Рецепти за красота » Епилация » Епилация и солариум - когато можете да изтривате коса и слънчеви бани

Епилация и солариум - когато можете да изтривате коса и слънчеви бани

Епилация и солариум - когато можете да изтривате коса и слънчеви бани Повечето представители на нежния пол премахване на нежеланото окосмяване по различни начини, а се изпращат след слънчеви бани, но малко хора мислят, съвместими ли на солариум и епилация.

Загоревшее тялото винаги изглежда привлекательней, така че момичетата често посещават солариум. Но от придобиването на хубав тен трябва да се откаже, ако сте си направили епилация или планирате да отидете в салон за епилация.

Епилация в салон (фотоэпиляция, лазер, електрическа и т.н.) е много популярен сред жените. Тя ще ви позволи да постигнете най-добрите резултати в сравнение с бритьем в домашни условия. Гладка гладка кожа за по-дълъг период – в резултат на епилация. Но ако сте решили премахване на растителност в салон, солариум и слънчеви бани на слънце си струва да се откажа.

Възможни последици

След епилация в солариум е невъзможно, тъй като това може да доведе появата на усложнения. Кожни воалите след премахване на косъма с корена стават уязвими и чувствителни. В епидермиса се нуждае от специални грижи и защита от различни фактори, в това число и слънчеви лъчи.

Ако след процедурата по премахване на растителност печете на слънце или солариум, расте рискът от развитие на следните странични ефекти:

 • изгаряния;
 • покраснений;
 • появата на старчески петна;
 • раздразнения;
 • механично увреждане на повърхностния слой на епидермиса и така нататък.

Козметика препоръчват да се ограничи излагането на слънце и преди процедурата и след нея. Ако искате през лятото да имате красива загоревшее тяло, епилация трябва да се направи до началото на плажния сезон. Защото резултатът трае около 3 месеца, вие ще можете през лятото да има хубав тен и гладка кожа. А след приключване на плажния сезон отново да се отправят на процедурата.

Епилация и след солариум: да или не?

Някои момичета се чудят, дали може да се прави епилация след солариум. Някои видове епилация е разрешено да провежда след получаване на тен, но все пак козметика препоръчват да се въздържат от дамаск преди процедурата по няколко причини:

 • на тъмна кожа ефективността на епилация може да бъде в пъти по-ниски;
 • висок риск от появата на усложнения като изгаряне, покраснений и раздразнение.

Тен преди лазерна эпиляцией

Отстраняване на космите с помощта на лазер – популярна процедура сред жените, тъй като има много преимущества. Тя ви позволява да забравите за нежеланото косата за дълъг период от време, при това отстраняване не е придружено от болевыми усещания.

Особеност на метода е, че лазерът въздейства върху пигмента, който петна косата, разбивайки го. В резултат на дейността на космените луковици е нарушен.

При приемане на слънчеви бани на размера на меланин в кожата покровах расте, така че ефективността на процедурата намалява. Освен това, премахване с лазер на косата след солариум може да доведе до изгаряния и алергични реакции.

Фотоэпиляция след солариум

По-рано категорично е забранено да извършват фотоэпиляцию след получаване на тен. Това се дължи на факта, че в основа на техниката се крие влияние върху луковиците на косъма изблици на светлина. Продължителното излагане на слънце или посещение на солариум в продължение на две седмици преди сесия може да предизвика силни термични изгаряния.

Сега разработено оборудване, което се отразява на кожата по-слаби световыми лъчи, така че да се откаже от слънчеви бани на такъв дълъг период не е задължително. Но ефективността на данни, устройства са значително по-ниски. Преди фотоэпиляцией поинтересуетесь майстора, трябва ли да се откажат от посещение на солариум.

Депилация с восък или на захар паста

Ако планирате да премахвате космите, като се използва shugaring или восък (в къщи или в салон), в момента е по-добре да се откажат от получаване на тен. Характеристика на данни методики е, че втрива в кожата с восък или карамел рязко се откъсва заедно с косата.

Провеждане на депилация след солариум може да доведе до отстраняване на горния слой на епидермиса, което ще доведе до неравномерен тен. Също така подобни действия могат да доведат до усложнения като възпаление.

Солариум след епилация

Ако медитираме, може ли да отида на солариум след депилация или епилация, придобиването на тен по-добре на време да се отложи. Независимо от това, какъв метод да изберете за епилация, кожата след процедурата става чувствителна, затова е необходимо максимално предпазване от въздействието на вредни фактори. Ултравиолетови лъчи, след лазер, електрическа или фотоэпиляции могат да предизвикат странични ефекти:

 • изгаряния с различна степен на тежестта;
 • повишена пигментация;
 • неравномерно тен;
 • дразнене под формата на зачервяване, сърбеж или парене.

Ако след депилация да отидете на солариум, освен горепосочените усложнения, също могат да се появят черни точки. Увеличава риска от врастнали косми и други проблеми. - Време е да се откажат от посещение на солариум или слънчеви бани на пряка слънчева светлина, отколкото после дълго време се бори с последиците.
Епилация и солариум - когато можете да изтривате коса и слънчеви бани

Няколко прости съвета

Ако искате да имате красиво загоревшее тяло и гладка кожата нежна, да се научите правилно да се планира провеждането на епилация и посещение на солариум. Изтриване на косата си по-добре, преди придобиването на тен. Отидете на солариум трябва след приключване на клиниката период от време (1-2 седмици). Ако планирате да отидете към морето, направете епилация предварително, за да за организирането на почивки можете без риск за здравето и външния вид на слънчеви бани на плажа.

Спазвайте някои прости съвети, които да ви помогнат да избегнете усложнения след епилация:

 1. Преди всяко излизане на улицата по време на възстановителния период от време използвайте слънцезащитен крем.
 2. По време На рехабилитация откажете се от дамаск.
 3. Използвайте хидратиращ крем, който ще спомогне за по-бързото възстановяване на епидермиса и ще помогне да се избегнат сериозни проблеми.
 4. Изберете дрехи от естествени материи, за да се намали вероятността от появата на раздразнения.
 5. За грижа за кожата използвайте специални козметични средства за чувствителна кожа.

За да се избегнат изгаряния, пигментни петна, черни точки и други странични ефекти след епилация преди процедурата и след нея, по време на откажете се от солариум и слънчеви бани на слънце.