Рецепти за красота » Грижа за краката » Сухи и шершавые петата — какво да правя?

Сухи и шершавые петата — какво да правя?

Петата на крака може да стане суха и потрескаться от контакт с прах, пясък, носенето на тесни обувки, липса на грижи, в резултат на което възниква необходимостта да ги приведат в подходящ вид, а след това се поддържа в такова състояние. За това съвсем не е задължително да отидете в козметичен салон и да се проведе там недешевые процедури, достатъчно редовно в домашни условия се намери време и да положи известни усилия, за да си на петите могат да бъдат в отлично състояние.Ако имате суха петата, какво да правя и как да ги приведат в ред, ще разкажа сайтwomenmagazines.info .

Сухи петата — какво да правя? Процедурата за облекчаване на кожата стоп

Сухи и шершавые петата — какво да правя?

На първо място, преди започване на процедури за грижа за пятками трябва пара кожата на краката в сода, сапун или солена вода, което ще улесни бъдещата работа с него. За да се постигне още по-добър резултат, във ваната с тази вода може да се добавят билки и тинктури от тях.

  • 2 супени лъжици градински чай, коприва, корен от бяла ружа и лайка;
  • Изсипва се 1/2 литър вряла вода, оставете да престои известно време (2-3 часа);
  • След това добавете 1 супена лъжица. една супена лъжица морска сол;
  • 1 чаена лъжичка сок от лимон.

В такъв горещ инфузията трябва да държи краката си в продължение на 15-20 минути. Едновременно със сол, или вместо нея, в билков инфузията може да се добавя сода за хляб. Вземете алкохол или тинктура от невен и дезинфекция щеточку, шпатула и пемзу, предназначени за лечение на кожата на петите. Извади от водата единия си крак, го избършете с кърпа, а след това, с помощта на пемзу с утайка от кафе или търкане от костилка на кайсия, започнете да търкате петите и пръстите на краката. Поделайте това в продължение на 3-5 минути, опитвайки се при това много не надавливать.

В заключение очищающей процедури вземете сериозна щеточку, отполируйте него петата и подсушете с избършете ги с кърпа.

След това ще отнеме някакво растително масло (бадемово, кокосово, слънчогледово масло, зехтин) или мазен крем за крака, за да овлажняват петата правилно. За по-добро усвояване на масло или сметана и, съответно, омекотяване на кожата на краката трябва да носят носочки.

За петата не са сухи всеки ден нанасяйте мазен, подхранващ крем ще движения. Също през нощта, можете да смажете сухи петата чист ланолин, той отлично омекотява кожата.

Да получите най-добър резултат и по-ефективно премахване на загрубевшие и ороговевшие тъкан е възможно, ако придобие така наречените японски педикюрные носочки , вътрешната част на които е наситен с плодови киселини. Като ги държите на краката си в продължение на един час, получавате меки, нежни и красиви петата, на която няма да остане и следа от мазоли и пукнатини. Трябва обаче да се отбележи, че такива чорапи не е толкова просто да се намери в продажба, така че алтернативен вариант могат да станат маски за софия, приготвени от зрънце пюре, или пилинг с помощта на загустевшего мед и утайка от кафе.

Сухи петата? Приготвя се супер крем. Видео

Как можете да се отървете от сухота по петите? Споделяте в коментарите!