Рецепти за красота » Епилация » Епилация бикини кола маска: как да направя, кой по-добре восък

Епилация бикини кола маска: как да направя, кой по-добре восък

Епилация бикини кола маска: как да направя, кой по-добре восък Депилация с восък (кола маска) – процедура е позната на почти всички представители на нежния пол. Много често се практикува подобно епилация в бикини зоната. Огромно предимство на процедурата е, че тя се извършва като в салони за красота, така и в домашни условия. Но преди да се депиляцию бикини кола маска сами, трябва детайлно да оправи вида на субстанцията, правилно да се вземат подходящи и опознаването на правилата за провеждане на процедурата.

Разновидности на восъчна маса

Днес има 3 основни типа на восък за епилация. Това ви позволява да изберете оптимален вариант субстанция под всеки конкретен случай и в крайна сметка да получите най-добрия резултат. Сега, повече от всеки:

 1. Студен восък се прилага на тоненьких волосках. По друг начин казано, това е депилация восъчните ленти, които трябва да се затопли в дланите преди употреба. В този случай порите на кожата при премахване затворени, така че процесът е доста болезнен.
 2. Топлата смес се счита за универсална, благодарение на лекотата на използване и липсата на риск от изгаряния. По-често с помощта на този продукт се третира с област на гърба, на краката и на ръцете, но премахването на растителност интимна област им също е възможно. Предлага се восъчна маса в специални касети, които са оборудвани с валяк, които преди процедурата са нагрети до 40заC. За премахване на състава с кожата се прилагат бандажные ивици.
 3. Гореща смес е идеална за епилация на всички зони на тялото. Восък трябва да се стопи в воскоплаве до температура не повече от 50наC, а след това да се нанесе с помощта на шпатула. Когато слой се втвърдява, вдига го над ръба и рязко сваля срещу растежа на косата. Тази процедура е най-малко болезнени сред посочените методики.

Кой е следващият изход? Процедура восъчните ленти в областта на бикини извършва непрактично, тъй като тя няма да даде желания ефект, а само ще осигури силна болка. За епилация на интимните зони на дома идеално – топло субстанция, тъй като е минимален риска от повреди на кожната покривка. Но при това по-малко болезнена е работа бикини гореща кола маска, която изисква определена сръчност и по-голяма внимателност.

Характерно за депилация бикини зоната

В прейскурантах козметични салони депилация бикини зоната е разделена на няколко подвида:

 • външно бикини представлява премахване на растителност по линия бельо;
 • дълбока бикини изисква известна практика, така че да започнете да експериментирате с тази област не трябва да бъде. Тя обхваща външно бикини, премахване на растителност с монс пубис и бедрата (вътрешната повърхност);
 • бразилският депилация – е дълбоко бикини с обработката на външните полови органи. В този случай се препоръчва да се обърнете към професионален козметик;
 • премахване на растителност в областта на ануса (между бедрата) – допълнителна услуга, която по желание на клиента комбинируют с някой от посочените по-горе видове депилация.

Съответно, отколкото беше увеличил площта на обработка и по-трудно процедура, толкова по-висока за него цена.

Дълбока бикини често се прави топла кола маска, тъй като е по-лесно, по-бързо и по-малко болезнено. Така че да направи тази процедура у дома е изключително трудно.

Техника на извършване на процедурите

По какво се различава епилация бикини от депилация? Така, че по време на първата процедура въпрос въздействие върху фоликула, а поради това разрушаването на самия прът косъмчета. А при втората всичко е много по-лесно – се отстранява само видимата част на косъма. Само на кола маска и shugaring премахване на растителност с корена, което е малко удължен ефект на гладка кожа. Но, въпреки премахване на корена, фоликул остава непокътнат, така че правилното име на процедурата — восък депилация, а не восъчна епилация.

Как се провежда депилация бикини зона?

 1. Преди да започнете процедури, трябва пара кожата (това може да е топъл душ, вана или с топла кърпа).
 2. Внимателно се намокри, за да премахнете излишната влага, а след това санирани лосион.
 3. Ако космите са дълги, се препоръчва да се отреже до дължината на 3-5 мм, в противен случай те се объркват в воске, че ще ви маса дискомфорт.
 4. Топъл восък. В зависимост от това по какъв състав се извършва процедурата, такъв температурен режим и трябва да се спазват. Съвместимост на субстанцията трябва да бъде полу.
 5. Вземете удобна позиция, при това подстелить еднократна пеленку или простынку, за да се изключи попадане на сместа на мебели.
 6. Ако восъчен депилация се провежда гореща кола маска, грим нанася се с шпатула, така че дебелината на слоя е 3-4 мм, а размер 2 см2. Постепенното премахване на малък остров ще осигури минимална болезненост.
 7. Даде състав да изстине за няколко секунди, да подкопае за край на пласта, а след това рязко дернуть срещу линията на растеж на косата, втора ръка малко по провеждането на кожата.
 8. Отстранете всички козметични масло остатъци восък и да нанесете успокояващ крем.

Каква е препоръчително да се спазва последователността при епилация на интимните зони на кола маска?

 • по линия бельо;
 • в областта на монс пубис;
 • горните устни;
 • межъягодичная гънка.

Да се учат на техника на провеждане на процедурата по първо трябва по линия на бельо и едва след това преминете към по-безогледно премахване.

Предимства и недостатъци на ваксинга

Преди да направите окончателен избор в посока на восъчни депилация, е важно да се знае за предимствата и недостатъците на процедурата.

Към предимствата се отнася:

 • системно прилагане на восък води до ослабеванию косъма и забавяне на техния растеж;
 • възможност за обработка на всички части на тялото;
 • минимум времето и разходите за труд;
 • наличност във финансовия план;
 • възможност за провеждане на премахване на кола маска в домашни условия;
 • достатъчно дълготраен резултат гладкост на кожата (3-4 седмици);
 • при спазване на техниката на изпълнение е минимален риск от раздразнение.

Епилация бикини кола маска: как да направя, кой по-добре восък

Като се има предвид всички положителни страни на съответната методика, недостатъци тук все още се намират:

 • болезненост по време на сесия, особено при нисък праг на чувствителност;
 • възможност алергични реакции;
 • врастването на косъма – често не е желателно проява;
 • дължината на косъма не трябва да бъде по-малко от 0,5 cm, с по-къса растителност восък не ви остави без дъх;
 • може би прекратяване стреля косми.

Противопоказания

Депилация, кола маска на зона бикини или някаква друга област се счита за универсална благодарение на своите качества, ефект и лекота на извършване. Но тази процедура има редица противопоказания, които не трябва да се пренебрегва:

 1. Бременност (особено в по-късен период).
 2. Гъбички, инфекция или увреждане на кожната покривка.
 3. Купероз и колоидно белези.
 4. Диабет.
 5. Разширени вени на мястото на преработка.
 6. Онкологични заболявания.
 7. Сериозни неврологични заболявания.
 8. Алергични към някоя от съставките.
 9. Свеж тен (не по-малко дни преди сесия).

Ако е налице някое от изброените състояния, не се препоръчва процедура преди да се консултирате с лекуващия лекар.

Интимна депилация восъчни маса – удобен, икономичен и практичен начин за премахване на нежелана растителност. В основата на процедурата се понася добре, без да причиняват сериозни странични ефекти. За провеждане на сесия за премахване на растителност в бикини зоната на дома, е необходимо само да следвате определени правила, посочени по-горе. Ако има някакви съмнения в собствените си сили, на първата процедура можете да отидете в един салон и да гледат професионалист, за да получите отговори на въпроса – как да направя депиляцию.