Рецепти за красота » Епилация » Епилация восъчните ленти в домашни условия: как да направите

Епилация восъчните ленти в домашни условия: как да направите

Все още не толкова отдавна за такава дреболия, като космите на краката си , никой не обръщаше внимание, освен, че те привлякоха вниманието плътност на покритие и тъмна. Сега модата диктува изобщо да се отървете от този защитен природен покривка.

Ако кожата на вашите крака не е идеално гладка, а след това се показват в изисканото общество – моветон. Отрича от косми на краката си по различни начини: кой ги бръсна на разстояние, които бензоил обработва, който изсветлява.

Най-добре придуманным средство, докато остават восъчни ивици. Как да направим депилация восъчните ленти в домашни условия, как да се направят такива ленти себе си?

За да направите восъчни ивици дома трябва да се подготвят плътна водоустойчива хартия или твърда тъкан, от която се нарязва на ленти с малък размер, след това трябва восък загрейте до поносима температура и нанесете върху проблемните зони на тялото.

Отгоре се затегне восъчни ленти, приготвени в домашни условия, оставете за няколко минути и ги напусне заедно с ненужни косми. Най-добре да изберете за ивици от тъкан памук или лен, выкраивать ги ширина някъде в ладошку.

Епилация восъчните ленти в домашни условия: как да направите

Внимание: дължина правят до 15 см, а на ширина – 10 см, се получава правоъгълник, трябва да се подаде от всички страни, а край обработват на оверлоке. Тези ленти могат да се използват много еднократна такса, размазвайки ги топла кола маска.

Сега Вие знаете как да направите восъчни ивици в домашни условия, а как да се изпълни депиляцию без помощта на експерти своите сили.

Как правилно използване на восъчните ленти?

Процедура на прилагането им не е много приятно, дори болезнени, но при някои умения неприятни усещания може да се намали.

 1. Поставят восъчни ивици само в чисто измити кожата. Всички замърсяване, вид на прах, на пот, макар и да не са видими с невъоръжено око, пречат на съприкосновение восък с кожата. Значи, не е много да помогне.
 2. За процедура, трябва да се отдели отделен ден. По възможност почивен ден. Ножкам след такива "удоволствия" ще трябва да се отпуснете. Ако се наложи да носите по срочни дела, това не донесе на въодушевление, нито на тях, нито на вас.
 3. Преди да нанесете восъчни ленти за предпочитане накисва в топла вана. Още эффектнее – парна краката в почти гореща вода (за да се докоснат може да устои на температурата). От спокоен, распаренной на кожата, премахване на космите е по-лесно. Порите се разширяват, болки вие ще чувствате по-малко.
 4. На старателно подготвената кожа е възможно и восъчни ленти наложи. Преди това растираете им, сгънати на две, минута, може би, малко повече за загряване на восък. В твърдо състояние, от него малко помощ.
 5. Прилепленную восковую ивица приглаживаете по посока на растежа на косми на крака.
 6. Давате воску време леко да се охлади. Космите zastynut в субстанцията, да бъдат оставени заедно с нея, да излизате от кожата си с корена.
 7. Изтриете ивица рязко движение срещу растежа на косата, притежаващи от единия край на кожата при ленти с пръсти.
 8. Ако ще е твърде болезнени, означава да се отложи процедура по няколко часа, а след опитам отново – в действителност процедурата е поносима, и адските болки не трябва да бъде.
 9. При такъв разрушительном излагане на кожата трябва да се помогне. Почивка, макар и частично, нейната цялост. В "прорехи" е налице риск от пренасят микроби, защото на свежеобработанную кожата се нанася специален послеэпилляционный крем.
 10. Най-най-добрият е с добавки от чаено дърво. Не е под ръка крем – нередно зехтин. То е още и кадифена кожа прави.
 11. Сега давате ножкам си починат и възстановят силите си, както себе си съберете восъчни ивици до следващия път, а ще настъпи след 3 седмици, когато космите умудрятся отново да нарасне с дължина най-малко половин сантиметър.

По този начин, се случва епилация восъчните ленти в домашни условия. Този е един от най-ефективните начини, когато "растителност" прибран за дълго време, кожата става гладка и еластична, а краката привлекателни и добре поддържан!

Епилация восъчните ленти в домашни условия: как да направите

Съвети от опитни — как да направим восъчни ивици у дома и да ги използват правилно?

 1. Преди извършването на епилация трябва да погледнете дължината на косъма, те трябва да бъдат не по-малко от 5 мм, в противен случай резултатите ще бъдат минимални.
 2. Важно е да се помисли противопоказания в момент на извършване на процедури, премахване на различни наранявания, кожни заболявания, за да може температурата на тялото не е по-36,6 градуса.
 3. Направи депиляцию по време на менструация и в първата седмица след менструация не се препоръчва.
 4. За да си направите восъчни ивици трябва да си закупите качествена естествена тъкан и восък, стриктно да се следват инструкциите за експлоатация.
 5. Снимате на лента трябва да се противопоставят на растежа на косата, за да не се наруши целостта на косъма покривка.
 6. Депилация достъпни и високо ефективно, може да се направи в домашни условия, не привличат в помощ на специалист.

Да, красотата изисква жертви, но само ако те не са свързани със здравето. Грижете се за себе си. Сега вече знаете как Се правят домашни восъчни ивици и задръжте депиляцию кола маска, бързо и ефективно.

Заключение и препоръки!

Ако Имате някакви въпроси, можете да гледате видео за депиляцию восъчните ленти в домашни условия и да намери отговори на всички въпроси, които нюанси на провеждане на процедурата.

Не забравяйте, че след употреба на восъчни епилация в съответствие с всички правила, косата на проблемните места ще нарасне за около 3 седмици. Така че за Вас да решите – провеждане на процедура или не, но резултатът обещава да бъде зашеметяващ!

Видео за восъчни полосках за депилация