Рецепти за красота » Епилация » Обезкосмяване на ръцете. Ефективно премахване на коса

Обезкосмяване на ръцете. Ефективно премахване на коса

Обезкосмяване на ръцете. Ефективно премахване на коса

Нежно, деликатно, нежно, меко, нервни...какво прилагателни не се прилагат до женски ръце! Но никой и никога не ще стане с възхищение говори за химикалки — "космати". Това е може би най-последното нещо, което бих искал да чуя от жена. Въпреки това, космите на ръцете растат — толкова е устроен човек. Вярно, те растат по различен начин. При някои счастливец им, като цяло, практически няма, а други — слаб, едва забележим светъл пушок, трети е щастлив да има много по-малко — растителността достатъчно гъста и дори е много забележим.

От древни времена жените търсят начини да се отървете от излишната "волосатости". Още в древността е била много популярна епилация с кола маска ръце. При сегашните красавици се появи значително по-големи възможности. Модерна косметология позволява на всяка жена да се подбере този метод, който е най-подходящ точно за нея.

Вярно е, че преди да се реши на тази процедура, трябва да разберете дали имате някакви противопоказания. Основните от тях са:

 • захарен диабет;
 • хормонални нарушения;
 • бременност или кърмене;
 • остра етап на херпес;
 • наличието на слънчеви изгаряния, рани или други повреди на кожната покривка;
 • индивидуална непоносимост към компонентите, използвани за процедури.

Това далеч не е пълния списък. За предотвратяване на възможни негативни последици за здравето му, трябва да се консултирате с вашия лекар.

"Домашни" методи на епилация

Може би най-лесният и бърз начин за премахване на ненужната растителност — това бръснене. Обаче за ръце, той абсолютно не е подходящ. Още на следващия ден след процедурата космите започват да растат. И ще станат още по-строги, по-тъмни и дебели. А ръцете стават бодливи на допир. Това е наистина това, което най-малко бих искал! Затова бръснене струва веднага с възмущение отхвърли.

Друг популярен метод — кремове-депиляторы. Те са изключително лесни и удобни за употреба. Да, и се наслаждавайте на тях, изобщо не боли. Вярно, има и своите минуси. На първо място, ако имате чувствителна кожа, то от прилагането на такива кремове може да възникне дразнене. Второ, ефектът, за съжаление, достатъчно кратко време. Два-три дни — и трябва да се повтаря процедурата.

Следния начин — това е епилация на косата в ръцете си с помощта на битови электроэпилятора. Корона на уреда се върти с голяма скорост и отстраняване на космите става по механичен начин. Това също е доста удобно — операция може да се направи си сам, в домашни условия. Да, и ефектът е много по-устойчив — две-три седмици. Въпреки това, процедурата е доста болезнена. След нея често се случва раздразнения, а много се оплакват от силен сърбеж. За да се успокои кожата, се препоръчва да се използват специални лосиони.

Промяна на цвета. Строго погледнато, този метод няма да ви позволи да се отървете от нежеланото окосмяване. Но, ако растителност в ръцете на достатъчно рядка и тънка, можете да се прикрие с нея. За тази цел можете да използвате разтвор на водороден прекис. Той ще погълне естествен тъмен пигмент на косата и, като следствие, ще ги направи незабележими.

Обезкосмяване на ръцете. Ефективно премахване на коса

Епилация с кола маска

Следващото много популярен начин за епилация с кола маска ръце. Могат да се разграничат две разновидности на този метод:

 • използването на специални восъчни ивици;
 • епилация с горещ восък.

Восъчни ивици се нанася върху кожата на ръцете и се отстраняват рязко движение, което се извършва срещу растежа на косата. Епилация с горещ восък изглежда малко по-различно. Восък се загрява и се нанася на тънък слой върху желаната зона. Горещ състав омекотява кожата и осигурява проникване на вещества в космените фоликули.

След пълното втвърдяване на повърхността се поставят ленти от дебела хартия, а след това извадете я рязко движение. Нежелана растителност по ръцете се отстранява заедно с кола маска. Ефектът от такава процедура се запазва в продължение на две — четири седмици. Резултатът ще зависи от вашите индивидуални особености. Епилация с кола маска — процедурата е доста болезнена. Освен това, в процеса уврежда най-горния слой на епидермиса. Затова след епилация, кола маска се препоръчва да се прилага върху кожата специален гел, който допринася за регенерация на нови клетки.

Лазерно и электроэпиляция

Това е още един достатъчно ефективен и изпитан метод. Нежелана растителност се премахва под въздействието на импулсен ток, който прониква във вътрешността на космената луковица и образува малка спайку. Тя предотвратява притока на хранителни вещества и, като следствие, на косата, останал без "храна", е убит.

Резултатът от епилация се запазва в продължение на две-три седмици. Въпреки това, процедурата е достатъчно болезнени и може да предизвика дразнене на кожата. За да се сведе странични ефекти до минимум, се препоръчва да се използват специални състави, които успокояват увредената кожа и, освен това, не позволяват волоскам врастать в нея.

Това е сравнително нов, но вече е завоювал популярност начин да се отървем от омраза растителност. Процедурата се извършва с помощта на специална лазерна инсталация. Под въздействието на радиация косата си променят цвета и структурата, стават тънки и по-малко видими. Волосяная глава лук се нагрява и разрушава. И с течение на времето — след няколко процедури — можете да се отървете от косми по ръцете напълно.

Обезкосмяване на ръцете. Ефективно премахване на коса

Правила за поведение след епилация

Независимо от това, какъв метод да изберете, след нейното провеждане трябва да се спазват някои правила и предпазни мерки.

 • В продължение на поне две седмици трябва да защитят кожата си от въздействието на ултравиолетовите лъчи. Не е препоръчително да се правят слънчеви бани, както преди да излезете на улицата в най-горещото време на годината трябва да се ползват със специални кремове от слънчево изгаряне.
 • В рамките на първите дни след процедурата, не си струва да посетите сауната или вани.
 • Космите, които растат в почивките между сесиите на лазерна или электроэпиляции, могат да се премахват само с помощта на крем за депилация.

Както виждате, епилация на ръце в момента е престанала да бъде проблем. Има желание и от растителността няма да остане и следа. Просто изберете най-подходящия метод — и всичко ще бъде наред. Нека си писалка винаги ще бъдат деликатни, нежни и женствени.