Рецепти за красота » Епилация » Епилация на подмишниците

Епилация на подмишниците

Епилация на подмишниците

Плевене растеж на косата в мишници изглеждат не само естетичен, но и са място натрупвания на бактерии. Така че от растителност на това място е прието да се отървете. Зоната на подмишниците депресии е много чувствителна, затова е въпрос на избор на начин на епилация е от изключително значение.

Характеристики

За начало ще разберем от самата идея за "епилация" , тъй като много или се бърка с подобно име "депилация", или доста смътно представляват, какво се крие зад тази дума. Епилация е временно или постоянно отстраняване на космите от корена или чрез унищожаване на космения фоликул.

Депилация точно е премахване на косъма над кожата , освен при извършване на тази процедура на космения фоликул не се унищожава. Така че космите растат достатъчно бързо. За депилация се отнася известната такава процедура, като бръснене, както и премахване на нежелана растителност с помощта на крем.

Най-главните предимства на този метод е, като бръснене , обуславливающие неговата голяма популярност, са безболезненность, бързина, ниски разходи. След бръснене при повторен растеж на леторастите на косата може да откриете, че някои от космите се намират под кожата. Врастването на косъма – не е много хубаво нещо, защото в такъв случай може да възникне възпаление на мястото на врастнали. Именно такава възможност е основният недостатък на бръснене. Ако това все пак се случи, може да се опитате да се възползвате от търкане, за да свали най-горния слой на епидермиса и освобождаване на растящи навътре косми. Все пак, това може да се окаже недостатъчно.

Чрез "против" използването на ножче за отстраняване на окосмяване може да се дължи и на скоростта на тяхното прераждане, защото кожата ви не изглежда гладка вече на следващия ден.

Видове

За да определят избора на вида на епилация, нека да видим какви са начините на епилация има.

С помощта на эпилятора

Эпилятор представлява устройство, работещо от електрическата мрежа или от батерии. Му главичката са разположени ganging нагоре парчета, които приличат на обикновен пинсети. При включване на эпилятора корона започва да се върти, пинсети които да улавят космите, и извади ги. Като цяло, устройството е с няколко степени.

При работа с эпилятором е препоръчително да се дължината на косата е не по-малко от половин сантиметър. За намаляване на болезнените усещания, които с течение на времето ще се проведат, най-добре е да използвате специална приставка за под мишниците. Ако използвате эпилятор за първи път, изберете първия скорост режим.

При провеждането на процедурите трябва да се кожа е суха, тъй като эпилятор по-добре се плъзга точно по такава повърхност.

Трябва да се разбере, че веднага след провеждане на процедура за эпилирования не може да изложи кожата воалите на прекомерно триенето на дрехите, сауната, водоеми, да правите слънчеви бани да се избегне заразяване. Така че епилация се извършва най-добре вечер преди лягане.

Съществуват някои противопоказания за премахване на окосмяване по такъв начин. Към тях се отнасят варикоз, захарен диабет, бременност, ако имате нисък праг на болка, хемофилия.

Как да започнем е важно да се уверите в изправност на индивидуалните и в отсъствието на механични повреди кожата покрива. Лечение на област подмишниците и хралупи, като антисептично средство. Ако косата индустрия с повече от половин сантиметър, трябва да ги изрежете до желаната дължина. Преди провеждане на процедурата, кожата трябва да затегнете. В противен случай тя може да попадне в пинцети эпилятора и нараняваме.

Карам эпилятор трябва да се под различни ъгли, както и премахване трябва да се извършва срещу растежа на косъма. След края на процедурата е необходимо да се прилага върху кожни воалите успокояващо средство за облекчаване на дразнене. Заслужава да се отбележи, че да се отървем от косата по този начин е най – болезнен вариант, но след няколко приложения на уреда дискомфорт изчезва напълно, а процедурата става бързо, тъй като космите започват да растат не толкова равномерно, като след употреба на бръснач, и не толкова бързо - за около две седмици.

Электроэпиляция

В предходния параграф разгледахме метод, при който космения фоликул се унищожава не напълно, а само частичн оа Има техники, които напълно се разрушава космения фоликул, макар и той повече не се възстановява. Към тези видове епилация се отнася электроэпиляция. Същността на този метод се състои в това, че всеки космения фоликул се въвежда специална игла, през която протича ток, той се свива и нататък коса абсолютно безболезнено се отстранява с помощта на пинсета.

Има игольчатую и пинцетную электроэпиляцию. Игольчатая точно е описана по-горе, а при пинцетной кожни воалите не са нарушени и фоликул се разрушава от разстояние, след това косата също се отстранява. Процедури электроэпиляции се извършват задължително с обезболиванием.

Това се извършва най-често с помощта на ледокаина. Този метод ще ви помогне завинаги да се отървете от косата всякаква дебелина.

За провеждане на тази процедура, косата трябва да достигне дължина от приблизително три милиметра. Преди провеждане на процедури специалист обработва епидермиса и антисептично средство, за да се избегне проникване на бактерии вътре, тъй като този метод предполага увреждане на кожата покрива.

След това желаната зона се третира с местните анестетиком и започва самият процес на епилация, който повече от трае около час. След приключване на процедурата, кожата се третира с антисептик отново, а след това се прилага успокояващ противовъзпалително средство.

За пълно освобождение от косата, в зоната на подмишниците е необходим цял курс от такива процедури , броят на които се носи индивидуален характер. В края на краищата, след известно време започват да се появят косъмчета, които са в активна фаза на растеж.

Да се избегне заразяване трябва да се свържете дрехи с третираната зона и ги ненужната триене. Известно време ще трябва да се въздържат от къпане във водоеми, басейни, посещение на сауна и прием на слънчеви бани.

Както и всеки друг метод, электроэпиляция има редица противопоказания: кожни заболявания, психични разстройства, диабет, увредени кожни воалите в третираната зона, бенки и наколки на мястото на предполагаемото провеждане на процедурата, онкологические заболявания, варикоз, бременност.

Фотоэпиляция

Тя се отнася до по-малко болезнени процедури, отколкото предишната обаче всичко зависи от вашите индивидуални особености. Косата се отстранява с помощта на въздействие върху тях на светлинни импулси, тъй като меланинът – оцветяване пигмент на косъма, поема светлината, в резултат на което косата се загрява, а корен под въздействието на високата температура унищожава. Именно поради липсата на меланин в побеляване на косата, или с ниско съдържание светли фотоэпиляция върху тях не действа. Лица с много тъмна кожа трябва да бъдат изключително внимателни, тъй като поради големия поглъщане на светлина тъмна кожа могат да се появят изгаряния.

За провеждане на процедурата дължината на косъма трябва да бъде около половин милиметър. В продължение на няколко седмици преди нейното провеждане трябва да се въздържат от отстраняване на косми эпилятором, электроэпиляции и всички възможни начини за увреждане на космения фоликул. Може само да се насладите на ножче за бръснене или крем-депилятором.

Биоэпиляция

Биоэпиляция – премахване на нежелана растителност с помощта на гореща или студена кола маска.

Тази процедура може да се извършва както в салона, така и у дома. За самостоятелно неговото провеждане, най-добрият вариант ще придобиване на восъчни ивици. Те идват в различни форми, достатъчно е само да изберете точната за вас. За тяхното използване е необходимо само затоплете лентичките между дланите, след това да се прикрепя към желания сайт, да натиснете и да се откъсне лента по посока на растежа на косата. Эпилируемый парцел непременно трябва да е чиста и суха.

Биоэпиляция противопоказан при заболявания на кожата, захарен диабет, разширени вени, в тази зона. След процедурата трябва да се справят зона антисептично средство и да успокояващо средство.

Лазерната

Това е най-безболезнена, но и най-скъпа процедура . Същността на метода се състои в това, че под влияние на лазерен лъч фоликул се унищожава. За провеждане на процедурата дължина косъмчета не трябва да надвишава пет милиметра. За месец и половина, трябва да се избягват процедурите, които увреждат корените на косата. Две седмици преди провеждане на лазерна епилация трябва да се избягва активно слънчеви бани. След процедурата в продължение на една седмица не може да се използва средства, съдържащи алкохол за изготвянето им в третираните зони. След процедурни режим и противопоказания не се различава от същите, че и след фотоэпиляции.

Как да вземем най-добрият начин?

Еднозначен отговор на този въпрос е трудно да се даде. Ако не разполагате с достатъчно средства, се опитайте да изпълнява процедура биоэпиляции или поръчайте эпилятор. Ако искате да се отървете от косми под мишниците на много дълго време, може да опитате фотоэпиляцию, электроэпиляцию или лазерна. Но бъдете готови за това, че се нуждаят от няколко сеанса.

Ползи и вреди

За качествено провеждане на процедурата епилация на подмишниците впади н, трябва да се спазват няколко важни правила. На първо място, както и всяка друга процедура, нарушающая целостта на кожната покривка, епилация изисква консултация със специалист.

За да се избегне евентуално заразяване, трябва да се грижи за антисептични средства. За тези цели може да се използва, например, мирамистин.

Процедурата епилация в зоната на подмишниците е винаги придружен от болевыми усещанията, така че придобиването на местна упойка, не е излишно мярка, за да обезболить желания парцел. За тази цел може да се използва като спрей с лидокаином.

Грижа за кожата

След процедурата кожата, като правило, винаги раздражена , така че използването на успокояване на противовъзпалителните кремове ще успокои раздразнения и облекчаване на болката. За това е необходимо веднага след процедурата нанесете лекарството върху засегнатата област.

Въпроси, отговори и съвети

Сред най-често задаваните въпроси, свързани с епилация на подмишниците, може да се открояват следните:

  • Боли ли е? Да, кола маска – процедурата е много болезнена, но местните анестетици са в състояние да направи процедурата по-удобна. Най-безболезнено се счита за лазерна епилация.
  • Възможно ли е да се отървете от косата завинаги? С помощта на лазер, фотоэпиляции и электроэпиляции може да се отърве от нежелана растителност дълго време, а именно на няколко години. За това трябва да се предприемат курс от процедури. Но е важно да се разбере, че с помощта на тези методи се отстраняват космите, които се намират в активна фаза на растеж.
  • Ако ви боли под мишниците след епилация , трябва да се прилага върху засегнатия участък успокояващ противовъзпалителни средства.
  • Ако се появиха подутини след провеждане на процедура , е необходимо винаги да се консултирате с вашия лекар, тъй като помогне правилно да премахнете запечатване може само специалист. В някои случаи ще се нуждаят от определяне на антибиотици.
  • Колко трябва сесии электроэпиляции? Това зависи от вашите индивидуални особености. Някой може да се изисква 3-5 сеанса, а някой още по-голям.
  • Колко огнища трябва да фотоэпиляции подмишниците? За епилация на областта под мишниците може да се наложи 10-30 огнища.
  • С каква възраст могат да се премахват косми под мишниците? Колебливо, не по-рано от 15 години
  • Колко се пази резултат? Зависи от вашите индивидуални особености, но като цяло, повече от пет години на космите ви притеснява, не ще. Това се отнася и за фотоэпиляции, лазерна и электроэпиляции. В останалите случаи, космите растат приблизително 2-3 седмици.

Коментари

Според коментарите, космите след провеждане на лазерна, фотоэпиляции, электроэпиляции наистина стават по-тънки и по-малко растат. Кожата под мишниците става гладка. Сред минусите на потребителите посочват високата цена на подобни процедури и необходимостта от тяхното повторение.

Много са доволни от използването на эпилятора и процедура биоэпиляции, тъй като косата впоследствие започват да растат по-рядко, тези процедури не са скъпи, както болката с времето не се усеща, и процесът на премахване на окосмяването става достатъчно удобно и бързо.

Как сами да направите епилация на подмишниците захар паста - във видеото.