Рецепти за красота » Епилация » Епилация на подмишниците в домашни условия

Епилация на подмишниците в домашни условия

Епилация на подмишниците в домашни условия
Косата на мишници растат много по-бързо, отколкото в други части на тялото. Начини за премахване на нежелана растителност има много, което ви дава възможност да изберете най-добрия метод, който е подходящ за всяка жена е индивидуално. Епилация на подмишниците се счита за проста процедура, но на малцина са известни тънкостите на всички методи за премахване на косми в тази част на тялото.

Видове епилация на подмишниците

Кожата на подмишниците е достатъчно нежна, а бръснене само увеличава интензивността на растежа и дебелината на косъма.

Съществуват различни начини за епилация на подмишниците, които можете да приложите в домашни условия, или за процедура в салона за красота.

Избор на метод на епилация зависи от вашите финансови възможности, праг на болка, както и дълготрайност на желания резултат. Най-често срещаните начини за епилация на подмишниците, се считат за:

 1. Кола маска – по време на тази процедура, космите се премахват от корен чрез нанасяне на загрятата восък. Маса се разпределя по кожата, а отгоре се поставя хлопковую ивица. След това, на малка перука на темето паузи надолу рязко движение, а растителността се отстранява заедно с остатъците от восък. Такава депилация подмышекпроходит доста болезнени, а по-скоро резултат от процедурата може да продължи от 2 до 4 седмици;

  Епилация на подмишниците в домашни условия

 2. Эпилятор – такъв начин предполага отстраняване на косъма специални електрически уред, наставка който се състои от множество по-малки пинцетов. Корона эпилятора се движи, а за табела да улавят космите, разкъсване ги заедно с корена. Обработка на подмишниците по този уред се различава, особена болезненностью, и не всяка жена може да понася тази процедура. Ефектът от прилагането на эпилятора може да продължи от 2 до 4 седмици;
 3. Крем-а depilator – този метод дава възможност за премахване на растителност с тялото си, благодарение на спрей средства със специален химически състав. Крем за депилация омекотява структурата на косъма и допринася за неговата выскальзыванию. Някои производители произвеждат кремове, предназначени за отделните части на тялото. Такава депилация на подмишниците не доставя дискомфорт, но ефектът от процедурата ще трае дълго: косата ще започне да расте отново след 1-2 седмици;
 4. Элос епилация – това е иновативен метод за епилация, който се използва само в салони за красота или козметични центрове. Предимството на тази процедура е, че при обработката на подмишниците специален апарат ще можете да се отървете дори от тежки, тъмни или гъста коса. Уредът не само премахва растителност за много дълго време, но и стяга кожата в зоната на обработка. След преминаване курса на элос епилация, можете да не се притеснявате за растежа на косата, за срок от 5 години;
 5. Лазерна епилация – модерният метод е известен на всички. След курса на облъчване световыми огнища, можете да се отървете от косата на няколко години. Лазерна епилация на подмишниците не доставя дискомфорт, но изисква значителни финансови инвестиции. Процедурата може да се поръча във всеки салон за красота, където ви съветва опитен майстор. За да постигнете максимален резултат трябва да се подложи на облъчване, който се състои от 3-6 сесии. Лазерна епилация на подмишниците се смята за най-популярният начин за премахване на космите за дълго време;
 6. Фотоэпиляция – тази процедура също се извършва в салони за красота, където за премахване на растителност, се използват специални апарати. По време на сесия на капитана облучает фоликули с помощта на ясно насочени светлинни вълни, което допринася за разрушаването на крушки и отстраняване на косата за дълго време. Процедура минава така, както и лазерна епилация на подмишниците, с единствената разлика, че фотооблучение струва малко по-евтино. След няколко сеанса можете да забравите за растителността в срок от 3 до 6 години.

Епилация на подмишниците в домашни условия
Не трябва да забравяме, че хардуерни техники има достатъчно голям списък с противопоказания. С него задължително трябва да се запознаете преди да бъде записан на сесия в салон за красота или косметологическом центъра.

до оглавлению ↑

Домашната епилация на подмишниците

Ако нямате достатъчно време или пари, за да посещават редовно майстор в салон за красота, тогава идеалният вариант ще е независима епилация.

Депилация на подмишниците изисква определени умения, но приловчившись, можете бързо и ефективно премахване на коса в домашни условия.

За да не нарани кожата си и да проведе процедура за ефективно и лесно, спазвайте тези препоръки:

 • Преди ваксингом не си струва да вземете вана или душ, той помага да се избегне раздразнение;
 • Космите не ще врастать, ако преди процедурата да прекарате легкийпилинг;
 • Депилация на подмишниците ще мине добре, ако дължината на косата е тази част от тялото ще достигне 3-5 мм;
 • Внимателно дезинфицируйте ръцете, преди да започне процедура;
 • Епилация на подмишниците в домашни условия

 • Когато епилация на подмишниците ще свърши, нанасяйте върху кожата успокояващ лосион или крем;
 • Ако сте премахване на растителност с помощта на восък, а след това се откъсне лента трябва да се рязко и ясно посока на движението;
 • Эпилятор най-добре да заложите на първа скорост, това ще намали възпаление на процедурата;
 • Ако все пак предпочетете по време на бръснене, това не забравяйте за нанасяне на специални средства за забавяне на растежа на коса.

Процедурата трябва да мине лесно, ако правите всичко правилно. Епилация в домашни условия ще ви помогне да спестите време и пари, както и ще контролират процеса на епилация. Препоръчително е да закупите успокояващи лосиони и кремове, които забавят възстановяването на крушки и растежа на нови фоликули.

За тези жени, при които има проблем с висока чувствителност на кожата, има специални кремове и спрейове, те са пуснати на тялото за облекчаване на болката.

Ако се страхувате да правите процедурата самостоятелно, може да се подложи на консултация при козметик. Той ще ви покаже как да се извърши епилация у дома, и ще помогне на индивидуално изберете най-добрият метод на епилация.