 • има редица противопоказания (астма, хипертония, заболявания на сърцето, келоиди белези, захарен диабет, злокачествени тумори и други израстъци).

2.Фотоэпиляция се счита за най-безболезнено и безопасно хардуера начин за премахване на окосмяване по лицето завинаги, т. к. е безконтактен. Въздействие върху самата крушка на косата става с помощта на светлинна енергия, да се абсорбират от меланин .... Достатъчно е само с 3 процедури, за да забравят за своите проблеми години на пет.

Разходите по процедурата един участък на лицето (мустаци, брадичката, челото, бузите) не по-малко от 34 USD

Недостатъци:

 • не се прилага за светли и побеляване на косата (в тях липсва меланин);
 • вероятността за получаване на изгаряне, при силно тен на кожата;
 • подобни противопоказания както и при электроэпиляции.

3. За епилация с особено чувствителните зони на лицето нанесете на зрителни метод на лазерна епилация . На всеки косъм затрачиваются буквално милисекунда, така че като цяло процедурата недолгая. Освен същите недостатъци, че и при фотоэпиляции, процедурата е доста болезнена, но ефектът е толкова поразително, че са забравени проблеми прекомерна волосатости лицето завинаги.

За много още един недостатък на този метод е цената на процедура, която е 1300-50 USD за една зона на лицето.

4. Най-иновативните хардуера начин за премахване на окосмяване по лицето завинаги е элос-кола маска , която съчетава всички предимства на електро-, фото - и лазерна епилация. Ефект, насочен действия на импулсни разряди светлинна и електрическа енергия достига предизборна цел: въздействието на фоликула на косъма и премахване на точка на нейния растеж. Недостатъци при този метод на практика няма. Тя може да се прилага във всяка възраст и за всеки тип кожа и здравина на косата, се справя дори и с бяла коса, при това дава подмладяващ ефект.Общо 4-6 процедури позволяват да се постигне зашеметяващ резултат и никога не си спомнят за пережитых проблеми с външния си вид.

Но, както и при всяко хардуерно метод на епилация, необходима е предварителна консултация с лекар за откриване на заболявания и състояния, които са противопоказания за процедурата.

Цената на элос-епилация ще бъде по-висока други естетични методи и е не по-малко от 54 USD за същия обработения участък.

Изход

От всички възможни начини за епилация:

 1. механично (бръснене, скубане);
 2. химически с помощта на кремове-депиляторов;
 3. биоэпиляции кола маска и захар.

Най-ефективни са кола маска и shugaring ефект се запазва до 1 месец между процедурите. В домашни условия най-икономичния може да се нарече пудра депиляцию.

От хардуерни техники, за да се отървете от нежеланото окосмяване, използвани в козметични центрове и салони за красота (элетроэпиляция, лазер, фото и элос-епилация), най-продуктивен , но и скъп , е элос-обезкосмяване, позволява да се постигне желаната цел – премахване на окосмяване по лицето завинаги.