Рецепти за красота » Очи и мигли » Масло за вежди: кое да избера, домашно приложение, рецепти за маски

Масло за вежди: кое да избера, домашно приложение, рецепти за маски

Вежди по своята структура не се различава от коса на главата си, само те са по-къси и малко по-дебел. Въпреки това и с тях възникват същите проблеми: отпадат, растат на туфи, стават твърди, губят предишната цветност, стърчат в различни посоки, не растат. И как да ги възкреси в такива случаи? Резултати може да бъдат няколко: да отидете до магазина, да купи скъпо средство за укрепване или да се опита да поправи ситуацията самостоятелно в домашни условия. И ако сте решили да не травиться химия и да се откаже от агресивни салонных методики, нормално козметично масло за вежди ще ви помогне да ги приведе в ред. Просто се научи да го ползва.

Масло за вежди: кое да избера, домашно приложение, рецепти за маски

Избираме масло за вежди

Днес във всяка аптека може да се купят масло за вежди, да, и в обичайните магазини недостиг също няма. Те струват всяка — по различен начин, но особено се цени не хапят. Ще трябва да плащам за екзотични храни (от жожоба, иланг-иланг и т.н.), както и познатата ни рициново масло или репейное масло не разорят вас. Предимства на маса, но един от най-належащите проблеми — като от предлаганите сортове да изберете точно това чудо-средство, което ще ви помогне? Малка бележка за полезните свойства на козметични масла за вежди ще ви помогне да се чувствате по този въпрос, като риба във вода.

 • Амла е шелковистость и мекота на вашите вежди;
 • арганово масло за растежа на веждите, тяхната дебелина и обем;
 • грозде — за ежедневно хранене;
 • от жожоба омекотява и овлажнява;
 • пшеничен зародиш - намалява загубата на вежди;
 • иланг-иланг възстановява вежди след повреди;
 • какао е необходимо за овлажняване на, той стимулира растежа на веждите, им придава блясък.
 • рициново масло за произход се счита за най-добрият уходовым начин, тъй като решава почти всички проблеми: ги прави послушни, меки, блестящи, активира растежа;
 • кокосово масло — за укрепване на веждите, против тяхната загуба;
 • ленено семе укрепва корените, стимулира растежа;
 • макадамия се отличава се с прекрасни хидратиращи свойства;
 • бадемово масло за веждите им осигурява равномерен растеж, ще ни избави от грозни греди и "пънове";
 • морски зърнастец спаси от падане и на разреждане;
 • праскова масло за вежди — идеалното средство, прилагането на която прави процеса на выщипывания косми безболезнено и по-приятно;
 • репейное масло за вежди , може би — най-востребованное, тъй като, отличаващ се с ниско съдържание на мазнини, не оставя след себе си сального блясък, подхранва и създава впечатление за ухоженности;
 • усьма — масло, което ще накара косата да расте по-бързо, и ще направи миглите по-дълги, и веждите ще се превърне в гъста, красива форма на лента.

Кое от посочените по-горе — най-доброто масло за вежди , за решаване само от вас. Тук голяма роля ще играе индивидуална поносимост и реакция на организма. Някой не харесва репейное, защото в него е алергия, а някой, който не обича рициново за твърде мазна консистенция. Други могат просто да бъдат щастливи, след като видя резултатите още след първата апликация на базата на тези масла. Така че — избирайте, експериментирайте, правете заключения и съставете своя собствена косметичку за да се грижи за веждите.

Образователна програма

Усьма — растение от семейството на горчичных На базата На неговия полезен, хранителен сок произвеждат отлично козметично масло, с помощта на който можете бързо да приведе в ред не само за веждите, но и коса и мигли.

Масло за вежди: кое да избера, домашно приложение, рецепти за маски

Най-ефективно средство за защита срещу загуба на миглите: . Народни рецепти и козметични препарати.

ТОП домашни рецепти за укрепване на миглите : правила за възстановяване, подбор на масла, рецепти.

Правила за прилагане на масла за вежди

След като сте решили по какъв масло намажете веждите, струва си да се запознаете с основните препоръки, как точно трябва да го направя. Твърде активни мадам често допусна сериозна грешка, като лечението на веждите без никакви правила и правилност. В крайна сметка резултата така и не изчакайте и се хвърля да използвате масло в рамките на домашната грижа за миглите. А това е достатъчно общо 1 път проучи този лесен за употреба от козметика — и ефектът може да се оцени след първата процедура.

Подготовка

 1. Козметични масла за вежди е по-добре предварително се затопля. За тази цел уреждането на специална водна баня. Оптималната температура не трябва да надвишава 50°C, но и да не бъде по-малко от 40°C. Топлината ускорява проникването на биологично активни вещества, които се съдържат в течните горива (в частност — на наситени и ненаситени мастни киселини). Тяхната консистенция става по-течна, те по-лесно се усвоява от клетките, проникват в по-дълбоките слоеве на дермата.
 2. За вежди можете да използвате масло в чист вид, могат да се смесват един с друг, както могат — с най-различни продукти на храненето. Ако сте избрали лечебната смес не използвайте пасатор: ще бъде много трудно да се измие от мазна филм. По-добре разбийте всички специални размахване .
 3. Преди да нанесете маслото върху веждите, капните шампоан върху влажен памучен тампон и изплакнете им вежди, след това прополоскайте. На първо място, това е измиване на бровям изобщо не боли . На второ място, масло е по-добре да лежи върху чисти, изсушава косата.

Нанасяне на

 1. Увийте показалец голям памучен диск. Потапя го в подготвения за вежди масло, така, че материята чрез напоена с този разтвор.
 2. Сега с натиск, на няколко пъти прекарайте този пръст от двете бровям, че колкото се може повече масло в тях е останало.
 3. Следете за това, че маслото е с вежди не се стича в очите , в противен случай те могат да се изчервявам и отечь.
 4. На върха на веждите поставете две тънки ивици, изрязани от памук дискове, както следва слой — ленти от целлофанового пакет за затопляне . Така всички химични реакции ще отидат много по-бързо. Ако си надбровные на дъгата са много високи и ленти постоянно падат, може да се монтира ги лейкопласт.
 5. Спешно съвет от козметика: не е необходимо по време на домашни козметични процедури, да се отдадете на стопански дела или да принуди своя изражението на лицето работи активно. Ако искате да се постигне максимална ефективност от масла за вежди, просто да легна и да се отпуснете.
 6. Време на експозиция такива маски на бровях — не по-малко от половин час и не повече от 2 часа .

Изтриване на

 1. Това е най-отговорният и най-трудният момент по време на цялата тази процедура. Мастни вещества, които се съдържат в течните горива, под течаща вода образуват тънък филм, който не се отмива. За да не позволите на неговото образование, човек трябва първо да се нанесе на суха, не напоена с вода на веждите, малко количество шампоан и едва след това да се измие с вода. Голям образуването на пяна при това няма да бъде, защото молекулите на шампоан ще бъдат свързани мазнини, масла.
 2. След това няколко пъти избършете веждите с памучен диск, потопен в никакъв бульон билки и лимонов сок.

Нюанси

 1. Честота на приложение масла за вежди — 1-2 пъти седмично.
 2. За лечебни цели (при блефарите, ако веждите падат ) масло може да се използва за апликации дори до 3 пъти на седмица, през ден.
 3. Курс на приложение — не по-малко от 15. След това да се направи почивка поне 3-4 недельки, да бровям напитаться това, което те са получили от тези апликации и маски.

Ако ще се придържаме към данните на препоръките, след приключване на курса на лечение (или обичайните грижи) неотложните проблеми ще бъдат решени. Обикновено, лечебно-козметична смес от масла за вежди (или ако те са били използвани в чист вид) ускорява растежа им, като ги прави по-гъсти, възвръща естествения си блясък и ярък, наситен цвят . Сега те ще изглеждат имате добре поддържани и красиви. Остава въпросът за малките — за да изберете конкретно масло или чудодейственную смес.

Любопитен факт

Веждите са необходими не за да придадат на очите по-голяма изразителността. Те ги защитават от влага, пот и мръсотия, които се трупат върху тях, след това източване в посока износител.

Масло за вежди: кое да избера, домашно приложение, рецепти за маски

Масло за вежди: рецепти

Всички хранителни масла за вежди , както вече беше казано, може да се прилага в чист вид. Но много по-ефективно ще маска -апликации, които представляват смес от няколко масла или едно базово масло с някои храни. Всяка една от тези маски решава конкретна задача. Това ще бъде вашата пътеводна звезда: изберете средство в зависимост от това, от какъв проблем искате да се отървете от него.

 • Репейное масло + усьма = за растежа на веждите

Можете да си купите специално масло за растежа на веждите в аптека с удобна четка: репейное ще ви струва 7 USD (приблизителна цена), усьма — скъпо: около 750. Те се различават от средствата, в обикновени опаковки, тъй като са предназначени именно за да се грижи за миглите и веждите. Ако ги смесете заедно по няколко капки, повярвайте ми: ще се окаже, просто разрушителните смес, която ще накара дори и най-редки вежди расте и да бъде гъста.

 • Бадемово масло + витамини = за послушности веждите

В същата аптека, не бъдете мързеливи, за да придобие капсули "Аевита" (това е комбинация от витамини А и е). Выдавив дома съдържанието им и смесете с разтопения на водна баньке бадемово масло, вие ще получите отлична маска за вежди, която ще ги направи покорни и нежни. Особено този инструмент е подходящ за онези, които при выщипывании не може да даде бровям желаната форма.

 • Рициново масло + шипка + от морски зърнастец масло = за растежа на веждите

Всичко козметика признават, че рициново масло за растежа на веждите — едно от най-добрите средства. За повишаване на ефективността си, опитайте да добавите към него още смачкани плодове от шипка и топло морски зърнастец масло (всички съставки — по 1 супена лъжица). Смесете всички, ще получите идеална маска, която ще накара веждите растат дори и след най-агресивния и спестяване выщипывания (което се случва достатъчно често). Тук обаче трябва да сте наясно с една подробност: морски зърнастец масло притежава красящим ефект, така че, передержав средство бровях, рискувате да получите ярко-оранжев оттенък. Оптималното време на затвора апликация не трябва да надвишава повече от 15 минути.

 • Кокосово масло + масло от какао + яйце = за укрепване на веждите

В период на бери-бери може да попадне не само косата на главата си, но и за вежди. Те редеют и в случай на някакво сериозно заболяване, например, блефарита. За укрепване на техните фоликули, опитайте се да се прилага върху веждите през деня следната маска. На една водна баня разтопете кокосовото масло с масло от какао. Разбийте, както трябва. След това в леко охладени смес добавете малко яйца (ако масла са твърде студени, протеин може да се сгуша, и тогава маската ще люспи). Всички съставки трябва да бъдат в приблизително равни количества.

 • Праскова масло + усьмы + жожоба = възстановяване на повредени вежди

Вие някога замисляли за това, какъв стрес изпитват вежди, когато ги выщипывают? Тясната връзка на фоликула на кожата на късане, е нарушена — това води до микроразрывам и щети на клетъчно ниво. В резултат на това страда кореновата система на цялата вежда. И дори тези косми, които не се допират при выщипывании, изпитват върху себе си този стрес. Поради това те могат да станат тънки, прекъсване на растежа им, ще бъде отбелязано поредение. За да коригира ситуацията, вечер след тази процедура, задължително направете следната маска: смесете в равни количества масло праскова, жожоба и усьмы.

Сега вече знаете, какво масло за вежди-добре това, което ще реши точно проблема. От цялото разнообразие на предлаганите косметологической продукти с ума си изберете това средство, след което ще се гледа в огледалото с блестящи очи, а не с горчиво разочарование. Може да намерите своя чудо-еликсир ще се окаже, не веднага, но да не се изоставя започнатото дело. Не харесвам ефекта след репейного масло — опитайте рициново. И тя не дойде — купете праскова. В крайна сметка вие със сигурност ще намерите това средство, което ще се използват редовно, за да се грижи за веждите си в домашни условия .