Рецепти за красота » Епилация » Епилация с горещ восък (депилация) - какво е това, какъв по-добре в домашни условия, видео, мнения

Епилация с горещ восък (депилация) - какво е това, какъв по-добре в домашни условия, видео, мнения

Депилация гореща кола маска – това е метод за премахване на нежеланото окосмяване от тялото с помощта на загрятата восък. По своята температурата на восък не е толкова горещ, обикновено го загрейте до температура 45-55 OS.

Друго нещо е, че в студено състояние на такава восък твърдо, и да започнете да го използвате, първо трябва да се затопли до течно състояние. "Горещо" тя се нарича така, защото в сравнение с други видове (например, с по-топъл) и го загрейте до най-голяма температура.

Епилация с горещ восък (депилация) - какво е това, какъв по-добре в домашни условия, видео, мнения

Предимства

 1. За него човек трябва най-малко количество материали за еднократна употреба, само мистрия и съд за подгряване.
 2. За сметка на висока температура горещият восък затопля кожата и улеснява отстраняването на косата, защото депилация на гореща кола маска е най-лек начин за обезкосмяване и по-малко болезнено.

Недостатъци

 1. Тъй като премахва горещ восък, без използването на филтър на ленти, а след това за неговото прилагане се изисква определено умение.
 2. Ако горещ восък, за да се затопли в микровълнова фурна или на водна баня, а след това има риск от перегреть му и да се получи изгаряне на кожата.

В основата на горещ восък се използва за премахване на косми, с кожа на лицето, подмишниците) и зона бикини. Но е напълно възможно да се използват за епилация на кожата на ръцете и краката.

Видео: Топъл и горещ восък

Епилация у дома

Преди всичко, трябва да закупите всичко необходимо за процедурата:

 • шпатули;
 • воскоплав или специална капацитет за разогревания восък на водна баня;
 • горещ восък за епилация;
 • необходимата козметика за подготовка на кожата за процедурата и за нанасяне върху кожата след епилация.

Шпатули най-добре да вземат за еднократна употреба, дървени, тъй като лъсвам восък, след всяка процедура просто скучно.

Епилация с горещ восък (депилация) - какво е това, какъв по-добре в домашни условия, видео, мнения Снимка: шпатули за нанасяне на кола маска

Воскоплав, ако планирате да направите епилация себе си постоянно, по-добре да закупят, тъй като това значително ще улесни процеса на провеждане на процедурата. Модерни воскоплавы не само загрейте го до желаната температура, но и поддържат зададената температура през цялото време, докато ви е необходимо.

Епилация с горещ восък (депилация) - какво е това, какъв по-добре в домашни условия, видео, мнения Снимка: воскоплав

Обикновено е напълно достатъчно е воскоплава 400 гр восък. В него, при случай, може да се претоплят и парафин за провеждане на парафинотерапии на ръцете и краката. Парафин в този случай се нанася с четка.

Можете, разбира се, за да се затопли восък на водна баня и се държи резервоарът е с восък в гореща вода. Но ето носене на такава структура не е съвсем удобно. Има вероятност, че восъкът постепенно се получава прегряване или обратното започне да се охлади преди да приключите процедурата.

Епилация с горещ восък (депилация) - какво е това, какъв по-добре в домашни условия, видео, мнения Най-неприятно от начините е отново затопляне в микровълнова фурна. Трябва да се затопли восък, така че да не обжигал кожата, и периодично да се нагреят по време на процедура, така както охлаждане, восъкът се втвърдява и престава лесно да се прилагат върху кожата. Горещ восък за епилация можете да си купите сега е различно. 

Най-популярни марки са Veet, Depilflax и Карамел.

Обикновено горещ восък, продавани в опаковки под формата на монолитна греди, плочи или гранули. Ако планирате да премахнете косми от големи участъци от кожата, тогава може да го взема в барове или плочи.

Восък на гранули трябва да изберете тези, които ще извършват епилация малки области. Във всеки случай, восъкът, който остава неизползвано, след процедурата може да се затопли отново, неговото качество от това не страда.

За подготовка на кожата за депилация трябва да използвате специален обезжиривающий лосион и талк. След процедурата можете да изберете или успокояващ и охлаждащ лосион или лосион, замедляющий растежа на косата.

Видео: Топъл восък от Veet

Епилация с горещ восък (депилация) - какво е това, какъв по-добре в домашни условия, видео, мнения Готови за използване восъчни ивици ще направи кожата ви гладка за дълго време! Научете всичко за това в статия восъчни ленти за депилация veet .

Интересно, как правилно да правят епилация гореща кола маска в домашни условия? Отидете на линка .

Противопоказания за премахване на

Преди да изтривате коса, обърнете внимание на факта, че на кожата не е:

 • увреждане на целостта на: порязвания, драскотини, охлузвания;
 • разширени вени;
 • прояви на вирусни, бактериални или гъбични заболявания;
 • папиллом, брадавици, кондиломи;
 • дразнене, независимо от причините, които могат да го предизвикат.

Подготовка за процедурата

Няколко дни преди епилация не си струва да си правят слънчеви бани. Един ден преди процедурата трябва да се търкат. Ексфолиране на мъртвите клетки на кожата, улеснява отстраняването на косата.

Преди премахването на косата е по-добре да не се провежда пилинг, без излагане на слънце, тъй като това може да влоши и възстановяване на кожата след процедура.

Изпълнението на дэпиляции гореща кола маска

Епилация с горещ восък (депилация) - какво е това, какъв по-добре в домашни условия, видео, мнения На суха и чиста кожа, трябва да подготавливающий лосион. Ако кожата е склонна към сухота, шелушению или раздразнение, това не е излишно да затальковать или припудрить детска прах мястото на епилация.

Загрятата до течно восък се нанася върху кожата с дървена шпатула, по посока на растежа на косата. Едновременно може да се прилага едновременно на няколко места на кожата, за да не губите време в чакане, когато една "тиква" восък се втвърдява достатъчно, за да го премахнете.

Тук е важно да се оставят между парцели за нанасяне на восък достатъчно интервали, за да могат после да вземете и да премахнете всяка от твърда плочи восък поотделно. Се отстранява восък, след втвърдяване срещу растежа на косата.

Видео: Техника за нанасяне на горещ восък

Много добре техниката на нанасяне и отстраняване на горещ восък, показана в това видео. Едва ли ще можете да повторите всичко е ясно от първия път, но постепенно и да ви дойде същата лекота и увереност на движенията.

Тук е важно да се обърне внимание на следните основни правила за нанасяне на восък:

 • восък е необходимо да наберете достатъчно количество, консистенция восък трябва да е максимално течна, но е важно да не перегреть восък;
 • първият слой восък винаги се нанася по посока на растежа на косата, след това вече се подели восък може кръгови движения, осмици и т.н., независимо от посоката на растежа на косата;
 • не си струва да се опита участък восък върху максимална площ на кожата, слой от восък трябва да бъде достатъчно плътен, за да премахнете восък с косата, в противен случай той сълзотворен, но не дебел, че при изтриване той не ломался;
 • край восък "питки" трябва да бъдат оформени кръгли и достатъчно плътни, или на восък, ще бъде невъзможно да се улови и да премахнете заедно с грижа за косата, плюс още трябва да се измие от себе си остатъците от восък;
 • веднага след отстраняване от восък с косата трябва да натиснете или с натиск прогладить места, отдалечени на косата, за да болезнените усещания са намалели.

След като космите ще бъдат отстранени, трябва да се нанесе върху кожата успокояващ лосион или масло. Ако използвате средство, замедляющим растежа на косата, по-добре е да се нанесе върху кожата, преди масло.

Епилация с горещ восък (депилация) - какво е това, какъв по-добре в домашни условия, видео, мнения Снимка: депилфлекс - восък за епилация
Първо е по-добре да тренират в лесни за епилация, кола маска на части, например, на пищялите. Само когато се научите как да се насладите на гореща кола маска на прости части на кожата си, можете да преминете към сложни, като подмишниците или дълбоко бикини.

За бикини е по-добре да изберете восък на гранули. Той е по-пестеливо изразходва и се нанася на по-тънък слой, е достатъчен, за да се образува еластична маса и премахване на космите.

Епилация с горещ восък (депилация) - какво е това, какъв по-добре в домашни условия, видео, мнения И да решите да направите епилация бикини гореща кола маска у дома? Запознайте се с този метод повече в статия за епилация с кола маска на зона бикини .

Интересно е, какви могат да бъдат последствията след провеждане на процедура за бразилската епилация? Отидете на линка .

Научете най-сигурните и надеждни видове епилация на зона бикини, като отидете на този адрес .

Цени

ВосъкЦената в рубли
depilflax 1 кг650
depilflax 500 гр320

Видео: Процедура за епилация, кола маска

Вашето мнение