Рецепти за красота » Епилация » Епилация на лицето: изберете удобен метод за премахване на косата

Епилация на лицето: изберете удобен метод за премахване на косата

Епилация на лицето изисква точност и внимателност специалист при провеждането и е една от най-неприятните козметични процедури за жени. Това се дължи на факта, че именно тази част на тялото, привлича вниманието и е на ума, а защото всички грешки в грижите, трябва да бъдат изключени. В съвременния свят има много начини за епилация, мустаци и брадичка, защото една жена трябва да изберете подходящо.

Епилация на лицето: изберете удобен метод за премахване на косата

За да епилация на лицето е ефективна, трябва да се решат съществуващите начини за отстраняване. Има 2 възможности за провеждане на процедурата:

 • в домашни условия;
 • в козметичен салон.

Начини за домашна епилация

Епилация на лицето: изберете удобен метод за премахване на косата

Самостоятелно отстраняване на косата, както и посещение на специализиран салон, има своите положителни и отрицателни моменти. Така че, за да се отървем окосмяване по лицето себе си, ще трябва да решите с изглед отстраняване:

 1. Използването на бръснач. Вариант е приемлив, когато става въпрос за краката или подмишниците и хралупи, но за епилация мустаците и брадичката, че той не е подходящ. Методът не осигурява дългосрочни резултати и допринася за появата на нови твърди косми.
 2. Прилагането на эпилятора. Използват го също не се препоръчва, тъй като са възможни алергични реакции и възпалителни процеси.
 3. Депилация с помощта на крем. Често срещан вариант сред жените, особено в случай на растеж на космите над горната устна. За ефективността на този метод трябва да се използва в почти всяка седмица, че не винаги е удобно. При избора на козметични средства, обърнете внимание на производителя, срока на годност и възможни странични ефекти. Крем е противопоказан при чувствительном вид на кожата, защото, преди да започнете прилагането направете тест за алергична реакция, причиняващи консистенция на прегъване на лакътя.
 4. Премахване на кола маска. Популярният, но не най-приятния начин. Да се ползват, те трябва да се изключително предпазливо, за да не се допусне изгаряне. За тези момичета, които не желаят да работят самостоятелно с кола маска, има специални ленти. Премахване на мустаци е придружено с болка, но ефекта продължава няколко седмици.
 5. Епилация брадата и мустаците при жени с помощта на пинсета. Подходящ при определената възникване на косата и се различава от резултата, който трае около 6 седмици. Прилагат форцепс е по-добре само след распаривания на кожата.
 6. Осветление. Този начин е наистина женски вариант. Ако епилация на горната устна предизвиква страх и ужас, е допустимо да потъмнява парцел водороден прекис или гидроперитом. И двете медикамент дава сигурност и може да предизвика дразнене, алергични.
 7. Прилагането на шугаринга. Особено ефективен при премахването на косъм над горната устна. Shugaring лесно се подготвя самостоятелно и не притежава странични ефекти, тъй като в състава му влизат захар и вода.

Епилация на лицето: изберете удобен метод за премахване на косата

Освен изброените средства, съществуват така наречени забавители на растеж на косъма (кремове). Те се използват по няколко пъти на ден, за да спре растежа на нови косми. Резултатът е видим почти веднага и спомага за по-лесна епилация. Трябва да се помни, че комбинацията от замедлителя и самобръсначка непозволительно поради вероятността за разрушаване на печатната преса фоликули.

Използването на някоя от "домашни" методи не може да ви гарантира 100% резултат. По-разумни и дългосрочни вариант се счита за посещение на салон за красота, където ще избере подходящия за вашата кожа процедура. В днешния технологичен свят бръснач и кремове се считат за остарели варианти, прилагането на които не е много ефективно.

Козметични услуги са разделени на няколко вида. В по-големи подробности за всеки метод.

Лазерна епилация

Епилация на лицето: изберете удобен метод за премахване на косата

Епилация на горната устна на лазер е в търсенето от момичетата, но въпреки това процедурата е разпространена не само сред женския пол. Много мъже отдавна предпочитат да се възползват от лазера и се дължи на високата ефективност и безопасност на провеждане. Извършва лазерна епилация на лицето трябва не само да си специалист, който има опит с деликатни елементи на кожата.

Същността на процедурата е да се въздействието на лазера върху структурата на косъма, отговарящ за растежа му. Благодарение на сапфировой оптика лазер е невъзможно да навреди на намиращите се наблизо тъкани.

Се прибегне до метода могат тези, които:

 • има врастающие на космите;
 • бори се с дразнене и черни точки, след като бръснач;
 • не могат да премахнат растителност дълго време с други методи.

Лазерна епилация антени ще помогне на момичето да забрави други начини за отстраняване. Процедура има следните предимства:

 1. Липсата на алергични реакции, нараняване, раздразнения, възпаления.
 2. Да се отървем от 15% от косми, не са възникнали по-вече след края на първата процедура.
 3. Да се отървем от врастнали косми.
 4. Придобиване на гладка и кадифена кожа.

За да се отървете напълно от нежелана растителност върху лицето си, ще трябва до 8 сеанса. Точният брой на посещения ви ще предпише специалист.

Важно е да се отбележи, че епилация над горната устна, страничните страни на лицето е противопоказан за момичета в следните случаи:

 1. По време на бременност или кърмене.
 2. При онкологични заболявания.
 3. При захарен диабет.
 4. При псориазис, екзема или херпес.

Епилация на лицето: изберете удобен метод за премахване на косата

Недостатъци на лазерни процедури в висока цена на сесия и подготвителни действия. Преди процедурата не се препоръчва посещение на солариум и слънчеви бани, да се ползват с пинсети в зоната на епилация, използване на антибиотици.

В продължение На 3 дни след епилация ще трябва да се откаже от вземане на топли бани, посещения на басейни и сауни. Важен елемент в грижите е протирание кожа специално вещество със спирт.

Премахване на кола маска в салон

За разлика от дома на провеждане на процедурата е различно високо качество на прилаганите средства. С помощта на восък или восъчни ленти се провежда отървем от косата отстрани на лицето, брадичката и епилация мустаци при жените.

Плюсове восъчни епилация, както следва:

 • подходящ е фина и чувствителна кожа;
 • се извършва в съответствие с изискванията и индивидуалните характеристики на клиента;
 • продължителност на действие в продължение на 3 седмици;
 • всеки път, космите ще утончаться.

Недостатъците на посещение на салона:

 • значителни разходи;
 • невъзможността да се правят слънчеви бани, да се използват ексфолианти или гъба за лице;
 • необходимостта от редовно посещение на козметик за поддържане на ефекта.

При избора на подходящия начин да се анализира не само положителни страни и простота на действие, но и възможни странични действия.