Рецепти за красота » Хармонично и здраво тяло » Ефективните упражнения за отслабване на ръцете и раменете за жени: снимки + видео

Ефективните упражнения за отслабване на ръцете и раменете за жени: снимки + видео

Всички момичета искат да имат красива и елегантна фигура. Често фокусира върху проблемните зони — гърдите,корема ,бедрата и задните си части . Но нека не забравяме и ръцете и раменете, в края на краищата, красиви подтянутые дръжки правят цялата фигурата стройна, привлекателна и хармонична.

Днес на страницата на womenmagazines.info ще разгледаме ефективните упражнения за отслабване на ръцете и раменете , които ще помогнат на вашата фигура да стане идеал.

Не си струва да се страхуват да изпълняват упражнения, където участват мускулите на ръцете и раменете си, очаквайки, че у вас ще се появи забележителен релеф, като при мъжете. Без голямо тегло гири и щанги, спортни храни и упорит труд и това не се получи.

Този комплекс от упражнения допринася за намаляване на подкожната мастна тъкан и укрепване на мускулите. За тренировка трябва гира с тегло 1-2 кг., Ако не гири — вземете пластмасови бутилки с вода (1 литър = 1 кг). При изпълнението на всички упражнения, в работата участват и мускулите на гърдите и на гърба, което е безспорен плюс.

Загряване

Всяка физическа тренировка задължително започва с загрявка. Това позволява на мускулите е добре да се затопли, се подготвят за по-силен физически упражнения и да се изключи получаването на травма. Може би, упражнения за загрявка ще ви напомня да уроци по физическо възпитание в училище.

  1. Мелница . Ставам прав, краката на ширината на раменете. Започваме поочередное въртене на ръце в кръг — на дясната ръка се издига нагоре (през гърба), лявата отдолу. Дясната ръка се спуска (отпред) и след като се издига лявата (през гърба). Завъртане на ръцете си в кръг се извършва по-бързи темпове в рамките на 30 секунди.
  2. Махи си ръцете на гърба . Ставам прав, ръцете свити в лактите близо до гърдите, лактите гледат в страни. Сводим плешки и лакти правим движение към гърба 2 пъти, след това ръката се изправи и се разтягат в страна, като извършва подобно движение 2 пъти. Изпълняваме упражнението 10 пъти.
  3. Скокове с взмахами . Краката заедно, ръцете пуснати покрай тялото. Скок — краката са в страни, ръцете нагоре (ръцете се издигат с развъждането на страна). Скочи бързо в продължение на 30-40 секунди.

Упражнения за отслабване на ръцете и раменете, без гири

1. Най-ефикасното и просто упражнение — лицеви опори. Упираемся ръце в пода, дланите трябва да бъде точно под гърдата и отжимаемся, отпадане на корпуса са успоредни на пода, за сметка на свиване на ръцете в лактите. Упражнение може да улесни и да направи опори на краката не чорапи, а коленете си. Отжимаемся 10-15 пъти по 2 серии.
Ефективните упражнения за отслабване на ръцете и раменете за жени: снимки + видео

2. Отжимание на хълм. Вземете в помощ на 2 стола, една ръка упираемся за седалката на един стол, втора ръка за седалката на друг стол. Краката управляват чорапи на пода, изправен гръб. Отжимаемся от стола 20-25 пъти по 2 серии.

3. Отжимание обратното. Може да се изпълнява както от секс, така и от възвишение. Упираемся зад гърба на дланите на стол, ръцете директни, коленете са сгънати. Сгибаем ръцете в лактите— дъх, отидете на издишване. От пода: седнете на пода, коленете са сгънати, ръцете упираемся в пода зад гърба си. Повдигнете таза и започваме отжиматься — сгибаем лактите под прав ъгъл и отново выпрямляем ръце. 15-20 пъти по 2 серии.
Ефективните упражнения за отслабване на ръцете и раменете за жени: снимки + видео

Упражнения за ръцете и раменете, без гири: видео

Виж също:

Упражнения за мускулите на гърдите. Като спра на гърдите в домашни условия
Упражнения за долна преса за момичета
Как да стегнете вътрешната част на бедрата
Ефективните упражнения за стягане на задните части

Упражнения за ръцете и раменете с гири

1. Отжимание на гантелях с вдигане на ръка. Вземете гири в ръце, моля позиция за лицеви опори (акцент върху чорапи или на колене). На гърба е прав, коремът да се включим. На издишване сгибаем ръце и капка корпус успоредно на пода. Вдишайте, повдигнете корпуса, ръцете са прави. На издишване подтягиваем една ръка с гири към гърдите си, на вдишване постави ръка на пода и отново на издишване правим отжимание. Ръцете се променяме по опашката. Правим 10-15 пъти по 2 серии.
Ефективните упражнения за отслабване на ръцете и раменете за жени: снимки + видео

2. Гостилница гири в наклона. Краката на ширината на раменете, коленете са леко свити, корпус наклонен напред, гърба е прав. Потопете ръцете с гири надолу до коляното на вдишване. Подтягиваем на дъмбели към корема си, — издишайте. Отново бавно се движи ръцете (дъх) и рязко подтягиваем гири до стомаха (издишване). Повтаряме упражнението 25-30 пъти по 2 серии.
Ефективните упражнения за отслабване на ръцете и раменете за жени: снимки + видео

 

3. Упражнения за трицепс. Краката на ширината на раменете, коленете са леко свити, наклонът на корпуса под ъгъл от 45 градуса. Лактите са свити под прав ъгъл и се държат гири около корема. На издишване выпрямляем ръце и започваме да ги зад гърба си, задерживаем в това положение в продължение на 3-4 секунди. На вдишване сгибаем ръце. Изпълняваме упражнението 25-30 пъти по 2 серии.
Ефективните упражнения за отслабване на ръцете и раменете за жени: снимки + видео

 

4. Гостилница гири до гърдите си. На изходното изправено положение, гири успоредни на пода, заедно подтягиваем ръце към гърдите си издиша. Дъх — да пропусне и выпрямляем ръце. Изпълнява 25-30 пъти по 2 серии.
Ефективните упражнения за отслабване на ръцете и раменете за жени: снимки + видео

Упражнения за отслабване на ръцете и раменете с гири: видео

 

Релаксация и стречинг

Да намали или напълно премахване болка след тренировка ще помогне за релаксиращи упражнения.

  1. Свързвам дланта си в замъка, да вдигне ръце над главата си и внимателно към участък.
  2. Вземете една ръка ръката до лакътя на другата ръка и внимателно, бавно натиснете ръка към гърдите си. Сменяте ръцете и повторете.
  3. Свързвам дланта си в замъка зад гърба си, към участък и по-високо вдигнат ръка.

Редовни занимания 2-3 пъти седмично ще дадат бърз положителен резултат и ръцете ще станат красиви и подтянутыми.

Вие сте правили упражнения за ръцете и раменете? Споделяте в коментарите!