Рецепти за красота » Боядисване на коса » Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

Да покаже своята индивидуалност и надграждане на имиджа ще ви помогне такава обикновена процедура, като оцветяване на косата. Но, за да изглежда изключително с нов цвят, е необходимо да изберете правилната комбинация от нюанси и техника на оцветяване, която е била актуална през този сезон. Днес на страницата на womenmagazines.info ще научите за всички модни веяниях 2017 година.

1. 
2.
3.
4.
5. 6. 7. 

Модерни възможности, оцветяване

През 2017 г. ще бъдат популярни следните видове покрасок, които са подходящи за дълги, средни и къси коси.

 1. Омбре и сомбре

Тези две техники са сходни помежду си не само за името, а и техниката на нанасяне. Но, основната разлика се крие в крайния резултат. Така, при сомбре се получава плавен почти безкраен преход от естествен цвят на косата за по-светло. Обикновено, сомбре се препоръчва да се направи в тъмна коса, тъй като в такъв случай преходът се оказва много по заметней, и изглежда интересно. Ами и самият преход в този случай започва от средата на косата.

Ако, момичета руса коса (например, кафяво), а след това тя се препоръчва техника за оцветяване на омбре, същността на което е в рязък преход от тъмно към светло. И основното предимство на омбре е издръжливост. Дори по-късно, един месец отново плевене растеж на корените ще изглежда естествено.

Важно е да се знае: може би, омбре е най-популярният оцветяване на целия 2017 година, тъй като изглежда естествено и по силата на всеки образец (боядисване на косата, дори може да се проведе в домашни условия).

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

 1. Балаяж

Основната характеристика на балаяжа е специфичното нанасяне на боя върху косата. Т.е. се правят вертикални мазки на четката по горния слой на косата. По този начин резултатът е постигане на ефект, при който осветлението на някои участъци от косата изглежда естествено.

През 2017 г. hair-дизайнери предлагат активно да се използват балаяж в степен прически, тъй като отделянето на повърхностния слой на прическите тенденцията на цвета на следващата година – тъмна череша, светло златист, клубнично, розов и т.н. – изглежда много стилно и необичайно, освежава образа и визуално прави прическата по-обемно.

Важно е да се знае: в домашни условия се боядисват косата си с помощта на техника балаяж е почти невъзможно, така че в този случай е по-добре да се предпочитат салонной процедура.

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

 1. Бэбилайтс

Ако искате само леко да промени имиджа си, и да не се променя този основен цвят на косата, на помощ ще дойде нова техника за боядисване – бэбилайтс. Или, както те казват – слънчеви зайчета. Същността на техниката е да се частична промяна на цвят, връхчетата на косата в по-светъл нюанс. Най – важното е облекчи няколко отделни прядок, които ще създаде ефект на слънчевото зайче (коса ще изглежда малко выгоревшими на слънце).

Важно е да знаете: най-добре е бэбилайтс изглежда на кестени или русых косата.

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

 1. Шатуш

Ако едно момиче природа приноса тъмен оттенък, а след това тя е най-добре да се обърне внимание в страната на оцветяване на шатуш, при който се използват два сходни нюанса, които са в непосредствена поставянето създават выгоревший ефект. Има няколко разновидности:

 • Осветление на няколко отделни върха на косата.
 • Мелирование няколко прядок за създаване на единен цвят на косата.

Важно е да знаете: също едно от основните предимства е минимално увреждане на косата, тъй като се използва при боядисване на два близки нюанса и, като правило, те са поставени на върховете на косата, които са по-малко податливи на въздействието на боя.

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

 1. Мелирование

Мелирование винаги е в движение и 2017 година не беше изключение.

 • Калифорния мелирование идеално място за обладательниц червена коса, тъй като подобен вариант за оцветяване е много подобна на лъчите на яркото калифорнийския на слънцето.
 • Градиентное мелирование ви позволява да експериментирате с няколко цвята боя, създаване на ефект размиване с помощта на плавни преходи от цвят на оттенку.
 • Трафаретное оцветяване подходящ за нестандартни момичета, тъй като тази процедура предполага представлява нанасяне на боята с помощта на шаблон във вид на различни картини.

Прочетете също така:

Калифорния мелирование: технологии, характеристики и предимства
Мелирование на черните и тъмни коси
Шоколадов цвят на косата и неговите нюанси

Модерни цветове

Така че, вид на петна, вече е избран, а сега остава само да се реши с цвят на косата:

 1. Натурален blond – това е класика, която винаги ще бъде на мода. Тази година, както винаги, е в търсенето меден, натурален и златист blond. Естествено, трябва да се вземе предвид това, че от тъмно перекрасится в подобен нюанс е доста трудно и момичето трябва да мине през няколко етапа на осветление, които могат сериозно да навреди на косата. Така че до рязка смяна на цвета на косата трябва да се вписва добре информирани, избор на щадящую боя с възстановителен ефект (като правило, това са професионални бои).
 2. Сребърен металик . Студени нюанси в топ тенденциите за 2017 година. Изглежда, те са много необичайно и свежи за разлика от бит-естествени цветове. Сребристите кичури необичайно изглеждат като млади момичета, така и за жени на средна възраст, което свидетелства за универсалността на този цвят. Също заслужава да се отбележи, че всяка прическа с такъв цвят ще выгладить впечатляващо, независимо дали това е обикновен кок. Но, струва си да се отбележи, че преминаването в сребрист металик дори от блонда, сопутствуеться до неудобство – това е поетапно осветление и избор на най-подходящ цвят.
 3. Пепеляв цвят е близък цвят до серебристому металлику, но той е по-тъмна на структурните и, като правило, се използва за оцветяване на върховете или отделни, големи прядок на тъмни косъма. Светловолосые същия представителки на прекрасния пол предпочитат изцяло бъдат боядисани пепеляв, че не причинява много затруднения и изглежда много впечатляващо. Но, трябва да се отбележи, че пепеляв цвят доста бързо се отмиват (за 2 седмици), тъй като все още няма боя напълно на този цвят, както в продажбите, така и в салони, може да се намери само временни тоници.
 4. Градиентный залез – това е един необичаен цвят на косата, който може да дойде както от блонда, така и от тъмно каштанового оттенък. Градиентный залез представлява смесването на няколко цвята с помощта на техниката омбре. Корените остават естествени, а след това е червеният цвят, плавно се превръща в жълто (също доста често се добавят лилав оттенък). Подобен цвят на косата много ефектно изглежда с пускането в стил холивудски къдрици.
 5. Студен син цвят. Много hair-дизайнери твърдят, че в естествени цветове на косата вела мода американската певица Лейди Гага, която е известна със своите частни експерименти с косата. Така, преди няколко години, тя е ярък привърженик на студено-син цвят, който получи своята популярност едва през тази година. Цвят след боядисване се получава много по-гладко (бели корени постепенно преминават в бледо-сини краищата на косата).

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

Модно боядисване на косата 2017 — техника, нюанси (СНИМКА)

Кои нюанси и техника на оцветяване Ви хареса? Споделяте в коментарите!